[Supernatural Movies]

[kritika] Magányos farkas (1983)

2015. március 13. - REMY

A 80-as években még csupán csak egy b-kategóriás akciósztár volt, manapság viszont a popkultúra egyik legnagyobb alakja. Chuck Norris neve eggyé vált a viccelődéssel. Ennek okán pedig a XXI. században a filmjei már egy másfajta élményt nyújtanak, mint anno, amikor moziba kerültek.

vlcsnap-2015-03-10-16h55m17s31.png

A rendőrség akciója kudarcba fullad, mikor rajtaütnek egy lótolvaj bandán. MacQuade, a texasi járőr a legjobb az egész államban, ő fékezi meg a bandát, és menti meg rendőrtársait. Kapitánya eltűri módszereit, de nem hagyja, hogy magányosan dolgozzon, ezért egy fiatal tisztet rendel társául. MacQuade eleinte elutasító a fiúval, de amikor egy veszélyes fegyvercsempész bandára akar lecsapni, jól jön a segítség…

Persze ez csak álca… Chuck Norrisnak nem kell segítség. Az van, amit Ő akar. Hihetetlen mekkora változáson ment keresztül az évek alatt a Norris filmográfia. Ma már nem akciófilmeket lát az ember, amikor leül eléjük, hanem vígjátékokat, amiben megismerjük miért is lett legenda a Legenda. A viccek hatására már egyetlen alkotásában sincs olyan momentum, amit egy kicsit is komolyan lehet venni, és bár a Magányos Farkas az egyik legjobb és legkomolyabb filmje, a halhatatlan Istenség kultusz miatt nem lehet kibírni nevetés nélkül. Viszont működik, és szórakoztató, méghozzá nem is kicsit.

Egyszerű, helyenként rettenetesen buta, ám mégis van benne valami magával ragadó, ami miatt a korszak egyik felejthetetlen b-mozijává tudott válni. Chuck Norris játéka pedig tökéletesen illett Steve Carvel elképzeléseibe. Se nem túl jó, se nem túl rossz, csupán csak szerethető. A film végén lévő Norris vs David Carradine harc pedig pont annyira sikerült kiválóra, hogy a stáblista megjelenésével ne búslakodjunk, hanem elégedett mosollyal álljunk fel a tv elől.

vlcsnap-2015-03-13-17h26m50s222.png

A Magányos Farkas tehát nem váltja meg a világot, nem ér fel Stallone vagy az Osztrák Tölgy akcióorgiáihoz, de hozza azt a végeredményt, amit abban a korban imádtak a nézők. A b-mozik igazi feelingjét, a legyőzhetetlen, koszos és izzadt főhőssel a főszerepben. 6,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr397266513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása