[Supernatural Movies]

[villámkritika] A hetedik fiú (2014)

2015. május 02. - REMY

Vajon Jeff Bridges tudta, hogy mire vállalkozik, amikor elfogadta a Hetedik fiú egyik főszerepét? Mert látva Sergey Bodrov tavalyi alkotását, erős kétségeim vannak afelől, hogy az öreg Jeff nem volt alkohol vagy valamiféle tudatmódosító szer hatása alatt, amikor aláírta a papírokat. Bodrov ugyanis olyan szinten készített szar filmet, hogy arra már nem is lehet normális szavakat használni. A fantasy filmek egyik mélypontja a Hetedik fiú.

sev1.jpg

Egy gonosz erő készül elszabadulni, mely újra felszítja a háborút az emberiség és a természetfeletti erők között. Gregory Mester egy lovag, aki századokkal ezelőtt foglyul ejtette a gonosz erőkkel bíró boszorkányt, Malkin Anyát. Azonban a boszorkány megszökött, és most bosszút forral. Csak egy valaki állhat az útjába: Gregory Mester. A következő teliholdig meg kell tennie azt, ami általában évekig tart: be kell tanítania új tanítványát, Tom Wardot…

Sablon történet, sablon drámával, minősíthetetlen karakterekkel és stílustalan megvalósítással. A Hetedik fiú egyetlen pozitívuma, hogy a CGI szörnyek jól néztek ki, és ott legalább fel lehetett vélni valamiféle kreativitást. Ám mindez édes kevés volt ahhoz, hogy egy kicsit is élvezhető legyen a játékidő, hiszen annyira takaréklángon égett a tűz a szereplőkben, hogy a motivációjuk már-már teljesen érdektelenné vált. Egy pillanatig nem lehetett azt érezni, hogy a Föld veszélyben van, és hogy Julianne Moore a sötét erők királynője. Bugyuta, erőtlen, de legfőképpen lelketlen összkép kerekedett ki az egészből, ami által Bodrov hiába rendezett már korábban Oscarra jelölt filmet (Mongol), ezzel a hibájával majdhogynem tönkretett mindent, amit korábban felépített.

sev2.jpg

A Hetedik fiú végeredményében azt sem tudta elérni, hogy egyszeri szórakozásra alkalmas legyen, így a film megtekintését semmilyen formában nem ajánlom, mert arra a másfél órára, amíg a film tart, még a plafon nézegetése is alkalmasabb. 2/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr277400256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyílméregbéka 2015.05.03. 16:35:39

Ennyire azért nem volt rossz, bár közepesnek is jóindulattal mondanám csak, azért inkább az IMDb 5,5 értékelést mondanám reálisnak. Jeff Bridges pedig már játszott ennél jóval szarabb filmben nemrég, lásd R.I.P.D. :))

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.05.03. 16:42:45

@Nyílméregbéka: Lásd... szerencsére nem láttam. :D Úgy ültem le a hetedik fiú elé, hogy egynek biztos jó lesz, de még így is óriási csalódtam.

Monyoka1971 2015.05.04. 01:14:28

Az 5.5 realis. De csak CGI miatt. Amikor felalltam a film utan, csak annyit ereztem, hogy ebbol sok mindent kihagytak. Jo otlet (volt mar ilyen tucatnyi, de ez belefer), jo karakterek (megszokottak ugyan, de nincs uj a nap alatt), cgi (2014-ben ez a minimum). De! A sztori :Nem volt vicces (csak neha), nem volt felelmetes (csak neha /a 7 eves lanyom egyszer szeppent meg/), nem volt erdekes (csak neha). A karakterek: Egy CD lemezen melyebbek a barazdak mint itt a szereplok lelki vilaga. Osszessegeben, semmilyen nyomot nem hagyott bennem.

Leone_510 2015.05.04. 09:39:13

nem a letöltés miatt nem mennek az emberek moziba (és nem csak a magyar tölt le ! ) hanem mert nincs lehetőség a pénz visszakérésére, nem sorolom mennyit loptak el tőlünk a filmkészítők és a mozik, fair dolog letölteni ha ők meg szar filmekért kérnek pénzt, aki a trailerrel jön az gyökér és nem akar érteni :)

Leone_510 2015.05.04. 09:40:46

persze a 300 Ft-os jegyár még elfogadható ezért is, de nem az 1500

letöltve megvan de még nem romboltam vele az agysejteket, pedig jóra számítottam, nem baj lesz szabad hely a winyón

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2015.05.04. 10:34:30

@Leone_510: Sokszor járok moziba, de eddig nem igazán csalódtam. Lehet, hogy csak szerencsém van, de az is lehet, hogy be tudom határolni, hogy nagyjából mit várhatok el XY filmtől. Na már most, a Hetedik fiú már a trailer után azt sugallta, hogy egy sokadrangú mozi lesz, ami nem éri meg a pénzét.
süti beállítások módosítása