[Supernatural Movies]

Zootropolis - Állati nagy balhé

2016. június 12. - kultúrfaló

A Walt Disney Animation Studios (továbbiakban Disney) legújabb filmjében egy mindenki által ismert alapanyagot használt fel, hiszen a történet főhősei az emberi tulajdonságokkal rendelkező állatok, azaz a régi hagyományokkal rendelkező fabulákhoz nyúltak vissza.

mhdee1yshhtadbjvdwytlzfvnkr.jpg

Szerencsések azok, akik már gyerekként tudják, hogy mik szeretnének lenni felnőtt korúkban, pláne, ha ez tényleg meg is valósul. A nyúl Judy Hopps is közéjük tartozik, amikor osztályelsőként Zootropolisz egyik legjobb rendőrőrsének tagja lesz. Apró mérete miatt azonban sem a kollégái, sem a vezetőség nem tekint rá potenciális zsaruként, így parkoló bírságokat kell osztogatnia. Egyik nap egy véletlennek köszönhetően mégis izgalmasnak tűnő feladatot és 48 órát kap, hogy felgöngyölítsen egy eltűnést. Azonban főnökének van egy feltétele: ha ez idő alatt nem tud eredményt felmutatni, fel kell mondania. A tét tehát nem kicsi, az ügy pedig az idő fogyásával egyre izgalmasabbá, néha pedig veszélyessé válik. Ráadásul még egy rókával is össze kell állnia a nyuszilánynak.

A Zootropolisz története jól felépített; a szereplők szerethetőek; számos szójátékot hallhatunk; arról nem is beszélve, hogy a lehető összes állatos sztereotípiát ellövi, ez utóbbin pedig néha remekül csavar egyet. Simán felveszi a harcot mind a látvány, mind a történet mesélés terén a Pixarral, akik világéletükben ezekről voltak híresek. Zootropolisz, az állatok fővárosa igazi ötlet-és látvány orgia, a lakói és a lakhelyeik pedig izgalmasak.

Végig fenn tudja tartani a néző figyelmét- és itt nem csak a gyerekekre gondolok. A kisebbeket a látvány és a színes, imádnivaló karakterek fogják lekötni, a felnőtteket pedig a számos szóvicc, popkulturális utalás, és a kalandfilm-krimi- dráma műfajok közötti átjárás, az utolsó 20-30 perc pedig olyan izgalmas, hogy egy igazán pörgős akció-vígjáték is megirigyelhetné.

kep2noszfu207-1024x576.jpg

Mese révén a mondanivaló is jár, mégpedig mindenki számára megszívlelendő. Az előítéleteinknek köszönhetően sokszor anélkül megbélyegzünk másokat, hogy ismernénk, és ez nagyon nem jó. Ha pedig esetleg mégis összebarátkozunk valakivel, mindig meghagyjuk a „menekülési útvonalat”, nem hiába alakultak ki azok a sztereotípiák, amik olyan régóta tartják magukat. Hiszen, aki valamilyen fajba tartozik, biztosan olyan, mint a többiek. 10/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr928732470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása