[Supernatural Movies]

Vágyivászat Carrie Fisher módra

A Pez adagoló és az abnormális pszichológia tankönyvi példa

2017. január 09. - kultúrfaló

Mindannyiunk Leia hercegnőjének elvesztése 2016 egyik legfájdalmasabb történése volt. Míg a színésznőről nem sokat tudott a nagyközönség, esetleg csak hogy alkohol- és drog függő volt sokáig, addig a hercegnő bikinis képe nagyon sok tinisrác falára kikerült, kakaóscsiga haja pedig a popkultúra (ki ne emlékezne Ross szexfantáziájára) szerves része lett. A HBO GO-n egy hónapig regisztráció nélkül megnézhető Vágyivászat című one man shownak köszönhetően közelebb kerülhetünk az emberhez.

wishful-drinking.jpg

Az első dolog, ami azonnal szembeötlik, hogy remek humora volt, ami a "ha az élet megkínál egy citrommal, készíts belőle limonádét" életszemlélete mellett rengeteg dolgon átsegítette élete során. Márpedig Carrienek egyáltalán nem volt könnyű az indulás, hiszen két világsztár első gyermekeként jött világra, sőt az újszülött helyett a szülők kerültek a reflektorfénybe a szülőszobában. Édesapja Eddie Fisher énekes, édesanyja Debbie Reynolds színésznő (legismertebb szerepe az Ének az esőben női főszerepe) volt. Aztán a hollywoodi szokás szerint elváltak egy harmadik személy miatt (elég csak annyi, hogy őt Elizabeth Taylornak hívták). Az egész, ahogyan Carrie a családi kapcsolatokat, házasságokat, féltestvéreket, mostoha apákat beleépíti az előadásba, és hollywoodi kapcsolati gyorstalpalót ad, roppant vicces. Mindenféle finomkodás nélkül, ugyanakkor mindig nagy szeretettel beszél szüleiről, akikkel biztosan nem volt könnyű, de hát ehhez nem kell hírességnek lenni.

Minden a viszonylag normális kerékvágásban ment, már amennyire ez egy ilyen családban lehetséges, egészen addig, amíg ki nem választották a Star Wars egyik legfontosabb szereplőjének. Fiatal kora miatt nehezen tudta kezelni a saját bőrén megtapasztalt sztárságot, így függő lett. A filmrajongók biztosan hallottak már a Képeslapok a szakadékból című filmről Meryl Streep és Shirley MacLaine főszereplésével. Ennek a forgatókönyvét Fisher írta a saját önéletrajzi alapú könyvéből. 

la-cdzurilla-1482880664-snap-photo.jpg

Számos akadály gördült elé az élet rögös útján a későbbiekben is, ezekről is kíméletlen őszinteséggel beszél, így született meg 2008-ban a Whisful Drinking (Vágyivászat) című újabb önéletrajzi könyve,amelyet stand-up comedy köntösébe öltöztetett és  2010-ben turnéra indult, a gyógyulás újabb fázisaként. 

Kár lenne kihagyni ezt a mintegy 75 perces műsort, mert nem csak egy sokkal emberibb, esendőbb oldaláról ismerhetünk meg egy híres embert, hanem azért is, mert a sikerrel járható buktatókról olyan szellemesen beszél, hogy az valami fenomenális. Roppant emberi, néhol cinikus, de mindig valóságos és vicces. Néha pedig sírva nevetős.

vagyivaszat_carriefisher.jpg

Akár terápiás céllal, hiszen mindannyian éltünk már meg valamilyen sikertelenséget, esetleg függhetünk valamitől, de mint látjuk, humorral sok minden orvosolható. Hajrá, mert az egy hónap hamar le fog járni. 10/10

A film MAFAB adatlapja

Ha tetszett amit olvastál, kövess minket Facebookon vagy Twitteren!

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr1712110065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása