[Supernatural Movies]

2018 legvártabb filmjei #2

Képregényfilmek

2017. december 16. - Mikesi Tomi

Mivel jövőre minden eddiginél nagyobb számban árasztják el a mozikat a sokak szerint borzasztóan túlértékelt (a filmes újságírásban ez az idei év szava) szuperhős-, és egyéb képregényes ihletésű filmek, ezért ezeknek az iparművészeti műremekeknek egy külön fejezetet szántam. Mindenki döntse el maga, hogy a szuperhősláz újra fellángolása vajon egy egész évben zajló geekfiesztára, vagy az emberiségbe vetett hit utolsó reményeinek szertefoszlására ad-e okot, addig is, íme, 10 érv mindkét oldal számára.

in_1.jpg

Az jövő évi szuperhősfilmek száma per stúdió arány egészen tegnap előttig még kicsit máshogyan nézett ki, akkor a Marvel Studio 3, a Fox 3 a DC és a Sony pedig egy élőszereplős mozit jegyzett. Ez annyiban változott tegnap, hogy bár a már futó projektekbe talán nem fog beleszólni a Disney, mindenesetre a Fox 3 filmjének előreláthatóan nem kétfilléres bevétele is a Disney kiapadhatatlan pénztárcáját fogja duzzasztani. A nagyköltségvetésű mozik terén egyre inkább monopolhelyzetbe kerülő stúdió csőlátása remélhetően nem fogja egyhamar az egész képregény filmes műfajt a Marvel szintjére degradálni, de ez egyelőre a jövő zenéje.

Venom

A Sony újra belefog, hogy megalkossa a saját Pók-univerzumát, amelynek kapcsolata a Marvel moziverzumával egyelőre nincs pontosan meghatározva. Mindenesetre, a címszerepre sikerült megnyerniük Tom Hardyt, ami fantasztikus hír, mind a képregényfilmek szerelmeseinek, mind pedig a brit színész rajongóinak.

hardy.jpg

Aquaman

A DC és a Warner jövőre mindössze egy filmmel bővítik élőszereplős filmuniverzumukat, ami az eddigi próbálkozásaikat figyelembe véve, könnyen az eddigi legjobb döntésüknek minősülhet. Ha végre sikerülne levetkőzni, az egyébként szökőévente egészen kiváló filmeket is rendező Zack Snyder hagyatékát, akkor talán egy nap a DC moziverzuma is a rajongók elvárásainak megfelelő filmeket képes majd a moziba küldeni. James Wan eddig a horror műfajban alkotott maradandót, de most kapott egy lehetőséget, hogy a bukdácsolva elinduló DCEU-ba új életet leheljen.

aquaman.jpg

Batman Ninja

A DC továbbra is sokkal több kreatív energiát fektet az animációs filmjeikbe, mint az élőszereplős projektjeikbe. Ezúttal a legnagyszerűbb japán animációs hagyományokkal ötvözik a stúdió legnépszerűbb karaktereit, feltűnik Batman és Joker, Catwoman, Harley Quinn, de a trailerekben az élesebb szemű rajongók kiszúrhatták Deathstroke, Nightwing, Robin vagy éppen Kétarc karaktereit is.

batman_ninja_trailer.jpg

X-Men: Dark Phoenix

A második X-Men-trilógia (Az elsők, Az lejövendő múlt napjai és az Apokalipszis) karaktereivel folytatódik a mutánsok története, méghozzá a valaha élt egyik legerősebb mutáns, Jean Grey karakterével a központban. A rendezés lehetőségét a Fox stúdió házi „szuperhősproducere”, Simon Kinberg kapta meg. Én személy szerint könnyen megkedveltem az új castingot a három film alatt, így kíváncsian várom, ezúttal sikerül valami sikerültebb mozi összehozni A Főnix karakteréről, mint, amilyen Az ellenállás vége volt.

drkp.jpg

The New Mutants

A címében ugyan nem szerepel, de a Fox még egy X-Men filmet jelentet meg jövőre, olyan karakterekkel, mint Ágyúgolyó, vagy éppen Farkas (mármint az, akinek valóban ez a neve, nem pedig Rozsomák). A film teljesen új és fiatal szereplőgárdát kapott, valamint a hangvétel is merőben más, mint, ami az eddig X-filmekre jellemző volt, az előzetes alapján egy vérbeli horrort láthatunk majd áprilisban.

tnmt.jpg

Deadpool 2

Mit is lehetne ehhez hozzáfűzni? A Fox legnagyobb aranybányája a modern akciójelenetek koronázatlan királyának, David Leitchnek a rendezésében kap folytatást. A stábhoz pedig csatlakozik Thanos, akarom mondani, Josh Brolin is, Cable szerepében. Annyit azért mindenképpen megjegyeznék, hogy remélhetően az X-Menek új, Disney-féle időszámításába is bele fognak férni az ilyen kaliberű R-rated filmek.

dp.jpg

Fekete Párduc

A harmadik Amerika kapitány-mozi egyik legnépszerűbb karakter végre önálló filmet kap. Méghozzá az előzetes alapján elég merész hangulatvilággal, kombinálva a tradicionális afrikai kultúrát egy futurisztikus stílussal. A stáb a Marvelhez méltóan megint igazságtalanul sok jó színésszel van tele, mint Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, vagy Forest Whitaker.

bp.jpg

Bosszúállók: Végtelen háború

Mivel 24 óra leforgása alatt 230 millió ember nézte meg a harmadik Bosszúállók előzetesét, aligha kellene bárkinek is bemutatni ezt a filmet. A Marvel 2008 óta építgeti az univerzumát és annak eddig rejtélyes főgonoszát, Thanost. És most, tíz évvel később, végre elérkezett a pillanat, amire több millió rajongó, zakkant geek és cinefil várt, egymásnak eresztik a Marvel képregények legismertebb karaktereit.

inf.jpg

A Hangya és a Darázs

Ha már itt járunk, a Hangya teljesen kimaradt a Végtelen Háború előzeteséből. Hogy ennek mi lehet az oka, annak a fejtegetését egyelőre meghagyom a nálam is elvakultabb geekeknek. Mindenesetre a legszerényebben teljesítő apró hős visszatér jövőre, hogy oldalán az MCU történetében először végre kiléphessen egy hölgy a „sikítozós-ügyesvagyhogymegmentettedavilágot”-szerepkörből. Bár Hank Pym lányát eddig sem kellett félteni, ő az első nő, aki félig-meddig főszereplő lehet. Hogy megtudjuk, vajon Peyton Reed, az előző Hangya-mozi rendezője mit talált ki, hogy kicsit felpörgesse az előző rész Marvel-szinten mérve visszafogott sikerét, arra egészen augusztusig várnunk kell majd.

anz.jpg

Hellboy

Guillermo del Toro és Ron Perlman neve olyan erősen összefonódott a Hellboy-filmekkel, hogy mikor bejelentették, hogy Neil Marshall fogja rendezni, a főszerepet pedig a Stanger Thingsből ismerős David Harbour kapja, semmit sem számított, hogy azért ők ketten sem éppen Zs-kategóriás rendezők, illetve színészek, a rajongók értetlenkedve háborodtak fel. Pedig a színészgárda is az előremutató megújítás szándékáról árulkodik, több olyan fiatal színész is lehetőséget kapott, akik az elmúlt években tűntek fel Hollywood horizontján, mint például, Brian Gleeson, a Gleeson-klán legfiatalabb színész tagja, vagy Sasha Lane, az American Honey sztárja.

hb.jpg

Ha tetszett, amit olvastál, kövess minket a Facebookon és a Twitteren!

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr6413505503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kage kyōi 2017.12.16. 17:28:57

Én rendeznék egy Justice Society filmet ( imádom őket) vagy az Alfa Különítményről (ők se rosszak). Thunderbolts, Authority, Runaways, legion of superheroes, X-Force... És igen: Nagy lenne egy élőszereplős Tini Titánok is. :(

Szalay Miklós 2017.12.17. 18:16:35

Emberek, hogy ezeket még nem unjátok...

kuki123 2017.12.17. 18:30:34

hová hányjak?
El se tudom képzelni, hogy ki mit szerethet ezeken a filmeken...
0 logika
0 értelem
0 vicc
1 kaptafa szereplők és bugyuta sztory
már 1000.- jére lehúzott bőr
Már az eredeti 50-60-as évekbeli képregény is csak egy tucat képregény volt...a film másolatok meg egyenesen a ....hagyjuk kategória.

Snk. 2017.12.17. 18:41:42

kuki123
mondjuk a wcbe. örülök hogy segithettem ebben a dilemmában.
ha nem tetszik ne nézd. ennyi. ja és akkor ide"hánynod" se szükséges.
gondolom szigorúan csak spektrumot nézel meg nat geot semmi mást.

mellesleg, hogy 0 vicc, az elég szánalmas érv, bár lehet csak nem fogod fel az esetleges poénokat, persze azzal sincs baj.

commentes nikk 2017.12.17. 19:18:43

Kb 1-2%-nyi kivétellel ezek a szuperhősös izék számomra azért érdektelenek, mert vértelen, bárgyú humorú, elsősorban gyerekeknek élvezetes forgatókönyvből készített mesécskék. A Deadpool meg a Logan volt kb, ami kimondottan felnőtteknek készült, nem pedig gyermeklelkű geekeknek és konkrétan gyerekeknek. Én rosszul vagyok attól, hogy ezek a szuperhősök vég nélkül harcolnak, de sose hal meg senki, sose lesz egy karcolás senkin, ha mégis, akkor meggyógyul két perc alatt, vagy feltámad, vagy egyéb kreatív módon megússza a fejlövést, soha senkinek nem lehet semmi baja, és mindenki golyóálló, kardálló, és senki sem vérzik. Full Tom és Jerry az egész komplett Marvel unierzum, én ezért nem bírom, majd szóljon valaki, ha ezek a filmek felnőttek számára is élvezhetőek.

Mikesi Tomi 2017.12.17. 20:32:56

@commentes nikk: Teljesen egyetértek veled, ez az egyik oka, ami miatt a Marvel filmes univerzuma olyan elképesztően blőd, tétnélküli és nevetséges. De amíg ilyen mértékű bevételt generálnak, mi csak fogunkat összeszorítva várjuk a szökőévente megjelenő Logan-szintű képregény filmeket.

tompus 2017.12.18. 08:58:27

Szóval ezeket a bugyuta filmeket várod? Egészségedre!
süti beállítások módosítása