[Supernatural Movies]

Bontsd le a kerítést! - Az útvesztő: Halálkúra

2018. április 28. - REMY

Noha a világ nagy része inkább Éhezők viadala lázban égett, Wes Ball, mikor 2014-ben adaptálta az Útvesztő címet viselő young-adult regényt, halkan elkezdte odasúgni a fülünkbe, hogy van itt egy másik széria is, amit érdemes lenne követni. Jól is indult a kaland, (második rész) ám így a harmadik epizód végére elfogyott minden értékelhető az alapötletből. Így végül kijelenthetjük, hogy: Bárcsak inkább maradtunk volna abba a fránya Útvesztőbe…

maze1.jpg

Thomasék lassan a küldetésük végéhez érnek. A háborújuk a Veszettel egyre könyörtelenebb, pláne, hogy már Teresa sincs az oldalukon. Hiába szeretne mindenki életeket menteni, a két oldal felfogása igencsak különböző. Az utolsó város falain belül van a megoldás, valamint Minho is…

Ball fejében valószínűleg ez egy jól működő, grandiózus mozi lett, ám abban a pillanatban, mikor ezt a vászonra kellett álmodnia, szétesett minden, és csak a hosszú, nagyszabású filmekhez köthető, hosszú játékidő maradt meg. Ugyanis a Halálkúra 140 perc tömény üresjárat, unalom és logikátlanság. Nincs már meg benne semmi abból az Útvesztőből, amit 2014-ben megkaptunk. A cselekmény össze-vissza ugrál, a karakterek üresebbek lettek, mint valaha, a dráma pedig erőltetett és sekélyes lett. Igazából nincs már kiért szorítani, nincs min izgulni, mert bár a forgatókönyv próbál rendre fordulatokkal operálni, a lehető legrosszabb időpontokban akar valami nagyot mutatni. Noha a film olykor-olykor képes meglehetősen felpörögni és az akciózást a lehető legnagyobb tempóra felkapcsolni, de mire azt éreznénk már, hogy „Wow!”, már ki is zökkenünk az egészből és visszasüllyedünk az unalmas mocsártengerbe.

maze2_1.jpg

Ball a korlátait elérte. Míg az első résszel képes volt egy meglehetősen szórakoztató alkotást lerakni az asztalra, addig itt a harmadik, végső epizódra elfogyott a szusz. Önismétlővé és érdektelenné vált Thomasék harca a Veszettel. Bármi történt, már csak legyinteni lehetett az egészre. Kár érte… buggyantak! 3,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr5113874852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Figy L M 1 ideYEeeah 2018.04.28. 14:10:14

Már a második rész is dög unalom volt. Ezt már meg se nézem.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2018.05.02. 01:28:49

Hát, legalább nem magyaráztad túl... :)
A hétvégén láttam, és bár pozitívan indult, összességében inkább csalódás. Pedig eleve benne volt az elvárásaimban, hogy túltettem magam az első részt követő teljes átlényegülés miatt érzett csalódásomon.
A Maze Runner nekem nagyon bejött, már jócskán lefutott a film, amikor megnéztem (nem is hallottam róla előtte). Kapásból levett a lábamról, de nem csak a váratlanságával, mert most a 3. rész után "belenéztem" az elsőbe és az lett a vége, hogy kompletten végignéztem.
A második rész ehhez képest szörnyű visszaesésnek mutatkozott, hülye megoldásokkal (vércsapolás, szérum? nebassz már) de egyébként nézhető volt. Sajnos a befejező film nem hozott semmi újítást, csak szokásos módon megpróbálták feljebb tekerni a dolgokat, és egy hatalmas, látványos akcióorgiát kanyarítottak belőle. Kár volt.
Persze az alapötlet logikátlansága és kidolgozatlansága csak valami újabb csavar és az egész sztori új alapokra helyezése árán javulhatott volna fel, de ehhez képest csak inkább fokozták a zavaró bugyutaságokat.
Rossz nem volt, egynek elment, bár nem igazán tudom eldönteni, hogy a film végét happy endnek szánták-e a készítők. A lezárás hangulata alapján úgy tűnik, pedig ez aztán minden volt, csak nem happy.
süti beállítások módosítása