[Supernatural Movies]

A vonat nem vár... - Vakvágányon

2018. április 30. - REMY

Az idő vasfoga sosem kegyelmez. Az izomagyú akciósztárjaink a 2000-es évektől kezdve igencsak a háttérbe szorultak. Vagy senki, vagy már csak egy bizonyos réteg volt már rájuk kíváncsi, illetve ebből adódóad egyre gyengébb filmekben szerepeltek. A recept pedig ugyanaz volt: Rúgj, üss, győzz és a film végeztével a megszokott happy end után jöjjön a stáblista.

derailed_poster_01.jpg

Száguldó vonat tart Münchenbe. Ezen a vonaton utazik Kristoff különleges ügynök és Galina a gyönyörű mestertolvaj, akik feltűnés nélkül szeretnék véghezvinni a küldetésüket. A levesbe viszont terroristák köpnek bele, miután fegyveresen kerítik hatalmukba a szerelvényt, hogy megkaparintsanak egy biológiai fegyvert…

Ez a terrorista + fegyverek/hatalom/biofegyver + vonat/hajó/repülő stb. felállás csontot már nem egyszer rágták le a végletekig. Viszont továbbra is élvezetes tud lenni egy efféle agymenés, ha megfelelő főhőssel és egy megfelelő alkotói gárdával készül el az adott történet. Van Damme szerepeltetése jó választásnak bizonyult, a probléma ott kezdődött, hogy Van Damme kiesett már az amerikaiak látóköréből, így Los Angeles, New York és az efféle helyszínek helyett Pozsony és Közép-Európa térsége kapta meg a főszerepet. A büdzsé hiánya látszódott, a film sorsa pedig emiatt meg is lett pecsételve. Így a film se hangulatilag (pl. zene), se a képi világot tekintve nem tudta hozni azokat az időket, amikor a csúcson pörögtek sztárjaink.

Noha akciózásban nincs hiány, sőt üresjáratokkal se nagyon tarkították a másfél órás játékidőt, így a tempóra sem lehetett panaszunk. A hiba abban keresendő, hogy míg ezt Hollywoodban többé-kevésbé tisztességes iparosmunkaként lehozták volna, addig Bob Misiorowski a lehető legpocsékabb módon rendezte le a történet filmrevitelét. Ötlettelen - hiába sok - akciójelenetek és rettentő rossz vágások jellemezték a filmet.

vlcsnap-2018-02-20-13h51m00s031.png

A Vakvágányon összességében nem érte el a kellő hatásfokot, függetlenül attól, hogy robbantgatások, töltények és pofonok tekintetében nem szenvedtünk hiányt. Noha volt már jobb is és rosszabb is, egy biztos, ez már nem az igazi… 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr10013684902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása