[Supernatural Movies]

A Haunted House (2013)

2013. április 27. - REMY

A Haunted House a nagysikerű Paranormal Activity paródiája, mely Marlon Wayans nevével van fémjelezve. A Wayans tesókat nem kell bemutatni (remélhetőleg), hiszen olyan filmeket köszönhetünk nekik, mint a Horrorra akadva 1-2, Feketék fehéren, Kőagy őrnagy stb… Általuk a röhögés garantált volt mindig is, de vajon most is az lesz? Mit lehet kihozni egy (általam silány minőségűnek tartott) horrorból, vígjáték stílusban?

haunted2.jpg

Malcolm és Kisha beköltözik álmaik házába, de hamar rájönnek, hogy nincsenek egyedül. A házban ugyanis egy szellem lakozik, aki folyamatosan terrorban tartja őket. A pár segítséget hív, hogy elűzzék a gonoszt, aki idő közben már megszállta Kishát. A segítség egy pap, egy médium, és egy szellemirtó csapat formájában érkezik…

Véleményem szerint felesleges volt elkészíteni ezt a vígjátékot, hiszen a Paranormal Activity is egy túlsztárolt horror volt. Feszültségmentes, dokumentarista jelleggel forgatott ajtócsapkodás volt a film, melynek a legjobb része a végén lévő stáblista volt. Persze lehetséges, hogy nálam van a baj, de rezzenéstelen arccal tudtam végigülni az alkotást az éjféli órákban. Na, már most ha szellemekről van szó, akkor elvárnék egy kis borzongást…

Viszont most nem a „komoly” film a téma, hanem a paródia. Alapjaiban a film teljes mértékben megegyezik az elődjével, de belecsempésztek egy kis Ördögűzőt, Left 4 Dead játékot is.

haunted.jpg

A humorforrása egyértelműen Marlon Wayans jelenléte volt, aki hozzá is tette a maga plusz tudását a filmhez, de azok a poénok, amikben nem ő szerepelt, eléggé gyenguszra sikeredtek. A film közel másfél óra volt, mégis hosszúnak mondanám, mert a poénokat nem adagolták megfelelően. Néhol nagyon ütősek, néhol viszont izzadtságszagúra sikeredtek, ezáltal unalomba fulladtak az egyes jelenetek.

A film rendkívül komolytalan, de ez is a lényege, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a kategóriáján belül egyáltalán nem tartozik a legjobbak közé, így aki sokat vár a filmtől az nagyot fog csalódni. Egyszer nézhető, de hamar elfelejtjük. 3/10 (Az értékelés nem túl hosszú, inkább villámkritika, de tökéletesen átadja a film értékét. A megtekintése után fél órával már nem is emlékszünk rá.)

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr965244970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása