[Supernatural Movies]

Bosszútól fűtve / Dead Man Down (2013)

2013. július 02. - REMY

Szépen a fű alatt, a hazai mozikat elkerülve jött ki a Bosszútól fűtve című akció-thriller, mely sokkal minőségibb, mint amire az előzetesek alapján számítani lehetett. A film amerikai, de a rendezői székben egy dán direktor ült, aki szerencsére belecsempészett némi európai jellemet is a műbe.

boss.jpg

Victor egy profi bérgyilkos, aki a New York-i maffiavezér kezei alatt dolgozik. A főnöke korábban megkeserítette a férfi életét, így az évek során egy jól felépített terv alapján szeretne bosszút állni, ám a képbe kerül Beatrice, aki tud 1-2 érdekességet Victorról, úgyhogy nincs más választás, mint szövetkezni a nővel. A kettejük kapcsolata döcögősen indult, de hamar pálfordulatot vesz…

Az első képsorok megjelenésével egyből felkeltette az érdeklődésemet a film, mert úgy éreztem, hogy egy nagyszerű bosszúálló filmet fogok látni. Ez részben teljesült is, de sajnos vannak gyengéi is. Először is a hibával kezdeném, ami a film elején egyáltalán nem ütötte fel a fejét. A forgatókönyv remekül meg volt írva, és elérte a kellő hatást is, ám a film közepe felé óriásit zuhant, és unalomba fulladt az egész story. Persze itt-ott próbálják megmenteni néhány csavarral, amik jól is sülnek el, de nem eléggé. Túlságosan is elnyújtották a dolgokat, holott az alapötlet nagyon jó. Szerencsére a film, a vége felé ismét jó irányba megy, de az összképet nem sikerült teljesen kicsinosítani.

A rendezés egészen jó, a film hangulata rendben van, és ehhez a sötét képi világ is sokat tett hozzá. Véleményem szerint több volt az alapötletben, mert ha a forgatókönyvet megnézzük a film után, akkor láthatjuk, hogy nem egy deszka egyszerűségű, de mégis hiányzott belőle egy kis „kakaó”.

boss2.jpg

Colin Farrell rém idegesítő volt a film nagy részében, de a karaktere tudott fejlődni, aminek örültem. Az elején, egy mellékszereplő szinten mozgott, aztán egy kedvelhető személlyé alakult át. Mellette Noomi Rapace volt még, aki megemlíthető, de azért tőle sem kell várni sokat.

A Bosszútól fűtve tehát egy jó akció-thrillernek mondható film, amit érdemes megtekinteni, de azért sokat nem kell várni tőle. Lehetett volna jobb is, de azért így is vállalható. 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr25372222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.09.28. 15:16:50

Az első óra nagyon ígéretes, az akciók jók, a történet is szépen bomlik ki. Sajnos azonban a film a felénél kifullad, és onnantúl vontatott, és unalmas lesz. Összeomlik a saját súlya alatt, pedig akciófilm lenne.
süti beállítások módosítása