[Supernatural Movies]

5 Arnold Schwarzenegger film, amit látnod kell

2013. október 28. - REMY

A testépítő, a Herkules, a Terminator, és a kormányzó. Az Osztrák Tölgy karrierje egészen elképesztő, hogy ha arra gondolunk, hogy honnan hová jutott. Okosan építette fel a karrierjét, és a testépítésből (7 Mr. Olympia) megpróbálta a legtöbbet kihozni, és megmutatni a világnak, hogy ha kigyúrod magad és vannak színészi ambícióid, akkor bizony sikeres lehetsz a filmvásznakon is. Ehhez nem kell Oscar-díjas alakításokat véghezvinni, ehhez csak az kell, hogy a filmeket okosan kell megválasztani, és a saját határainkat ismerni kell. Arnold megcsinálta.

arnold1.jpg

Schwarzenegger a pályafutását 1969-ben kezdte a Hercules New Yorkban című filmmel, majd 7 évre rá megkapta a Golden Globe díjat is a Maradj éhen című filmben nyújtott alakításáért. Ugyanakkor hiába a díj, hiszen az első olyan filmje, ami megmaradt az emberek emlékezetében csak 1982-ben érkezett meg a Conan, a barbár „személyében”. Innentől kezdve igazi világsztár lett és jöttek a jobbnál jobb ajánlatok a számára. 1984-ben James Cameron is felfigyelt rá és odaadta neki azt a szerepet, ami eggyé vált a nevével, azaz a Terminatort (eredetileg Lance Henriksen lett volna). Innentől kezdve nem volt megállás és ő is feliratkozott az akcióhősök listájára., és bár hiába voltak gyengébb filmjei is, a jobbakat örökre megjegyzik az emberek.

No, lássuk is, hogy melyik az 5 legjobb Schwarzenegger film.

 

5 – A hatodik napon (2000)

arnold2.jpg

Arnie filmográfiájában többször is találkozhatunk extrém kütyükkel, és jövőbeli dolgokkal. A hatodik naponban is ez a helyzet, hiszen saját magával, vagyis a klónjával kell megküzdenie. 2000-ben Roger Spottiswoode ügyesen összerakta ezt a filmet, és akár többször is simán nézhető: Adam Gibson egy este arra ér haza, hogy valaki a családjával ünnepel és a születésnapi tortáját eszi. Az egészben az a legrosszabb, hogy az a valaki kiköpött olyan, mint ő. A családja érdekében óvatosnak kell lennie, mert ha kiderül, hogy kettő van belőle, akkor életek hullhatnak…

4 – Kommandó (1985)

arnold4.jpg

Arnold Schwarzenegger az egyszemélyes hadsereg. Nem fog rajta a golyó, nem fél, és a fegyverét sem kell újratöltenie. A Kommandó izomszagú, komolytalan, de mégis óriási! Igazi gyöngyszeme a 80-as évek akciómozijainak: John Matrix tábornok visszavonultan él a lányával, Jennyvel. Egy nap azonban a bosszúvágytól fűtött dél-amerikai tábornok csapata rátalál, és minden erővel azon dolgoznak, hogy eltegyék láb alól. Elrabolják a fiatal lányt, ám azzal nem számolnak, hogy John ettől kegyetlenebb lesz mint valaha…

3 - Total Recall - Az emlékmás (1990)

arnold3.png

Paul Verhoeven a 80-as, 90-es években több jó filmet is rendezett, de a Robotzsaru mellett kétségkívül az Emlékmás volt az, ami legtöbbször beugrik az embereknek, ha a rendező szóba kerül. Arnold egy minőségi film keretein belül kalandozhatott a nem túl távoli jövőben, és meglepően jól teljesített: Doug Quaid egy különleges eljárásnak veti alá magát, mellyel az emlékeit megmásítja, és olyan képek lesznek az elméjében, amiket nem élt át. A célja, hogy eljusson a Marsra és leszámoljon az ott terrorizáló gengszterrel…

2 – Ragadozó (1987)

arnold5.jpg

Karrierje során több olyan filmben is szerepelt, melyeket nem lehet elfeledni. A Ragadozó a korszak legjobbjai között volt, és a mai napig élvezhető minden perce. Elképesztő ötletek és remek kivitelezés jellemzi, melyhez Arnold csak pluszt adott. Erre a filmjére büszke lehet: Egy különlegesen képzett kommandós alakulatot vezényelnek a dél-amerikai dzsungelbe, hogy megtalálják eltűnt társaikat. Ott azonban nem a fegyverek, nem az emberek, nem a vadállatok, hanem egy titokzatos lény fenyegeti őket, aki hidegvérrel képes levadászni a katonákat…

1 – Terminator (1984)

arnold6.jpg

Ha azt mondom, hogy Arnold Schwarzenegger, akkor az emberek 100%-ának a Terminator filmek jutnak eszükbe. Nem is csoda, hiszen a karakterrel eggyé vált – nem is érdemtelenül – és maga a film is filmtörténeti remekmű. James Cameron egy hibátlan filmet hozott létre melyet a folytatásban még tovább tudott tökéletesíteni (igen, a tökéletest, tökéletesítette). Igazából nem akarom kétszer felírni a Terminator nevet a listára, mert felesleges. Az első 2 részt együtt kell ajánlani azoknak akik nem látták, és a Terminator franchies hiába bővült már 4 részre, mindig is két epizódból állt: 2029-ben a Skynet visszaküld egy emberi kinézetű gyilkológépet, úgynevezett Cyborgot. A Terminator feladata, hogy elpusztítsa Sarah Connort - még mielőtt világra hozná a gyermekét – és ezzel megmásítsa a múltat…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr355591050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.28. 10:35:49

hogy hogy a t1 az első és nem a t2?

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.10.28. 11:59:24

@doggfather: "Igazából nem akarom kétszer felírni a Terminator nevet a listára, mert felesleges. Az első 2 részt együtt kell ajánlani azoknak akik nem látták, és a Terminator franchies hiába bővült már 4 részre, mindig is két epizódból állt"

Azért a top 5-ös listát megpróbálom változatossá is tenni. Gondolj csak bele. Hogy nézne ki egy Bruce Willis lista? A top 5-ben 3 Die Hard lenne benne :D

Nyílméregbéka 2013.10.28. 13:51:58

Jó a lista, igazából belekötni sem tudok, mindnek ott a helye, de valahogy nem tudok elképzelni Swarzi-toplistát a Conan a barbár, Red heat, vagy a True Lies nélkül. Bármelyik behelyettesíthető bármelyikkel szerintem (T2 kivételével).

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.10.28. 14:03:07

@Nyílméregbéka: Megmondom őszintén, a Conan nem tetszett :( elismerem a klasszikus státuszát, de egyszerűen nem jött be.

Nyílméregbéka 2013.10.28. 14:47:01

Nekem mondjuk a Conan a pusztító és a Vörös Sonja ami nem tetszett már akkor sem, most meg már pláne nem állja meg a helyét, viszont a Conan a barbár egy alapmű a kategóriájában. A zene, a hangulata a filmnek meg az egész képi világa egyszerűen zseniális szerintem. Ma is bármikor megtudom nézni. :)

ergerberger 2013.10.29. 11:49:50

A Terminátor 3 is kurvajó volt, abban is volt Schwarzi, meg végre az első női Terminátor, akire ki lehet verni!

De a negyedik rész már tényleg fos volt!

Gyöngyössi András 2013.10.29. 13:13:30

Az Ikreket se felejtsük el azért ;)

sztich 2013.10.29. 15:47:26

Az utolsó akcióhős gondolom, csak véletlen maradt ki. :)

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.10.29. 15:56:41

@sztich: Egy top 10-es listában benne lenne. :)

GrenAbla 2013.10.29. 16:59:13

@Nyílméregbéka: ez így igaz, nemrégiben sikerült megszereznem narrátoros verzióban. Nincs is jobb. :)

vittore 2013.10.29. 17:05:12

@ergerberger: félek, a T3 as véleményeddel nem sok követőre találsz.... :) A lista valójában tényleg jobb lett volna tizesnek, a fentebb említett filmek miatt.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.10.29. 17:22:52

@vittore: Abban igazad van, hogy a 10-es lista sokkal jobban nézne ki, de mivel nem csak Arnieról készítek listát és van olyan akcióhős, akitől nem tudnék 10 értékelhetőt összeszedni, így inkább kerestem egy olyan számot, ami teljesíthető. Persze ennek lesznek áldozatai (filmek), de ez most így jött ki. :)

sztich 2013.10.29. 17:36:39

@REMY: Persze, ízlés kérdése. :)Az én top5-ömben benne lenne.

crazyfish 2013.10.29. 18:52:28

....Matrix EZREDES, a szinkront is tönkreb*szták...
Emlékszem, a T1 illegális videómoziban néztem, lekaffant az állam, a T2-t moziba és überállat volt (Cameron mester azért tud)
Conan-t szeretem, hangulatteremtő filmek voltak....

vessenek meg de a T4 is tetszett, eltalálták a hangulatot, Bale jó J. Connor...a sztori viszont gyengécske volt, sajna leszoktak a jó forgatókönyvekről mindent a látvánnyal meg 3D-vel akarnak eladni....

Amúgy vannak a film történetben olyan szerepek amik, bár nem főszerepek, de minden filmrajongón ismeri pl a T1000es robert patrick v Kurgan clancy brown.....

Nyílméregbéka 2013.10.29. 21:58:56

A terminátor filmekkel úgy vagyok, hogy nekem csak az I-II az, ami létezik és az is egyben.
A T3-al meg úgy vagyok, hogy szeretnék egy olyan Man in Balck kütyüt amivel kivakuzhatnám az agyamból, hogy valaha is láttam azt a szemetet.
A Teminátor - Megváltás meg kb. tíz évet késett, és kevesebb CGI-al és több ötletel forgatókönyvben meg Cameron papával a rendezői székben, nagyot ütött volna egy ilyen előzmény/utózmány film, de ez sem nevezném terminátor-filmnek. Sorry! :)

mojoking77 2013.10.30. 13:04:57

@Nyílméregbéka: A film hala az egnek szubjektiv mufaj, pont mindenki azt mond, amit akar. Most az, hogy a Conan a barbar kimaradt... hat, mit mondjak, jo, tenyleg reteg film volt. De azert, hogy a hatodik napon benne van, a True Lies, vagy a Last Action Hero meg nem??????
A kritikusoknak neha nem art objektivnek lenni egy kicsit. Irtam mar egysszer ketszer a sracoknak, altalaban az lett a vege, hogy mi a fenet pofazok bele a dolgukba, en budos troll.... Legutobb, a sorozatokat tamado irasra epp ezert nem is reagaltam inkabb...

Nyílméregbéka 2013.10.30. 15:55:45

@mojoking77: Egy bármilyen filmes lista írása is mindig csak is szubjektív lehet. Nem is lehet objektíven összeállítani ilyet, hiszen mindenki kapásból sorolja ő miként állítaná össze, milyen más filmeket tenne bele. Nincs olyan lista amivel mindeninek meg lehetne felelni, amit mindenki elfogadna. De egy filmes lista mindig jó vitaindító. :)
Nekem pl. az Utolsó akcióhős nem tetszett. Az egyetlen Swrczi film amit csak egyszer láttam, még moziban, és azóta sem néztem meg újra, és valósznű nem is fogom soha.
süti beállítások módosítása