[Supernatural Movies]

[sorozat] Trónok Harca - 5x03

2015. április 28. - kreff03

Továbbra is a komótos tempó jellemző az ötödik Trónok Harca-évad cselekményére, az események mégis egyre jobban felcsigázzák a néző kíváncsiságát. Feszült viszonyok, régi és új kapcsolatok és szándékok rajzolódnak ki egyre élesebben a szemünk előtt, melyek talán a következő vagy azutáni részben már teljesen más megvilágításba fognak kerülni, de addig is nézzük, mi történt a harmadik részben!

game-of-thrones-best-hq-wallpapers1.jpg

Arya pótfelvételivel sikeresen bejutott a Fekete és Fehér Házába - ahol a halni vágyókat segítik át a másvilágra a Sokarcú Isten nevében -, de csak a padlósöprés jut neki egyelőre, ami nem igazán jön be neki, mégiscsak azért jött, hogy arcnélkülivé váljon. Szóvá is teszi ezt Jaqen-nek, aki leoltja, elvégre minden embernek szolgálnia kell, nem olyan egyszerű az, na. Előbb senkivé kell válnia.

Királyvárban egymást érik a lagzik és a temetések, most éppen Tommen LanniBaratheon és Margaery Tyrell egybekelése miatt bolydul fel a város népe. Akik leginkébb a Tyrell-lányt éltetik hangosan, amit Cersei savanyú képpel hallgat a kis szállító-dobozában. Az esküvő után eljön Tommen nagy pillanata, a nászéjszakán kellő lelkesedésről tesz tanúbizonyságot Margaery-nek, aki persze máris nekilát újdonsült férje és királya "finomhangolásának". Nem is kerüli el ez később az Anyakirálynő figyelmét, ezért meglátogatja kedves menyét, de ezúttal mintha vesztesként kerülne ki a mosolyok és bókok mögött megbúvó dominanciaharcból. Mindenesetre az epizód legszórakoztatóbb jelenete ez, azt hiszem az évad során sok szép pillanatot fog még nekünk okozni ez a két elvetemült nőszemély.

1_8.jpg

Észak, Deres, Bűzös! A megboldogult Theon Greyjoy még mindig az immár törvényesen is Bolton-nak számító Ramsay csicskása/háziállata, szerencsére most mindenféle kínzások elszenvedése helyett csak az ételt kell felszolgálnia, miközben urát épp apja, Észak Őrzője, vagyis Roose Bolton okítja politikai módszertanból. Ennek egyik tétele például, hogy fél nemesi családok kiirtása nem feltétlenül vezet hosszútávú szövetségek megalapozásához, ellenben egy megfelelő valakivel kötött házasság annál inkább!
És ki lenne megfelelőbb az északi népek
meggyőzésére, mint egy Stark? Sansa (merthogy ő az arajelölt) persze nem fogadja kitörő lelkesedéssel a hírt, hogy bátyja elárulójának és gyilkosának fiához menjen feleségül, de Kisujj tovább csiszolgatja a lányt és ráébreszti, hogy ez is egy lépés lehet a bosszú felé, amit ideje lenne neki is átéreznie. Ennek megfelelően jó képet vág, amikor találkozik a Boltonokkal, úgy tűnik a szinte minden westeros-i esemény mögött meghúzódó Kisujj-féle kavarás lassan kezd révbe érni. Bűzösünk néha felbukkan itt-ott, de tébolyodott ábrázatának csillogtatásán túl ma nem sok vizet zavart.

Eközben Brienne és Pod szorosan Sansaék nyomában vannak és Brienne egy kicsit lelkizik, de hagyjuk is...

Arya-nak is meg kell keményítenie a szívét: ahhoz, hogy senkivé váljon először is meg kell szűnnie Arya Starknak lennie. Ehhez kénytelen megszbadulni minden személyes holmijától, melyeket a tengerbe vet, kivéve a Tűt. A még Deresben, Jontól kapott kardot inkább elrejti a sziklák közt, a parton, jól jöhet az még...

Apropó Jon! Az Éjjeli Őrség frissen megválasztott parancsnokának is van elég gondja, még ha a Stannisszel vívott különmeccse lezárulni is látszik, tekintélye megszilárdítása végett kivégzi a parancsát megtagadó Janos Slyntet. Ez a görény sem alkalmatlankodik többet és az Első Felderítő címével talán a csatlósát vesztő Ser Allister is megbékél egy időre.

2_11.jpg

Ahogy korábban láttuk, Királyvárat ellepték a verebek, vagyis a Hét előtti egyenlőséget hirdető, koldusszegény szerzetesek és vallási fanatikusok csoportja. Ők azok, akik a kurvázó Főseptont kirángatják a bordélyból és meztelenül végighajtják az utcán, aki ezt kissé zokon veszi, el is panaszolja baját a kistanácsnak, de csak a másik vén kujon, Pycelle kel a védelmére. Ellenben Cersei inkább bezáratja egy cellába és felkeresi a Főverebet, hogy a maga negédes módján próbálja a pártjára állítani. Könnyű dolga biztosan nem lesz, sőt!

Kapunk egy érdekes jelenetet Cersei és Qyburn, no meg a letakart Gregor Clegane szereplésével, ami arra jó, hogy emlékeztessen minket, hogy a rangjától megfosztott mester folytatja kétes játékát a Heggyel.

Tyrion és Varys kiszállnak Volantisban friss levegőt szívni, no meg a törpe esetében inni és kurvázni. Utóbbi nem bizonyul a legjobb döntésnek, mivel pont ugyanabban a szolgáltató intézményben néz örömök után, ahol a Daenerys által elűzött Jorah Mormont is időzik. Ő persze felismeri az Ördögfiókát és a megfelelő pillanatban (=hugyozás közben) foglyul ejti, hogy a bocsánat elnyerése céljából a királynő elé vigye (ahova Tyrion ugye eredetileg is tartana, hehe).

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr907405856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.04.28. 15:44:47

nem volt benne king slayer nem is volt olyan jó. :S

kreff03 2015.04.28. 19:25:59

@doggfather: nem úgy van az, he! az eddigi háromból sztem ez volt a legjobb.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.04.29. 12:36:34

@kreff03: ez mondjuk igaz, de sztem az első kettő nem volt nagy eresztés finoman szólva se...
süti beállítások módosítása