[Supernatural Movies]

Kis karácsonyi filmes lista

2015. december 25. - kultúrfaló

A karácsonyt a filmek sem kerülhetik meg. A következő listával azt szeretnénk megmutatni, hogy az Igazából szerelem, a Grincs és a Reszkessetek betörők szentháromságon kívül is vannak nagyon jó filmek. Rengeteg cím felmerült, azonban csak 8 helyünk volt. Fájó szívvel, de ki kellett hagynunk a Drágán add az életed!-et, a Holidayt vagy a Karácsonyi vakációt. Azonban reméljük, hogy sikerült olyan karácsonyi filmeket összeszednünk, amelyek között mindenki megtalálja a saját ízlésének a megfelelőt. A cikk a frappamagazin.hu-val együttműködve jelent meg.

  1. Polar Expressz

polar-expressz-3-meselandia.jpg

Robert Zemeckis 2004-es animációs rendezése Chris Van Allsburg azonos című gyermekkönyve alapján készült. A történet főszereplője egy, az 1950-es években élő kisfiú, aki már nem hisz a Mikulásban. Karácsony éjszakáján azonban megjelenik a szobája ablaka előtt egy vonat, aminek kalauza egy utazásra hívja az Északi-sarkra. A vonaton sok kisgyerek utazik hasonló indokból. Számos kalandba keverednek, amíg elérik végállomásukat.

A motion capture technikával (az élőszereplő színészek játéka animációként elevenedik meg a filmvásznon) készített filmben Tom Hanks több szerepet (a kalauzt, a hajléktalant, a Mikulást, az apát és a mesélőt) is eljátszik, azonban ezt a magyar szinkronnak köszönhetően valószínűleg nem vesszük észre.

  1. Karácsony Artúr

Karácsony Artúr

Életünk során számos megmagyarázhatatlan dologgal találkozunk, ezek közül az egyik, hogy vajon a Mikulás hogy tud annyi helyre ajándékot vinni egy éjszaka alatt, a világ minden táján. Az egyik évben egy apró gondatlanságnak köszönhetően egy kislány nem kapja meg az oly nagyon áhított biciklijét. A Mikulás elsőszülöttjét és jobb kezét ez nem nagyon zavarja, azonban kisebbik fia nem akarja annyiban hagyni a dolgot. Nagyapjával és egy korábbi, igencsak rozoga szánnal nekiindulnak, hátha még azelőtt kiszállíthatják az ajándékot, hogy a kislány felébredne.

  1. Maci Laci első karácsonya

Maci Laci és Bubu épp téli álmát alussza, amikor a Yellowstone Park Szállodába megérkeznek barátai, Foxi Maxi, Csorbafog, Papi Tapi és Tappancs. A megérkezőket rossz hírrel fogadja az igazgató: a hegyen át autópályát akarnak építeni. Ezt azonban csak úgy lehet megakadályozni, ha a szálloda tulajdonosnője, Taracki Perecke nem adja el az ingatlant. Erre viszont vajmi kevés esély van, hiszen minimálisra csökkent a vendégkör a tavaly karácsonykor zajló különös és furcsa eseményeknek köszönhetően. A vendégekre vár a feladat, hogy meggyőzzék Tarackinét, és ügyeljenek arra, hogy minden flottul menjen. Azonban a mackók, akiknek még pár hónapig aludniuk kéne, idén felébrednek és csatlakoznak barátaikhoz. Ebből azonban semmi jó nem sülhet ki, hiszen Maci Laci csak úgy vonzza a bajt, ráadásul két titokzatos ünneprontó is a fejébe veszi, hogy tönkreteszi a karácsonyt.

  1. Boldog karácsonyt, Ms. King / Boldog karácsonyt, Hetty néni!

A váratlan utazás sorozat megszerettette velünk a King családot és Avonlea lakóit. Ebben a tévéfilmben újra visszatérünk hozzájuk, és bekukkanthatunk a városka egyik karácsonyába az I. világháború idején. Az ünnepi várakozást beárnyékolja, hogy sok helyi fiút elvittek az európai frontokra. A King familia körül pedig megint zajlanak az események: Hetty nénit nyugdíjba akarják küldeni a szülők, ráadásul még kórházba is kerül; Olivia újra Avonleaba utazik az ünnepek miatt, azonban Hetty már megérkezésekor vérig sérti; Felixről pedig a hadsereg egy telegráfban tudatja a hozzátartozóival, hogy napok óta eltűnt.

A váratlan utazáson több generáció nőtt már fel, ami a nagyon szerethető karaktereknek és a remek szinkronhangoknak egyaránt köszönhető. Ez az 1998-ban készült tévéfilm többféle szinkronnal készült, azonban ha elég szemfülesek vagyunk és szerencsések, akkor az eredetit is elcsíphetjük valamelyik adón.

5. Segítség, karácsony!

Philip egy telefonos lelkisegély-szolgálatnál dolgozik, aminek a legnépszerűbb ünnepen van a legnagyobb forgalma. A férfi azonban idén igencsak rászorulna munkatársai és saját tanácsaira, ugyanis elhagyta a mennyasszonya. A kollégáknak is szüksége lenne egy jó adag lelki fröccsre, ugyanis az irodát be akarják zárni. Mit tehetnek ilyen esetben a szakemberek? Ha még mindez nem lenne elég, akkor számos dolog teszi színesebbé és néhol kellemetlenné az ünnepeket.

Ha a felvezetésből nem derülne ki, akkor ez egy vígjáték Steve Martin főszereplésével, a rendezői székben pedig Norah Ephronnal (A szerelem hullámhosszán, Julia&Juliet). A további szerepekben pedig olyan színészeket láthatunk, mint Juliette Lewis, Rita Wilson és a fiatal Adam Sandler.

6. Tapló Télapó

taplo_telapo.jpg

Willie (Billy Bob Thorton) minden évben áruházi Mikulásként dolgozik. A keresetét azonban kasszafúróként egészíti ki úgy, hogy évente feltöri bűntársával, a találékony és ügyes Manóval annak az áruháznak a széfjét, ahol dolgoznak. Idén azonban különféle akadályokba ütköznek, és semmi sem megy úgy, ahogyan kéne. Az idegesítő üzletvezető, a bolti detektív, a szexi Mikulás-rajongó és egy nyolcéves kissrác is könnyen veszélybe sodorhatja Willie terveit.

7. Krampusz

krampus.jpg

Az idén moziba került horror vígjátékban összejön egy család, akik nem sokáig tudják megállni, hogy ne kezdjenek el veszekedni. Ezt elégeli meg Max, aki ezek után elutasítja a karácsonyt. Azonban nem is sejti, hogy mekkora veszélybe sodorja ezzel a döntésével a szeretteit, ugyanis hamarosan felbukkan a Krampusz. Ez a sötét lény a Mikulás ördögi kiadása, aki egyáltalán nem hoz ajándékot, csak magával viszi a gyerekeket a zsákjában. A Krampusz megjelenése miatt Max családjának össze kell fognia, és félre kell tennie minden ellentétet, ha életben akarnak maradni.

8.  Fegyverszünet karácsonyra

1914-et írunk, javában zajlanak a harcok Európa-szerte. Több millió embernek kell a családjától távol, egy-egy lövészárokban töltenie a karácsonyt. Többen csomagokat kapnak szeretteiktől és a hadseregeiktől, azonban az igazi ajándék a fronton éri őket. Szenteste olyan csodálatos dolog történik, amely minden vérontást és állóháborút felszámol egy rövid időre: az ellenséges katonák ugyanis kimásznak a lövészárkokból és fegyvereiket letéve kezet ráznak az ellenségeikkel, és együtt töltik a karácsonyt.

A film megtörtént esetet dolgoz fel. Az első világégés idején még sokkal több ellenségek közti kapcsolatfelvétel történt a két oldal katonái között, mint a későbbi háborúban. Több írásos feljegyzés született, melyek például német-francia, német-angol focimeccsekről számolnak be, amik a senki földjén zajlottak. Olyanról is tudunk, hogy az állóháborúban barátkozás is kezdődött.

A cikk a frappamagazin.hu-val együttműködve jelent meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr438198942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása