[Supernatural Movies]

Az őrségváltás ideje elérkezett

2017. május 20. - hannigabi

Az írás spoilerektől nem mentes, így ha nem láttad valamelyik Alien filmet, ne olvasd tovább!

Amikor Walter Hill a hetvenes években megtalálta magának Ridley Scottot, aki addig csupán egy nagy játékfilmet rendezett, valószínűleg nem sejthette, hogy minden idők egyik legnagyobb direktorát ülteti a Dan O’Bannon és Ronald Shusett ötlete alapján készült űrhorror rendezői székébe. Scott pedig jött, látott, és megrendezte a történelem talán legnagyobb hatású filmjét. Generációk rágták tövig a körmüket, ahogy a halál a Nostromo minden egyes szegletét átlengi.

Az Alien mind a mai napig egy igen hangulatos mű, ugyanakkor nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy mára kissé megkopott, ami – kissé ironikus módon – annak (is) köszönhető, hogy mennyire beleitta magát a popkultúrába. Csakhogy egy példával éljek, a legtöbb helyen pozitívumként említik, hogy nem lehet tudni, ki is a főhős, hiszen ennek a „gyanúja” először Kane-re, majd annak halála után Dallasra terelődik. De mikor ez utóbbi is áldozatául esik az idegennek, onnantól már nem hihet a néző semminek, legalábbis ha nem rendelkezik semmiféle háttér információval a kánont illetően. Én a tavalyi (első) megtekintésnél már pontosan tudtam, hogy itt bizony Ripley lesz a főszereplő. Valamint hiába van még mindig egy nagyon sötét hangulata, ami miatt egy pillanatig sem válik unalmassá, mára már nem tud borzongást kelteni az emberben, aki először nézi meg (hacsak nem nagyon fiatalon látja).

alien_1.jpg

De nem akarom elvitatni az érdemeit, mert változatlanul egy nagyon jó filmnek tartom a Nyolcadik Utast, egy érdekes (viszont egy kicsit sántító) értelmezési lehetőséggel. Kiemelkedő minőségét (na meg Scott zsenialitását) az is jól mutatja, hogy három folytatása már meg sem közelítette minőségében. Cameron akciófilmje számomra kissé unalmas volt, ráadásul azzal a sok száz lemészárolt Aliennel azt a képet is lerombolta bennem, hogy a Xenomorph lényegében egy elpusztíthatatlan, felsőbbrendű életforma. Fincher drámájának érdekes felütése volt egy szép lezárással, de iszonyat sok volt benne az üresjárat, és az idegen nagyon röhejes volt benne. Jeunet sci-fijét pedig elejétől a végéig nem lehetett komolyan venni, annyira rossz volt. És ezt még sikeresen fejelték meg a Strause tesók, de főleg Paul W.S. Anderson a borzalmas Alien vs. Predator filmekkel, amik inkább ipari hulladéknak, mintsem filmnek felelnek meg.

Az 1997-es Feltámad a Halál után egy 15 éves csend szállt az univerzumra, mi alatt ugyan napvilágot látott a két előbb említett AvP film, de ezeket igyekszik nagyjából mindenki inkább elfelejteni. A 2012-es esztendő nyarán a mozivásznakra került az az alkotás, aminek segítségével Scott visszanyúlt a saját gyerekéhez, de ahelyett, hogy tovább vitte volna a Ripley utáni időkre a franchise-t, ő múltban kezdett fürkészni. Sokkal jobban érdekelte az, hogy hogyan született meg a Xenomorph, ki is a Space Jockey, illetve ha már ezekre a kérdésekre választ akar találni, akkor arra is, mi honnan jöttünk, mi végről valóak vagyunk.

Ennél a váltásnál jobb döntése pedig nem volt Scottnak (illetve egy volt, de erről később). Egy nagyon érdekes alternatív teremtéstörténetet adott fajunknak, és így lett a Prometheus is egy meglehetősen misztikus science fiction film, igaz teljesen más módon, mint a Nyolcadik utas, sőt teljesen elütött attól. Már nem a horroron, és a borzongáson volt a hangsúly, hanem az eredetünkön. És így egy igen lassú, az eddigieknél jóval filozofikusabb, és csak ritkán izgalmas produkció jutott osztályrészünkül, de ez egyáltalán nem baj. Jól tudom viszont azt is, hogy nem mentes a hibáktól. A két kutató eltévedése a barlangban például már-már komikus, és nincs rá mentség, még akkor sem, ha – elvileg – a DVD-kiadás extra jelenetei között meg van magyarázva a furcsa viselkedésük (igen, be vannak állva, mint annak a rendje).

alien2.jpeg
A filmet a kritikusok vegyesen fogadták, a korábbi rajongók (és a nosztalgiasznobok) reakciója pedig egyöntetűen negatív volt. Az első megtekintésnél, ami számomra az első Alien univerzumában játszódó film (lehet, hogy ez is rettenetesen nagy mázlija a produktumnak velem kapcsolatban) is volt, nekem sem nyerte el a tetszésemet. Aztán megnéztem újra, és újra, és újra. Elkezdtem felnőni hozzá, megérteni, és közel került a szívemhez. Az egész filozofikusabb hangvétel pedig remekül ágyazott meg valami nagyobbnak, érdekesebbnek, komplexebbnek, és ezekkel együtt az őrségváltásnak is.

Szépen, lassan elérkeztünk 2016 végéhez, ahol befutott az új rész, a Covenant előzetese, és a nép egy emberként adta nem tetszését, mi szerint a produkció nem lesz más, csak egy, a kor nosztalgikus trendjeit meglovagló blockbuster. Scott, ami eme 15 fős társaság történetét illeti, válaszút elé került. Rendez egy, a Prometheus nyomdokain haladó, filozofikus filmet, amiben feltűnnek ugyan a Xenok, de nem feltétlenül rajtuk van a fókusz vagy megcsinálja – az Ébredő erő mintájára – az Alien kvázi remake-jét. Szerintem mondanom sem kell, hogy mennyire jól döntött a direktor úr. A filozofikus irányt választotta, aminek köszönhetően a korábban emlegetett őrségváltás 2017-ben elérkezett.

A Covenant ráadásul továbbmutat elődje kérdéseinél, és nem az érdekli, hogy ki volt a teremtők, honnan jöttünk, hanem hogy mi jön utánunk, és hova tartunk. Mindezt pedig a két android David és Walter dialógusain keresztül szemlélteti. Van egy meglehetősen abszurd jelenet, amikor David furulyázni tanítja Waltert, akinek ez idáig nem engedték meg, hogy alkosson, így sokkal robotszerűbb, nincs egyénisége, ami értelmezhető egy meglehetősen éles fricskaként a mai fiataloknak, és fogyasztóknak, akik mindenben az aktuális divatot követik, nincsenek egyéni, értelmes gondolataik, hanem egy Instagram képen mutogatják az új cipőjüket, egy Twitter bejegyzésben próbálják megmagyarázni világ nagy dolgait (Hello, Oravecz!), és a Facebookon egy Justin Bieber szám megosztásával fejezik ki sablonos életük pitiáner problémáit.

Kicsivel később David először kommunikálni kezd saját teremtényével, egy Neomorph-fal, de ezt megszakítja Oram, a hajó kapitánya, így bosszúból belőle kelteti ki az android a történelem első, általunk ismert Xenomorph bébijét. És egy igencsak furcsa jelenetben létrejön az egyezség (a Covenant a Bibliában az istenek és emberek közötti megegyezést jelenti) David és a kis idegen között. A végén pedig, ugyan teremtményét legyőzik, de mikor elaltatja a két megmaradt tisztet, ő pedig teremtménye már-már tökéletességét látva két facehuggert tesz a keltető gépbe, dicsőséggel felvértezve vonul be a Valhallába. Az ember szerinte egy pusztulásra ítélt faj, aki csak a saját megváltását keresi, de nem lehet engedni nekik. Eszünkbe juttatja, hogy bár a földi evolúciónak a csúcsán voltunk jó darabig, de mi is csak egy fejezet vagyunk az univerzum hatalmas könyvében. Mindezek ellenére emlékeztet minket a film Walter révén, hogy David sem tévedhetetlen (az Ozymandiast nem Byron, hanem Shelley írta), hiába érte el az istenek szintjét.

alien4.jpg
És ha már szóba jöttek a karakterek, akkor vissza kell, utaljak Scott legnagyszerűbb lépésére, ez pedig az, hogy a két android szerepe Michael Fassbenderre lett kiosztva, aki az egész franchise történetének legerősebb színészi játékát prezentálja. Teljesen hideg, meggyőző, félelmetes, és gigászi. Pontosan olyan, amilyen egy isten. Ezzel a szereppel pedig végleg belépett az elitek sorába, hovatovább licitált egy helyre a halhatatlanok csarnokába. És mivel színészekről van szó, mindenképpen ki szeretném emelni Katherine Waterstont, aki tökéletes az újévezredi Ripley bőrében.  

Meglehetősen érdekes mű lett a kánon legújabb darabja, és baromi nagy utálat fogja övezni még egy darabig, ahogy övezi most is. Ezzel együtt pedig elismerem, hogy minden dicséretem/szuperlatívuszom ellenére sem állítom, hogy hibátlan film lenne, sőt! De biztos vagyok benne, hogy a gyerekem generációjának a Nostromoja már a Prometheus, valamint a Covenant lesz, és ez így is van jól. Okos, erős, lehengerlő science fiction, amit az eredeti mű rajongóinak nem igazán ajánlok, mert baromi nagy csalódást fognak megélni. Aki viszont szerette a Prometheust, az bátran váltsa meg rá a jegyét, nem fogja megbánni. Lehet, hogy csak én látom bele, a fentebb említett dolgokat, de ha ez így is van, egy percig sem bánom, amíg ilyen nagy hatást gyakorol rám.

És melyik a legjobb Alien film? Ha mai szemmel nézem, szerintem a Covenantet mondanám, de ha a saját korában vizsgálom mindegyiket, akkor valószínűleg a Nyolcadik utast hoznám ki győztesül, azonban ezek sem biztosak, mert mindahányan vagyunk ennek a kiemelkedő és fantázia dús világ szeretői, más és más miatt sikerült a szívünkbe zárni. Van, akinek a Nyolcadik utas fojtogató atmoszférája miatt, van, akinek a Bolygó neve pörgő akciója miatt, de még olyan is van, akinek a Végső megoldás szívszorító lezárása miatt. Nekem a legutóbbi két rész androidja miatt. Egy dolgot tudok csupán 100%-os bizonyossággal állítani: Scott univerzuma nagyon érdekes, és ezernyi titkot rejt még. Epekedve várom a következő részt, és nagyon, de nagyon remélem, hogy nem kell csalódnom benne.

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr7412528263

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2017.05.20. 22:22:06

Na jó, nem.

"Rendez egy, a Prometheus nyomdokain haladó, filozofikus filmet, amiben feltűnnek ugyan a Xenok, de nem feltétlenül rajtuk van a fókusz vagy megcsinálja – az Ébredő erő mintájára – az Alien kvázi remake-jét. Szerintem mondanom sem kell, hogy mennyire jól döntött a direktor úr. A filozofikus irányt választotta"
Hát szerintem meg mindkettőt. Ne viccelj már, a végjáték gyakorlatilag az első és a második részből lett összeollózva, csak "Ripley" gyorsabban betereli a "mentőcsónakba", meg nem egy cameroni óriásrobotra szúrja fel.

"ami értelmezhető egy meglehetősen éles fricskaként a mai fiataloknak, és fogyasztóknak, akik mindenben az aktuális divatot követik, nincsenek egyéni, értelmes gondolataik, hanem egy Instagram képen mutogatják az új cipőjüket, egy Twitter bejegyzésben próbálják megmagyarázni világ nagy dolgait (Hello, Oravecz!), és a Facebookon egy Justin Bieber szám megosztásával fejezik ki sablonos életük pitiáner problémáit. "
.. meg attól érzik magukat eredetinek és szellemesnek, hogy mindenki mást konzumzombiként festenek le, ld. még Fight Club-rajongók :P Az említett jelenet egyébként szerintem tipikus példája annak, amikor hangzatos bullshiteket dobálnak be filozófia címén, a Covenantben annyival ez megvan csavarva, hogy a Prometheus folytatásaként emögött van elképzelés, de mivel csak félig az, ez a része is annyira ki van lúgozva, hogy csak címszavakban tudja átvenni a témát.

Egyébként pont a Shelley-s egy baromi jól felépített motívum, de érzésem szerint az nem is feltétlenül arra ment ki, hogy David sem tévedhetetlen, hanem hogy valójában a Frankenstein alkotóját tekinti példaképnek. Ez a "minden rendszerbe hiba csúszik" is értelmezhető úgy, hogy Frankenstein sem azt a teremtményt alkotta meg, amit szeretett volna, és eleve az egész film is értelmezhető egy Frankenstein párhuzamként (ugye mi is volt a regény alcíme?). Na és mondjuk az ilyenek miatt fáj igazán, hogy nem sikerült egyetlen gondolatot sem végigvinni a Covenantben.

hannigabi 2017.05.20. 23:00:22

@danialves: 1. A vége az igen, de ettől még a filozófia dominálja az egész művet.

2. Igen? Azt mondod, hogy én csak egy menősködő lázadó vagyok, aki abból eldönti a világ romlottságát, hogy megnézte a Fájt Klábbot és elolvasta az 1984-et? Megértem... De most sajnos nincs igazad :P Egyébként meg szerintem nem az, hogy ki van lúgozva, egyszerűen nincs szájba rágva.

3. Ez a Frankensteines párhuzam k.rva érdekes, ebbe így nem is gondoltam bele, de lehet valóság alapja.

u.i.: Mondd már el, hogy mit jelent ez a "tl, dr"!

u.i.2.: Mostantól duplán mondom el a trolljaidnak, hogy irónia. :(

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2017.05.20. 23:18:20

@hannigabi: 1. Jó, most végigírhatom, hogy kellett bele azért Ripley-hasonmás, az Alien 3ból benyúlta az Alien-POVot, a spineburster jelenet gyakorlatilag a chestburstert másolja (miközben a neomorphoknak semmi szerepe, az egyik szépen el is tűnik a filmből), de azért van benne egy klasszik tojás - facehugger - chestburster jelenet... Végigzongorázott kb. minden klasszikus motívumot, messze volt ez attól, hogy olyan istenesen odaszarjon a rajongók arcára

2. Hát az a jelenet konkrétan eléggé szájba van rágva, "ó szegény Walter, nem hagynak téged alkotni, bezzeg játszhatnál velem alieneset a haverjaidon, ja meg amúgy az emberek félnek tőled, ezért tettek robotszerűvé, szóval bosszú". Egyébként csak annyira van kilúgozva, hogy a nagy összecsapásuk elvarrását meg sem mutatják, mert akkor mire épülne a nagy fordulat?

3. "ebbe így nem is gondoltam bele" Persze, hogy nem, mert egy menősködő lázadó vagy csak. :P Na látod, ez az ami nincs szájba rágva, az, hogy David kétpercenként elrebegi, hogy "teremtés", csak sima bullshit. :P De most komolyan, szerinted az normális, hogy Scott felhúz egy filmet arra, hogy mindenki keresi a teremtőjét és kiábrándul belőlük, majd itt, mint egy szadista hülyegyerek egy jelenetben elintézi a nagy találkozást azzal, hogy mindenki megdöglik és kész? Szerintem azzal az egy jelenettel teljesen szembeköpte magát mint a Prometheus rendezőjét.

u.i: lmgtfy.com/?q=tl%2C+dr

hannigabi 2017.05.20. 23:38:36

@danialves: 1. Ismételni tudom magam.

2. Ha annyira szájba van rágva, akkor hogy van az, hogy kb senki meg sem említette, csak rinyáltak azon, hogy mennyire a szembe hugyozza a régi részeket? :P

3. Az vagyok, ez alap, de nem hiszem, hogy ez neked új információ. :( Mindenki keresi a teremtőjét és kiábrándul belőle? Az egyetlen, aki kiábrándult belőle az David volt, szóval húzd le magad a WC-n te hipszter köcsög.

u.i.: De mekkora fasz vagy, hogy még egy sima kérdésre sem tudsz válaszolni... Rád fogom szabadítani Q barátomat. Amúgy jól esik, hogy a hosszúság ellenére mégis elolvastad, ez biztos a tiszteleted jele, és nem csak belekötni akartál. :P

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2017.05.20. 23:56:49

@hannigabi: 1. Jól van, bazmeg, nem vagyok én Star Wars-fan, hogy ismételd nekem magad, próbálkozz valami újjal. :P

2. Mert az emberek kibaszott buták és minden meghaladja a szellemi képességeiket, ami túlmutat Vin Diesel családelméleti fejtegetésein, és mellettem is a csávó végigfacebookozta az egészet, csak én nem perelhetem be, mert ilyen szar országban élünk, hogy még be sem perelheted a moziban facebookozó köcsögöket... Hát nagyjából így van.

3. Ja, mert Shawnak meg tökre tetszett, hogy a teremtői tömegpusztító fegyverrel akarták kiirtani őt és az egész faját, milyen nemes húzás, gondolta, ezért is ölte le az egyiket, hogy elmehessen a többiekhez beszélgetni, hogy mekkora királyság ez már... És te akarsz még filozófiát kiolvasni egy filmből, amikor még ennyit sem sikerül, menj inkább Wonder Womant vagy a többi képregényes fost nézni (női főszereplővel, ráadásul...), az legalább nem állít ilyen kihívások elé.
(Azt már nem is mondom, hogy ha - mint minden rendes fan - megnézted volna a Prometheus fan cutot, akkor nem csak elvileg tudnád, hogy az a jelenet igenis benne van a tudósokról. Ennyit a "kritikádról", kedves poszter!)

"ez biztos a tiszteleted jele, és nem csak belekötni akartál. :P"
Irónia? De nem, az nem lehet.
(Amúgy meg rám van szabadulva ő nélküled is, de legalább van egy db rajongóm, ami pont eggyel több, mint amennyi neked van. Csak hogy tudd, hol a helyed az e-pénisz rangsorban.)

hannigabi 2017.05.21. 00:07:29

@danialves: 1. Életemben először nevettem rajtad baszod.

2. De igazából, ha csak neked meg nekem esett le, akkor még mindeig nem szájba rágás. Ha hülyeséget írsz, legalább vállald fel. És óvatosan az F&F-es poénokkal, mert Mr. REMY boss betalál, és ki leszel tiltva innen.

3. Bocsi, de nem volt ideje csalódni a teremtőiben, bár részben azt mondom, igazad van. Viszont ezt a szuperhősös kommentet már nem nézem el. Itt már elgondolkodtam, hogy emiatt a "durva sértés" miatt moderáljalak, de aztán eszembe jutott, hogy biztos féltékeny vagy, mert nem lehetsz én, te kedves önjelölt igazságosztó. Ja, és én nem fan vagyok, hanem rajongó. Nem használok idegen szavakat, mikor MAGYAR vagyok. Tudod... MAGYAR. Valószínűleg nem tudod mit jelent, mert nem láttad a Lovasíjászt.....................

Irónia? Az mi? Én nem tudok olyat, ahogy te se, és pont ezért van az, hogy teljesen szar volt az április elsejei cikked...
(Nem igaz, a mamám és a keresztanyám szokott olvasni, szóval menj a sunyiba te irigy kis ki sem mondom már mi vagy.)

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2017.05.21. 00:12:08

Ilyen, mikor 2 hipszter összeveszik, pedig mindketten el vannak tévedve. :D

Kezdjük az elején. Scott megalkotta az Alient, majd Cameron egy kiváló folytatás keretén belül, megalkotta az Aliens-t. Minden rendben is ment, ugyanis a kezdeti teret kibővítették egy nagyobbra. Aztán jött Fincher, voltak remek ötletei, hangulatban is helyén volt a mozija. Fogjuk rá, megérte elkészíteni a filmet... aztán jött a 4. hulladék, majd az AVP-k, amik szintén felhasználták a xenokat. Jó-jó, tudjuk mindannyian, hogy semmit nem érnek ezek a filmek, de fogadjuk el, hogy léteznek... Ez van sajnos.

Aztán jött a Prometheus, Scott megpróbált nagyot mondani. Kezdetben még el is hittem neki, sőt... még a mai napig azt mondom, hogy különálló moziként, működik is a film. Érdekes gondolatmenet, gyönyörű látvány, sablonos, de értékelhető történet a karakterek szemszögéből. Ugyanakkor a Space Jockey-k mégsem voltak az igaziak. A korábbi mítosz átformálódott egy szimpla felsőbbrendű, de buta lénnyé. Több kellett volna...

Aztán jött a Covenant. Most nem fogok mélyen belemenni abba, hogy karakterügyileg egy Fast 8 vagy bármelyik része 100x körbehugyozza ezt a rakás idegeső szerencsétlent. (A szőke nő akciókomédiája egy cirkuszban is gáz lett volna). Vagy, hogy idétlen okok miatt több ezer ember élete kerül veszélybe, csak mert le kell menni 1-2 melósért. Hát, LOL. Nyilván ez így megy. Nyilván felülírnak minden szabályt a fő feladatuktól eltérő dolgok miatt. De legyen... menjünk tovább. Az építészek kipusztulása David által szintén katasztrofálisra sikeredett. Ennyit a nagy építészekről, ennyit arról, hogy a Space Jockey-k mekkora királyok. Jön egy ember alkotta robot és legyalulja őket, csak mert Istent játszik.

Scott kidobta Shaw karakterét az ablakon, az egyetlen emberét, akit érdekelt az egész eredettörténet, az egész sztori, amire elkezdett felépülni az előzménysorozat. Lényegében Scott arcon köpte magát. Lényegében, a félelmetes xenomorph, amit ismerünk már közel 40 éve, egy ember alkotta robot agyszüleménye. Mítoszrombolás level 99999999999. (Széttárja neki a kezét a kis xeno :DDDD hát bazdmeg :DDD) Egy legyőzhetetlennek tűnő, félelmet és halált magával hordozó lényt, egy ugráló bazári majommá alakított Scott, aminek megszűnt minden korábbi tekintélye. Lényegében azt a színvonalat hozta, amit Jeunet, meg a többi dilettáns az AVP-filmeknél. A kevesebb néha több, ugyebár... itt pedig ez hatványozottan igaz. Szép dolog, hogy CGI segítségével létre tudunk hozni már bármit, de nem feltétlenül kell az arcunkba tolni. Hol van már a szívdobogás, hol van a bujkálás és a reménytelen menekülés. Sehol...

Annyira nagyot akartak mondani, hogy végül semmi nem lett belőle. Óriási kudarc ez, mind Scottnak, mint pedig a rajongóknak.

hannigabi 2017.05.21. 00:25:29

@REMY: Azért ez az összeveszéstől olyan messze van, mint az ízlésed a jó filmektől. :P

Amit a harmadik és a negyedik részről mondasz, azt teljes mértékben elfogadom. Legalább néha-néha mi is egyet értünk valamiben.

A Prometheus részbe én nem fogok belekötni, az egyetlen furcsaság az, hogy amikor az kijött, akkor te 10/10-et adtál rá, én gyűlöltem, és azóta teljesen megfordultunk. :D

Ezt a Fast 8 karakteres részt nem tudom hova tenni, szerintem te sem gondolod komolyan, csak dühödben írod. A szőke nő magánakciójáról meg csak annyit, hogy nem tudom, ha te váratlanul a kollégád gerincéből kitörő fehér kis genyóval állsz szemben, ami az életedre tör, akkor lehet, hogy a pánik miatt te is pont leszarnád, hogy mi van körülötted, csak dögöljön már meg, de hogy racionálisan nem tudnál gondolkodni, az is biztos.

Ha ez mítoszrombolás, akkor - ahogy a cikkben is leírtam - lényegében Cameron filmecskéje is betudható annak. A "bazári majom" szót, szerintem soha, senki nem használta ennyiszer egy nap, mint te ma. Nem mondom, hogy akkora jelenléte van, mint mondjuk a Nyolcadik utasban, de nem is rajta van a hangsúly, hanem Daviden. Az meg, hogy egy szintre "teszed" az AvP és a Jeunet filmmel már tényleg röhejes.

Ez már pedig nem igaz, de újfent csak ismételni tudom magam. A gondolatiságon volt a hangsúly, nem az Xenon.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2017.05.21. 08:23:46

@hannigabi: Én nem szeretnék beleszólni a vitába, csak azt szeretném kérdezni, hogy milyen blogger az, aki faszozza a kommentelőit, akik csak az igazságot írták le? Meg egyből kitiltással fenyeget? Tipikus kis libsi, Sixx-majmoló, önjelölt senki vagy, akinek biztos hónaljszaga és tyúkmelle is van!

Kelly és a szexi dög 2017.05.21. 10:25:01

Fincher filmje már hulladék, új kánont kell építeni - és sajnos csak az Alien előtti időkben....

Jakab.gipsz 2017.05.21. 10:38:22

Miből és milyen alapokon gondoljátok azt, hogy egy "felsőbb-rendű intelligencia" a végtelen növekedés megszállottja?

Nietzsche__ 2017.05.21. 11:03:47

A Covenant szerintem nagyon NEM a Prometheus nyomdokain halad (a "filozofikus irányt" követve) hála a nagyon jó istennek. @hannigabi: ne állj le az olyan szintű emberekkel, mint danialves. :-) Csak egy javaslat.

hannigabi 2017.05.21. 11:11:39

@scaffolder: Tudtam, hogy valami hiba van a rendszerben. Köszi, hogy szóltál. :)

@Iván Rábaszov: Miért ne?

@danialves: Kommentelőit? Egyedül téged barátocskám, de te meg is érdemled.

Nietzsche__ 2017.05.21. 11:13:29

@hannigabi: miért ne? Jaaaa, :-) akkor állja le vele. De ez lesz a vége. Ami most is lett! :-) Te tudod.

hannigabi 2017.05.21. 11:22:12

@Iván Rábaszov: De én ezt komolyan kérdeztem. Mármint soha nem beszéltem még vele, de ezek szerint akkor mindig ilyen "balhés", hogy úgy mondjam.

azbesztmeg 2017.05.21. 11:41:22

Édes faxom!
Ti mivel trágyázzátok, hogy ekkora a túltermelés semmi-mondatokból?
Inkább sodorjátok meg és szívjátok.

2017.05.21. 12:43:02

Az alien-ek születését olyan 20 éve már megmagyarázták a könyvekben.
A predatorok hozták őket létre ebből a célból, hogy legyen egy nemes vad, akire vadászhatnak, akire a vadászhattak beavatási szertartásként a fiatal predatorok, és amely alieneket egy - nem a Földön - másik bolygón vadásztak.
Ezt a vonalat valamelyest átvette a AVP film is.

Illetve ezen a vonalon a könyvek nagyon jól össze is kapcsolták érthetően és logikusan az AVP univerzumot.

2017.05.21. 12:45:49

"Ezt a vonalat valamelyest átvette a AVP film is. "

Magában a beavatási szertartás is ugye illetve az alien-ek tenyésztése és tartása is vitte ezt a vonalat, de voltak apróságok, például a jelenet, amikor predatorunk a nő arcát megjelöli a nő által kinyírt alien egyik testrészével.

Nietzsche__ 2017.05.21. 14:22:56

@hannigabi: danialves balhés? ... :-) Inkább egy iszonyúan beképzelt kis mitugrász, egy huszonéves kisebbrendűségi komplexusokkal küzdő kölyök, aki problémáit agresszióval kompenzálja (bárkit azonnal kitiltva blogján, aki kritizálja), mert szent meggyőződése, hogy csakis ő tudja a frankót a filmekről és nála jobban senki a világon nem ért az elemzésekhez, kritikákhoz. Közben valójában lószart sem tud az életről, csak az eszét játssza és minden percét (egész szánalmas kis életét) a monitor előtt tölti. Röviden: egy mocskos szájú kis tetű. Ennyit danialvesről. Röviden, tömören. :-))) Sokan ismerjük már.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2017.05.21. 19:05:19

@Iván Rábaszov: Azért van annak egy diszkrét bája, amikor a 30. filmtress-reklámnick osztja az észt kisebbségi komplexusról meg agresszióval kompenzálásról. :D Mikor is sértődött meg rám urad és parancsolód? Kb. másfél éve? És ezen annyira nem tudta túltenni magát, hogy még most is sorra regisztráltatja a haverokat ezekkel az egyennickekkel felszopónak meg hogy rólam hazudozzon? Kicsit önvallomásszerűnek érződik, amit beírtál, nem? :D

Ráadásul most történetesen egy olyannak osztod az észt, aki azért mindenképpen jobban ismer a csinovnyikjainál (és talán ezért értelmezi nálad egy picit ügyesebben, hogy mit írok neki humorból és mit komolyan), de nem akarom elvenni a kedved attól, hogy hülyét csinálj magadból, hannigabi biztosan jól fog szórakozni. ;)

Nietzsche__ 2017.05.22. 00:24:44

@danialves: mi van Dani, kényelmetlen a szitu, hogy itt nem tudsz másokat kitiltani? :-))) Szerencsétlen. Amúgy meg fogalmam sincs miről szövegelsz. Milyen 30. filmes micsoda? De hozzászólásod megmutatja milyen is vagy. És itt nem tudsz tenni semmit. :-)) És EZEN tényleg lehet szórakozni! Muhahahaha :))))

Nietzsche__ 2017.05.22. 00:58:41

@danialves: ... mondjuk az is érdekes pszichológiai anamnézist ad valakiről, hogy azt hiszi, hogy mások kizárólag az ő kedvéért regisztrálnak a blog rendszerébe. :DDDDD Jézusom, te tényleg Isten-komplexusos vagy, ahogyan mondják. :-)))

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2017.05.22. 10:00:56

@Iván Rábaszov: Uhh, hát azért elég kiábrándító, hogy amikor már nincs előre megírt szöveg, ennyit tudsz önállóan összeerőlködni. (Vagy a másodikat már együtt izzadtátok össze fél óra alatt? Annál rosszabb :D )
De egyébként alakul a dolog, a kisebbségi komplexustól eljutottál egy komment alatt a totál ellenkezőjéig, én mondtam, hogy szórakoztatóan fogsz hülyét csinálni magadból. :D

Ezt amúgy önálló gondolkodás híján úgy sem fogod felfogni, de hátha megérted, hogy amúgy kettőnk közül te erőlködsz itt feleslegesen, mert attól, hogy itt pattogsz, sem a főnöködnek nem lesz több olvasója, sem velem nem fog történni semmi. És ez viszonylag állandó már egy ideje. Szóval akármit is mond neked, még csak hasznot sem hajtasz neki a szolgalelkűségeddel.

Nietzsche__ 2017.05.22. 10:21:52

@danialves: ...... azért az elég szánalmas, hogy ez a "főnököd így meg úgy" duma a legnagyobb sziporka amire képes vagy. Uncsi és csak azt mutatja, hogy mennyire beteg vagy. :D Gondolom a fejedben mindenki mögött rejtélyes háttéremberek állnak, akik mind ellened szövetkeznek. Orvosi kezelést javaslok. Fontolj meg egy jó pszichiátert, hallgass rám! A sok fos posztból, amit eddig összeírtál telne rá. :)))))

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2017.05.22. 10:37:44

@Iván Rábaszov: Megint kicsit önvallomásosra sikerült a dolog, egy mozgalmi droid a kopipészt szövegeivel oktat unalomról meg betegségekről. Nem áll jól. Főleg, hogy gondolom, unalmadban még jó ideig fogod itt a földhöz verni magad. ;)

Nietzsche__ 2017.05.22. 10:39:52

@danialves: na, most nem a főnököd duma, hanem a droidos szöveg. Ez már akkor is ócska volt, mikor még valódi bloggerek nyomatták. Nagyon nem vagy már formában. Hol maradnak a szellemes beszólogatások danialves? Már csak árnyéka vagy önmagadnak. Kicsit már tényleg szánalmas.

hannigabi 2017.05.22. 11:41:34

@Iván Rábaszov: De egyébként azt kéne eldönteni, hogy akkor most @danialves: kisebbségi vagy isten komplexusos! Valahogy nem úgy érzem, hogy a kettő megfér egymás mellett, de meggyőzhető vagyok. Azt mondjuk külön aranyosnak gondolom, hogy kb. csak azért szóltál hozzá, hogy a Danit ekézhesd.

hannigabi 2017.05.22. 11:45:38

@Iván Rábaszov: Arról nem is beszélve, ha annyi baja lenne, amennyit te itt felsoroltál, már rég a zártosztályon lenne.

Nietzsche__ 2017.05.22. 12:20:51

@hannigabi: nekem nem baj ha véded. A te dolgod, a te blogod. Lelked rajta.

Ami a posztot illeti, először azt írtam, hogy " .. A Covenant szerintem nagyon NEM a Prometheus nyomdokain halad (a "filozofikus irányt" követve) .."

És ezt tartom is: inkább a látványos akció az, amit Scott ezúttal rendezett, és kevésbé az elméletgyártás illetve filozofikus történetfűzés. Azzal együtt nem olyan rossz film. Nekem összességében tetszett, egy hajszállal megelőzte a Prometheust.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2017.05.22. 13:25:07

@Iván Rábaszov: És tényleg, nagy unalmadban még mindig itt vered magad. Nem kell nekem szellemesnek lenni, kb. nélkülem is kiröhögteted magad a nagy pofáddal. ;)

@hannigabi: Biztosan átgondoltad te ezt? Szeretnél te is egy ilyen nyomorékáradat kereszteshadjáratának alanyává válni? :D Látod, egyenes választ úgysem kapsz tőle, szegény már nem tudja hova meneküljön a hazugságaiból meg ellentmondásaiból, de ez persze nem tartja vissza, hogy önérzetesen ugasson neked is.

Nietzsche__ 2017.05.22. 15:00:59

@danialves: nem "ugattam", azt a kutyák szoktak. Úgy tűnik nem tudsz kulturáltan írni, csak alpári módon.

Nietzsche__ 2017.05.22. 15:12:23

@hannigabi: Egészében véve egyetértek a poszttal: a Covenant valóban az egyik legjobb Alien film és azt is elfogadom, hogy mint írod: "Michael Fassbender az egész franchise történetének legerősebb színészi játékát prezentálja." Kulcsfigura, de mondjuk maga a karakter is erős (ami Scott érdeme) és a három forgatókönyvíróé.

Fassbender pedig nagyon jól jeleníti meg a szálakat háttérből mozgató droidot. Ugyanakkor kicsit megúszásra is ment az egész azzal, hogy a rejtélyek elmélyítése helyett Scott a főgonosz szerepét a droidnak adta és ahelyett, hogy újabb kérdéseket vetett volna fel, vagy tovább bontotta volna a korábban felmerült titkokat, lezárta az egészet azzal, hogy egy identitás zavarba került szintetikus bosszút áll az emberiségen. Ez így azért elég szimpla és kicsit méltatlan a Prometheushoz. Szerintem legalábbis. De én nem vagyok profi kritikus. :-)

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2017.05.22. 16:09:17

@Iván Rábaszov: És pontosan, te egy jól idomítható kutya vagy, aki most már kb. hatodszorra csinál magából hülyét a gazdája kedvéért a hazudozásával. Úgy látszik, ezt nem érzed egyáltalán unalmasnak.

Nietzsche__ 2017.05.22. 16:17:19

@danialves: idomítható kutya vagyok, meg pofám van, meg ugatok, meg gazdám van. Ez aztán a kifinomult intellektuális stílus. Bravo.

Nietzsche__ 2017.05.22. 16:17:57

@danialves: DE folytasd csak. Aki még eddig nem tudta miféle ember vagy, most legalább látja. :)))

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2017.05.22. 17:08:12

@Iván Rábaszov: Jó, akkor legyél "egy kis tetű", remélem, ez elég intellektuális. (Mivel feltételezem, első dolgod lenne erről is hazudni, felhívnám a figyelmed, hogy a te szavaid.) Szóval hogy hetedszerre is hülyét csináltál magadból, most már válaszolj már nekem pár kérdésre, mert az tök nyilvánvaló, hogy játszod az eszed és te sem hiszed el amit írsz, mi mégis a célod ezzel?
- Mit remélsz, mit lát az, aki idetéved? Szerinted komolyan az alapján fogja eldönteni, hogy én milyen vagyok, hogy egy arctalan nick mit hazudozik rólam össze az interneten? Azt sem fogja tudni eldönteni, melyik hazugságodat higgye el a 8 különbözőből, mert kb. minden kommentre újat találsz ki, miközben két mondatot nem tudsz írni úgy, hogy ne keveredj ellentmondásba, amit meg megállapítok rólad, azt még tagadni sem próbálod. Szerinted nem fog feltűnni senkinek, hogy a mocskostetűzéstől jutottál el az alpáriságon sápítozásig és társai? Komolyan azt hiszed, hogy hannigabi sem fog hülyének nézni, ha most gyorsan még benyalsz neki?
- Szerinted mégis ki fogja ezt látni? Hány ember fog még idekeveredni ebbe a kommentszekcióba és hány akar ebből majd feltétlenül véleményt formálni rólam? Szerinted lesz, aki egyáltalán hajlandó végigolvasni ezt a hisztidet?
- És legfőképp, mit gondolsz, mi fog történni, ha lesz mondjuk akárcsak egy idióta is, aki benyalja a marhaságaidat? Lesz egy ember, aki böffent egyet, hogy mekkora gyökér vagyok, mielőtt lapoz tovább az interneten, mintha mi sem történt volna? Ez az a cél, amiért két napja téped itt a szádat? Ezzel próbálsz nekem fenyegetőzni? :D

Szóval van egy jó hírem: innentől kezdve ezeket a kérdéseket addig fogom ctrl+c, ctrl+v-zni őket neked, amíg nem vagy hajlandó válaszolni rájuk vagy meg nem unod.

Nietzsche__ 2017.05.22. 20:19:48

@danialves: válaszoljak? Mégis mire?
- Mit remélek? Miért kéne bármit is remélnem. Aki idetéved, látja milyen vagy. Ennyi. Nem bonyolult. Vagy vannak szemnatikai problémáid?
- Arctal nick? ::D Mert az, hogy danialves, az persze nem arctalan nicsk mi?
- Ellentmondások vannak abban, amit mondok? Hol is?
- Benyalok hannigabinak? Az a benyalás, hogy a posztjáról próbálok vele beszélgetni?
- Azt írod: gyökér vagy ezen nem vitatkozom:D Te ismered magad jobban.
- Én fenyegetőzöm? Hol? Mikor? Mivel?

Zárásul:
Tudod danialves két baj van veled:

Az egyik, hogy azt hiszed baromi okos vagy és óriási tehetség, pedig korlátolt ember vagy és ostoba. A másik, hogy gondolod szeretnek és tisztelnek az emberek (sőt talán tartanak is tőled, pedig hidd el utálnak és igazából nem sokra tartanak. Rövide EZ a lényeg.

És most jöhet tőled a ctr+c -zés. Jó röhejes leszel vele. Megint. :DDDDD

hakos05 2017.05.22. 22:02:44

Oks, a többit privátban.
süti beállítások módosítása