[Supernatural Movies]

És hamarosan a sötétség / And Soon the Darkness (2010)

2012. szeptember 28. - REMY

Úgy néz ki, mostanában horror filmek akadnak a kezeim közé. Ezt nem is bánom, mert oda vagyok a műfajért, ráadásul elég széles réteget tudok befogadni közölük. A mostani film egy 1970-es horror remake verziója, amit ha be kéne sorolnom akkor a B jelzővel illetném. 

Ezt alátámasztja a sok sablon cselekedet, amik az utóbbi időkben készült horrorokat jellemzik. Ezért sem tud igazán kiemelkedni ez a film a tucat alkotások közül. Holott alapjáraton egy egész jónak mondható storyt kapott. Egyszerű, de mégis nagyszerű.

sötétség.jpg

Két fiatal lány, Stephanie (Amber Heard) és Ellie (Odette Yustman), Argentína tájait járják be kerékpárral. A túrájuk utolsó napján egy eldugott kis faluban szállnak meg. A környékről tudni lehetett, hogy több fiatal is eltűnt az utóbbi években, de ők fittyet hánytak ezekre a hírekre és bulizni kezdtek éjszaka. Majd másnap lekésték a buszt, amivel tovább kellett volna menniük, ezáltal "nyertek" még egy plusz napot a térségben. Ezek után azt tervezték, hogy lazulnak egy kicsit, de összevesztek és szétváltak az útjaik. Majd amikor kiakartak volna békülni, Ellienek nyoma veszett, így Stephanienak új kalandba kellett vágnia....

A film eladhatóságát sokban segítette a 2 főszereplő csaj. Kettejük közül talán Amber Heard az ismertebb színésznő, akit már láthattunk például Nicolas Cage oldalán a Drive Angryben.
Viszont Odette Annable-t is láthattuk már 1-2 nevesebb filmben, gondolok itt a Transformersre vagy a Túlvilág szülötte című filmekre.
Mellettük Karl Urban kapott még kisebb nagyobb szerepeket a film során, aki szintén egy ismertebb név a szakmában, ráadásul ő lesz a következő Dredd bíró.

Ha összesíteni akarom a látottakat, akkor azt mondanám, hogy egy átlagon felüli horrort kaptam, ami kikapcsolódásnak remek volt. Könnyed, trancsírmentes mozit láthattam.
6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr624808991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása