[Supernatural Movies]

Végzetes túra / Vertige (2009)

2012. szeptember 29. - REMY

Azt hiszem, tényleg rákaptam a B kategóriás horror filmekre, amit végül is nem bánok mert nem lehet mindig TOP filmeket nézni. A Végzetes túra egy tipikus vasárnap esti TV-movie egy 16-os karikával, ami kikapcsolódás gyanánt próbál hatni az emberre. Ezt többé kevésbé el is éri. 

Magával a storyval nem volt bajom, mivel szeretem az ilyesmi féle filmeket, ahol egy baráti társaság túrázni indul, majd jönnek a kellemetlen meglepetések.
Jelen esetben a Horvát hegyvidék a helyszín, ahol az 5 fiatal egy sziklamászó kalandot tervezett be, de mint kiderül nincsenek egyedül....

Vertige_2.jpg

A film nem egy korszakalkotó mű, de nem is ezt várná el az ember, úgyhogy aki egy kicsit is komolyan veszi ezt a filmet az inkább bele se kezdjen. A rendező nem sok újat talált ki, mivel ha ismerjük a Gyilkos túra, illetve a Halálos kitérő filmeket, akkor láthatjuk, hogy ez a film, azoknak a keveréke. Tehát sablont, sablon hátán látunk.
A filmben néhol rendkívül idegesítő cselekedeteket hajtanak végre a szereplők, amiktől a falra tudtam volna mászni, ráadásul ehhez hozzájárul 1-2 idegesítő karakter is. Viszont ezek után mégis azt tudom mondani, hogy élveztem a filmet a maga módján, úgyhogy egynek jó volt.

A következő zárójeles rész SPOILER-t is tartalmazhat!

(Miután megnézek egy ilyesféle filmet, mindig felvetődik 1-2 kérdés. Mégpedig az, hogy miért tud kezelni bármiféle vadászfegyvert egy olyan erdőlakó, aki már a gyerekkora óta távol a civilizációtól él?! De ez még a kisebb gond, hisz a "főhősünknek" mindig szuper ereje van, aki egyszerűen nem lehet megölni. Majd ezek után megpróbálják, úgy beállítani a filmet, mintha valós eseményeken alapulna. Hát nem tudom, végtére bármi lehetséges.)

Mindent egybevéve a film egyszer elment, de a nagyon gyenge és idegtépő finálé miatt kénytelen vagyok lepontozni a filmet, így csak 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr354809343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása