[Supernatural Movies]

Temetetlen múlt / What Lies Beneath (2000)

2012. október 01. - REMY

Ha azt állítom, hogy Robert Zemeckis a legnagyobb, illetve a leghíresebb rendezők tartozik, akkor nem biztos, hogy nagyon túloztam. Olyan filmeket köszönhetünk neki, mint a Vissza a jövőbe trilógia, Forrest Gump, Roger nyúl a pácban vagy a Számkivetett. Egytől egyig remekmű az összes alkotás. Ezek ismeretében nagy reményekkel ültem a Temetetlen múlt című filmje elé, de egy kicsit csalódnom kellett benne.

A film nagyon hullámzó volt számomra, mert voltak részek, amik teljesen odaszegezték a tekintetemet a monitor elé, de voltak olyanok is, amiknél teljesen meguntam a filmezést. (Lehet velem volt a gond, lehet rossz volt az időzítés. Nem tudom :/ ) Pedig maga a storyval nem volt gond, sőt kifejezetten tetszett.

whatliesbeneath4.jpg

Egy magányos asszony (Michelle Pfeiffer) nem tudja mit kezdjen magával, mivel a lánya kollégiumba jár és a férje reggeltől estig dolgozik. Egy alkalommal viszont Claire furcsa hangokat hall a szomszédból, mivel semmi dolga nem volt, így utána járt a dolgoknak, hogy vajon mi lehetett az a fura hang. A szomszéd házaspárt látja meg, akik veszekednek. Ezek után hatalmába keríti egy gondolat, miszerint a férj megölte a feleségét és a közeli tóba dobta a holttestet. Az asszony kezd egyre jobban beleőrülni a dolgokba és ezt az aggódó férje is észreveszi már rajta. Ő azt hiszi, hogy a régi autóbaleset gyötri, ezért egy pszichológushoz küldi. Ott viszont érdekes tanácsot kap Claire....

A film egy kicsit lassan indult be, de egy bizonyos jelenet annyira megváltoztatja az egész film összképét, hogy az események nagymértékben felgyorsulnak és a feszültség is a tetőfokán lesz. Sajnos ez nem tartott számomra sokáig, mert viszonylag hamar leült a film ismételten. És a legnagyobb baj abból indult ki, hogy elkezdték betolni a sablon jeleneteket, amiket már mindenki ismert. Majd felvetődött a kérdés, hogy miért kell minden egyes helyiségben 98 tükröt tenni? Teljesen lerombolták a filmet ezzel az erőltetett dologgal.

Valahogy ezt Zemeckis most nem tudta rendesen kivitelezni. Kicsit mellényúlt, bár azt hozzáteszem, hogy nem egy elveszett film ettől függetlenül. Főleg, hogy remek színészeket láthatunk a képernyőn. Először is Michelle Pfeiffer kiválasztása egy jó döntés volt, mivel a játéka tetszett, emellett egy jó párost alkottak a hőn szeretett régészprofesszorunkkal, aki nem más, mint Indiana..... őőő Harrison Ford.

Tehát összességében azt kell mondjam, hogy egy korántsem tökéletes, de minőségi horror/thrillert kaptam. 6,5/10 pontot megér nálam.

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr854813758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása