[Supernatural Movies]

Wake Wood (2011)

2012. november 05. - REMY

Csakúgy mint a Skandinávok, a Britek és az Írek is egyedi stílusban szoktak filmet készíteni. Jellemzően a képi világban és a kamerázásban lehet észrevenni ezt az "egyedi" stílust. Ezeket a jegyeket a Wake Wood is tartalmazza, úgyhogy aki szereti a horrort + az említett országok filmjeit, annak érdemes meglesnie. A filmet, nem éppen egy szakmában jártas rendező készítette, hisz ez volt a 4. filmje, de mégis meglepetésként ért az egész alkotás, miután végeztem vele.

wake wood.jpg

A film egy kis család történetét meséli el, melyben szörnyű tragédia történik, amikor a szülők elveszítik a kislányukat. A történtek után elköltöznek, hogy új életet kezdjenek Wake Wood-ban. Ott viszont az egyik este Louise egy fura szertartásnak lesz a szemtanúja. Mint később kiderült a rituálé útján visszahozhatjuk az elhunyt szeretteinket 3 napra ismét a való világba....

A mozi egyik erőssége, hogy az operatőr nem volt rest megbotránkoztatni minket, néhány gyomorforgató képsorral. Szerintem szükség is volt erre, mert a film hangulatéhoz nagyon illettek. A képsorokon kívül a cselekménybe bevont csavarok is remekül voltak megoldva, mert sokszor kiszámíthatatlanná tették a folytatást, ezáltal a néző tekintetét is a képernyő elé tudták szegezni. Viszont a csavarokkal volt egy óriási negatívum is, mert a legutolsó csavart szerintem hagyni kellett volna kibontakozni. Sokkal jobb lehetett volna a film, ha azt a bizonyos dolgot engedik még 25-30 percet érvényesülni. A film játékideje még ezzel együtt sem érte volna el a 2 órát, úgyhogy bőven meg lehetett volna oldani. Amit még negatívumként meglehetne említeni az a néhány üresjárat, amit láthattunk a filmben. Emiatt voltak részek, ahol pár percre leült a film.

A színészek közül 2 volt számomra ismert. Az egyik Timothy Spall, de legtöbben csak Peter Pettigrewként ismerik a Harry Potter filmekből. A másik Aidan Gillen, akit szintén egy másik műből ismernek, ami nem más mist a Trónok Harca, melyben Petyr Baelish alakítja. Egyiküknek sem ez a film volt a megváltás, de azért jó volt látni őket. Rajtuk kívül nem tudok kiemelni senkit. A film amúgy sem követelte meg az Oscar díjas alakításokat.

Tehát összességében nem volt rossz film, de jóval többet is kilehetett volna hozni belőle. Egyszer érdemes nekiülni. 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr374892048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása