[Supernatural Movies]

Börtönregény / Get the Gringo (2012)

2012. november 10. - REMY

Ha azt mondom, hogy Mexikó, börtön illetve egy amerikai, akkor tuti biztos, hogy valami nagy zűr van kilátásban. Ezt bizonyítja Adrian Grunberg, Börtönregény című filmjei is, mely a rendező legelső saját filmje. Régebben segédkezett már olyan filmekben is, mint a Korcs szerelmek vagy az Apocalypto, de most úgy gondolta, hogy elkészíti a saját filmjét is. A forgatókönyvíró munkálatokban az egyik társa Mel Gibson volt, akinek a főszerepet is oda adta. A kétszeres Oscar díjas színésznek ez már a 3. filmje volt a hosszas pihenője után, mely 2004-től 2010-ig tartott.

börtönregény.jpg

A story alapján egy remek akció filmet kaptunk tőlük, melyben a főhős egy bűnözőt alakít, akit a mexikói rendőrség lekapcsolt, mivel egy halom lopott pénzzel akart átjutni a határon. Lekapcsolása után Gibsont egy nem mindennapi börtönbe zárják, ahol a raboknak önellátóknak kell lenniük. Van aki boltot üzemeltet, van aki az "ingatlanokkal" foglalkozik és van aki drogokkal üzletel. Persze itt is, mint mindenhol van egy befolyásos rab, aki mindenki felett áll és mindenki tiszteli, kivéve pár embert. Az amerikai férfi az idők folyamán összebarátkozik egy fiatal kisfiúval és az anyjával, akikkel közösen megakar szökni...

Rettentő sokat nem vártam a filmtől, de a végére kellemesen csalódtam. A kezdeti nehézségek után nagyon szépen ível felfelé a film. Néhol persze izzadságszagúnak éreztem, bár a film után úgy érzem, hogy ez már csak részletkérdés. A film képi világa a helyszín miatt tetszetős lett. A karaktereknél a megszokott rétegződést lehetett észlelni. Viszont Mel Gibson karaktere hatalmas meglepetés volt. Az első 30 percben semmi extrán nem láttunk tőle, nem volt meg a kellő ereje a karakterének. Aztán ahogy telt az idő, úgy fejlődött Gibson is. Az utolsó 15-20 percre elérte a csúcspontot és elkezdett oktatni. Ez szerintem egy remek húzás volt.
Ami viszont nem tetszett, hogy voltak részek, amikor leült a film és ez egy bő 90 perces filmnél nem előny. Ugyanekkora a rövid játékidőhöz mérten elég sok infót és akciót kapunk. Vannak olyan filmek, amiknél a két óra sem elég ahhoz, hogy ennyi mindent elénk tárjanak. Úgyhogy összességében azt kell mondanom, ez egy hétvégi kikapcsolódásra teljesen alkalmas mozi volt. 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr1004900816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.11. 07:54:15

egyszerű, linerásian vezetett akciómozi, ilyen is kell, sőt, de sajnos egyre kevesebb van belőle.
süti beállítások módosítása