[Supernatural Movies]

A diktátor / The Dictator (2012)

2012. november 29. - REMY

Charlie Chaplin, Monty Python, Rowan Atkinson, Jim Carrey, Leslie Nielsen után talán Sacha Baron Cohen lehet az, aki felvirágoztatja a vígjáték műfajt, ami valljuk be nem a legjobb időszakát éli. De az admirális generális, Sacha Baron Cohen az Ali G Indahouse, Borat, Brüno után ismét visszatért, hogy szórakoztasson minket, de talán most egy kicsit visszafogottabb volt az eddigiekhez képest. Azt viszont bizton állíthatom, hogy ő a jelenkor egyik legviccesebb embere.

diktátor.jpg

Aladeen a világ legfurcsább és legegoistább diktátora. A hazájában Waadeyában korlátlan hatalommal rendelkezik, és ezt szereti is kihasználni, hiszen, ha kedve tartja, akkor rendez egy saját Olimpiát, vagy éppen megdönt egy híres celebet.
Az egyik alkalommal viszont a figyelem központjába kerül, mégpedig az atomprogramjának köszönhetően, és ekkor Amerikába kell utaznia, hogy részt vegyen egy ENSZ közgyűlésen, a békeszerződés aláírása miatt. Azzal viszont nem számol, hogy bizonyos személyek azt szeretnék, hogy távozzon az élők sorából, és amikor megpróbálják megölni, akkor a szerencséjének köszönhetően ugyan megmenekül, de a szakállát és vele együtt a vagyonát is elveszíti egy időre. Ezek után New York utcáin találja magát, ahol a „szövetségesei” segítségével megpróbálja visszaszerezni a hatalmát…

2012-ben Cohen és Larry Charles (Borat, Brüno) újra összeállt, hogy létrehozzák a Diktátor című filmet. Az előzetesek alapján eléggé erősnek tűnt a maga kategóriájában, de szerintem nem azt hozta, amit várni lehetett. A poénok egy része erőltetettnek tűnt, néhol viszont hatalmasat ütöttek és a bekönnyezés határát súrolta. Ezek miatt kétes érzések kavarogtak benne, de mégis inkább azt mondom, hogy jó volt. Talán a film hangulata, vagy Cohen zsenialitása miatt érzem ezt, de tényleg azt mondom, hogy egyszer meglehet nézni.

Cohent a legtöbben a Borat óta ismerik, és mutatta meg, hogy igenis érti a dolgát, és nagy tehetsége van a komédiához. Remélem a jövőben több olyan filmje lesz még, amiben főszereplőt alakít.

A diktátor összességében jó filmnek mondható, de vannak hibái. Cohentől kaptunk már jobbat is. 6,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr84938279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása