[Supernatural Movies]

Eszelős szívatás

2012. december 01. - REMY

Dan Aykroyd 1991-ben megrendezte az első, és mindmáig utolsó filmjét, az Eszelős szívatást, amely a 90-es évek egyik legvitatottabb vígjátéka lett. Sokan odáig vannak érte, míg sokan egy színvonaltalan alkotásnak nevezik, de nekem személy szerint az egyik kedvenc gyermekkori vígjátékom, amit bármikor szívesen megtudok nézni.

eszelős2.jpg

Maga a forgatókönyvet is Aykroyd írta a testvérével, ami arról szól, hogy Thorne és Diana, két milliomos barátjukkal útra kel Atlantic Citybe, hogy részt vegyenek egy fontos tárgyaláson, de útközben egy stop tábla figyelmen kívül hagyása miatt egy helyi rendőr kezei közé kerülnek, aki a város bírójához viszi őket. Szerencsétlenségükre az öreg bíró sajátos módon értelmezi a törvényeket, így a kis szabályszegés miatt horrorisztikus kalandokba keverednek…

Maga az alaptörténet valóságon alapul, mert anno az Aykroyd testvérpárost is egy kisvárosban fogva tartott egy rendőr az éjszaka közepén, aki ráadásul a helyi bíróhoz vitte őket. Persze ők sokkal szerényebb és visszafogottabb körülmények közül estek „fogságba”, tehát nem kellett mást tenniük, mint a történetüket felturbózni egy kis fekete humorral és groteszk képi világgal. Ezeket véghez is vitték, és egy igazi hangulatos kis humorbombát kaptunk általuk. De ez csak úgy válhatott igazán ütőképessé, hogy feltöltötték a filmet sztárokkal. A rendezőnek olyan neveket sikerült leszerződtetnie, mint a 80-as évek egyik legnagyobb vígjáték színészeit, név szerint Chevy Chaset, és John Candyt, de mellettük még feltűnik maga a direktor is, azaz Dan Aykroyd és Demi Moore is. Úgyhogy ezek tudatában egy rossz szavunk se lehetett, ráadásul a film első percétől az utolsóig egy agyatlan és gondolkodás mentes cselekménysorozatot kell végignéznünk, ami egy vígjátéknál nagy pozitívum tud lenni. Magyarul a kikapcsolódás és a szórakozás garantált lesz.

A film hátulütője talán, hogy mai szemmel, a mai fiatalságnak már nem tud akkora élményt nyújtani, mint azoknak, akik ezt a filmet gyerekként, abban az időben látták. Kicsit gagyi, kicsit bolondos, de mégis fantasztikus. 7,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr834940452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása