[Supernatural Movies]

A nagy kiruccanás / The Great Outdoors (1988)

2012. december 04. - REMY

A John Candy emlékmaratonom a Nagy kiruccanás című filmmel folytatódott, melyet Howard Deutch rendezett 1988-ban. Candy mellett a kor másik legnagyobb komikusának tartott Dan Aykroyd is főszerepet kapott, tehát minden adott volt a sikerhez.

kirucca.jpg

Chet Ripley autóalkatrész-kereskedő elviszi a családját nyaralni a tópartra, hogy kipihenjék a nagy fáradalmakat. Ám a kicsomagolás után nem sokkal váratlan vendégek lépnek be a faház ajtaján: a jelenkörülmények között nem kívánt személyek, Chet sógora, azaz Roman és az ő családja. A napok múlásával a feszültség egyre csak nő a két családfő között, és az összetűzések elkerülhetetlenné válnak…

Úgy érzem, hogy időnként érdemes időt szakítani az efféle klasszikus családi vígjátékokra, mert manapság már nem találkozhatunk ilyenekkel. Sajnos teljesen megváltozott a filmek iránti igény, és ma már nem lehet (vagy csak nagyon nehezen) eladni egy ehhez hasonló családi filmet.
Bár azt hozzá kell tenni, hogy A nagy kiruccanás sem a legjobb a kategóriájában, de mégis van egy sajátos hangulata, ami miatt nem lehet nem szeretni. Például öröm volt nézni, ahogy Dan Aykroyd és John Candy egymás idegeire mentek, és egészen találó poénokkal bombáztak minket a film során. De sajnos rajtuk kívül mindenki más visszafogott volt, és eltörpültek a két zseni mellett. Ez szerintem egy kisebb fekete ponttal ért fel.

Ugyanakkor a humor mellett kaptunk egy kis romantikát, egy kis haragot, majd kibékülést is, úgyhogy minden benne volt, ami egy családi vígjátékhoz kell. Összességében egy jó film, és merem ajánlani, de azért csodát ne várjunk tőle. 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr204946301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.04. 16:40:29

hogy jutottak ezek a filmek eszedbe?!

az is meg az előző is. :D
süti beállítások módosítása