[Supernatural Movies]

A jelenés / The Apparition (2012)

2012. december 09. - REMY

Todd Lincoln minden bizonnyal nem ezzel a filmmel fogja beírni a nevét a történelemkönyvekbe. Mindazonáltal hozzá kell tenni, hogy a fiatal rendezőnek a Jelenés volt az első egészestés mozifilmje, így nem csoda, hogy nem lett maradandó alkotás.

jelenés.jpg

Egy paranormális jelenségekkel foglalkozó csoport megpróbál egy természetfeletti lényt megalkotni, ám a kísérlet kudarcba fullad. Néhány évvel később egy fiatal pár, Kelly és Ben elköltözik egy új lakásba, ahol félelmetes és fura dolgok történnek. Sokáig nem tudják, hogy mit tegyenek, de amikor lépéskényszerbe kerülnek, akkor segítségül hívják Patrickot, aki pont az ilyen parajelenségekkel foglalkozik. Kis idő múlva érdekes dolgok derülnek ki, és a vadászat élet-halál harccá válik…

Úgy érzem, hogy az amerikaiaknak nem megy ez az ijesztgetős horror műfaj. Ez a film is azt bizonyította, hogy elképesztően sok klisét tudnak tenni a filmbe, és ezáltal az eredetiesség nyomát sem tapasztalhatjuk, ami még úgy, ahogy rendben is lenne, ha a rendezés képviselni valami minőséget. De sajnos azt sem kaptuk meg, tehát az említett két dolog fúziójából kaptunk egy hatalmas nagy maszlagot, ami a bukáshoz vezetett. Se feszültséget, se félelmet nem tudott kelteni a film, ami valljuk be, egy lélektani horrornál igencsak fontos lenne.

Ugyanakkor a stáb megpróbálta jó színben feltüntetni a filmet, és ismertebb színészeket alkalmaztak. Név szerint Ashley Greene (Alkonyat széria) és Tom Felton (Harry Potter széria). Sajnos semmi pluszt nem tudtak hozzátenni a filmhez, így nem tudok magasabb pontszámot adni a 2,5/10-nél.

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr84955294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása