[Supernatural Movies]

Sinister (2012)

2012. december 11. - REMY

Manapság a horror műfaj tele van tucat alkotásokkal, illetve kézikamerás tinihorrorokkal, amik a középkategóriát is csak elvétve ütik meg, ezért a műfaj rajongóinak nagyon nehéz dolguk van, amikor egy éjszaka leszeretnének ülni a TV elé egy kis borzongásra. De Scott Derrickson az idei filmjével, véleményem szerint ismét felélesztette a műfajt. Neki amúgy sem volt idegen ez a terület, hiszen több filmet is rendezett már a kategórián belül: Ördögűzés Emily Rose üdvéért, Hellraiser – a pokol démonjai.

Sinister.jpg

A Sinister a forgatókönyv terén egyedi és sablonos is egyben: Az író, Ellison élete legjobb könyvét szeretné megírni, amikor beköltözik a családjával egy olyan házba, aminek a hátsókertjében egy egész családot akasztottak fel évekkel ezelőtt. Ez nem feltétlenül újdonság számára, mivel igaztörténeten alapuló krimiket szokott írni, amihez előszeretettel választ eredeti helyszínt. A mostani eset viszont sokkal keményebb feladat lesz, mint a többi. A beköltözés után Ellison a padláson egy doboznyi filmet talál, amiken fura családi videók találhatók. A hab a tortán, hogy különböző korokból származnak. A következő napokban azonban a filmek, és a munka hatására a családapa kezd megváltozni. Minél mélyebbre hatol az ügy kapcsán, annál nagyobb bajok történnek…

Bevallom nem szoktam már magasra tenni a mércét a horrorfilmekkel kapcsolatban, mert ha megtenném, akkor nem sok filmet fejeznék be a műfajon belül. Ugyanakkor a Sinister a beharangozásához híven megütötte a mércét, és megérdemli a dicséretet. A Hitchcockféle ’Suspense’ effektet néhol remekül megvalósították, ezáltal a feszültséget is kellően megteremtették. Ez köszönhető a remekül felépített storynak, illetve a látványvilágnak is. De a film legnagyobb erőssége mégis a tudatlanság volt, ami miatt sokáig nem tudtuk, hogy egy sorozatgyilkossal van dolga a főhősnek, vagy az okkultizmus rejtelmeivel.

Sajnálatos módon vannak hibái is a filmnek, mégpedig a kevés ijesztgetés. Voltak olyan jelenetek, ahol simán beletehettek volna egy-egy rémisztő mozdulatot, ami által sokkal nagyobb hatást tudtak volna elérni.
A másik hiba, hogy néhány szálat nem bontottak ki, holott bőven volt olyan, ami érdekesebbé tehette volna a filmet.

Összességében viszont a hibái ellenére is felüdülés volt látni a Sinistert. Ízelítő volt ez azok számára, akik a minőségi horror irányába szeretnének menni. 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr484959103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása