[Supernatural Movies]

Filmek, amiket ne nézz meg! (2012)

2012. december 30. - REMY

2012.jpg

A legjobb 10 film után, most következzen az 5 legrosszabb, merthogy ez az év sem telt el minősíthetetlen filmek nélkül. Néhány közülük alapjában sem tartogatott túl sok jót, de azért mindennek van egy bizonyos határa, és ezek a filmek messze túlszárnyalták:

topp1.jpg

Rendező: John Gulager

A Piranha 3DD tipikusan az a film, amitől nem várt sokat az ember, de még így is tudott kellemetlen meglepetést okozni. Elsősorban elképesztő, hogy a mai világban a rossz CGI használat, mennyire hátráltató tényező. Ráadásul, ha rosszabbnál, rosszabb színészeket rakunk bele a filmbe, akkor végképp letehetünk a jó dolgokról, és ezért is furcsálltam, hogy Christopher Lloyd ismét elvállalt egy kisebb szerepet a filmben. Összességében egy fárasztó, és rém gyenge film lett.

topp2.jpg

Rendező: Paul W.S. Anderson

A Resident Evil franchisenak már a 3. rész után véget kellett volna vetni, de sajnos ezt a rendezők nem így gondolták. Előbb a 4. részt majd a még rosszabb 5. részt is a piacra dobták, és ezzel végleg megpecsételték a Kaptár filmek sorsát. Ugyanakkor nagy rajongótábort toborzott a Kaptár az évek során, és még a minőségromlás sem tántorította el őket. Nekem személy szerint hatalmas csalódás volt a film, mert bár szeretem az RS filmet, ez mégis kiverte a biztosítékot.

topp3.jpg

Rendező: Tim Burton

Tim Burton már nem a régi, és ezt bátran kijelenthetem. Nagyon sokáig garancia volt a sikerre a neve, ráadásul, ha Johnny Deppel és Helena Bonham Carterrel dolgozott együtt, akkor abból mindig egy remek produkció született. Az éjsötét árnyék erre cáfolt rá, és kezdte el bontani Burton szobrát. Egy minden tekintetben gyenge filmet hozott össze, ami remélem csak egy hiba volt a karrierjében, és a jövőben visszatér majd a régi kerékvágásba. És szurkolok neki, de ez a film katasztrófa.

topp4.jpg

Rendező: Declan O'Brien

A slasher horrorfilmeken belül a Halálos kitérő filmek (legalábbis az első 2 rész) bátran megállják a helyüket. De sajnálatos módon nem tudták abbahagyni a gyártását a sorozatnak és futószalagon jöttek az egyre gyengébb epizódok, immáron az 5 résszel, aminek ismételten nem volt befejezése, tehát… Se színe, se szaga nem volt a filmnek, ráadásul a CGI itt is katasztrófa volt. Egy szó, mint száz, ne nézzétek meg.

topp5.jpg

Rendező: Todd Lincoln

És akkor elérkeztünk a lista élére az év legrosszabb filmjéhez, a Jelenéshez. Ha van semmitmondó film, akkor ez biztos, hogy ott is előkelő helyen végezne. Pedig a trailer alapján nem tűnt rossznak, ezért is úgy ültem neki a filmnek, hogy látok egy viszonylag jó horror filmet. De, semmi story, semmi feszültség nem volt a filmben, így a 80 perces játékidő is hosszúnak tűnt. Aki nekiáll a filmnek, az számítson arra, hogy elvesztegetett idő lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr524987764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.12.30. 14:15:50

Szerencsére ezek közül egyiket sem láttam, de mondjuk nem ez az írás rettentene el a megnézésüktől. :)
(Egy kicsit túlságosan rövidre fogtad az érdemi értékeléseket.)

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2012.12.30. 14:22:22

valahol el kell kezdenem. Toplisták nekem újak, úgyhogy nem fog elsőre összeállni, de majd dolgozok rajta. Lesz még belőle :)
süti beállítások módosítása