[Supernatural Movies]

Halálfutam: A pokol tüze / Death Race: Inferno (2012)

2013. február 09. - REMY

2008-ban, Paul W.S. Anderson megrendezte az 1975-ös Death Race 2000 néven futó film remake verzióját. A régiben olyan sztárok játszottak, mint Stallone, és David Carradine. A film meglehetősen gyengére sikeredett, és csak a B filmek legalját súrolja minőség terén. Ennek tudatában, Andersonnak nem volt megerőltető feladat felülmúlni az elődöt, és mint már tudjuk, egy pörgős és élvezhető filmet hozott össze, amit egyszer mindenképp megéri megnézni.

death race.png

Viszont, most nem az első részről, és nem is a 2. epizódról fogok írni, hanem az eddigi legújabbról, a Halálfutam – A pokol tüze című 3. részről. Arról a 3. részről, ami a történet szempontjából a 2. résznek felel meg. Igen, ezek után feltehetjük a kérdés, hogy akkor most mégis mi van? Egyszerű a helyzet, legalábbis most már…

A történet szerint:
- a 2010-es 2. rész az első!
- a 2012-es 3. rész a második!
- és a 2008-as 1. rész a harmadik!

Ezzel alapjáraton nem is lenne gond, hiszen könnyen átlátható a story, és könnyen összerakhatjuk Frankenstein történetét. Ami viszont már hiba volt, hogy a minőség óriási romlásba kezdett részről-részre. Míg az első egy remekbeszabott akciófilm lett, addig a folytatások egyre kisebb minőséget képviseltek, és az eddigi utolsó rész, szinte már kínosan erőltetett produkció képét mutatta.

Pedig a story viszonylag jó volt, és a színészek is (Danny Trejo, Ving Rhames, Luke Goss, Fred Koehler, és Tanit Phoenix) hozták azt, amit az eddigi részekben, így rájuk panasz nem volt. Ami viszont már probléma volt, és a film élvezhetőségét is rontotta, hogy nem tudtak kitalálni frappáns szövegeket. Elképesztően erőltetett egysorosokat hallhattunk a karakterek szájából, ráadásul a káromkodások se találták meg a helyüket. Összecsapott alkotás képét kelti a film, pedig, mint már említettem a storyval nem volt gond. Megvolt a kapcsolat a részek között, és egy egységes történetet kaptunk a 3 rész által. Az viszont most már biztos, hogy Roel Reiné nem ezekkel a rendezésekkel fogja megváltani a világot, és megszerettetni magát a néző közönséggel.

Talán, ha az egész trilógiát Anderson rendezte volna, akkor mára már egy erős akciómozival lennénk gazdagabbak. Mivel nem így történt, ezért csak az első rész, Jason Stathammel érdemel dicséretet. Ez a rész csak 4/10-et kap.

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr325067898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.09. 09:18:17

a jason statham-es volt okés, a második/első már gyenge volt, ezt eddig meg se néztem, de lehet nem is fogom...

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.02.09. 20:04:26

Ha letudsz úgy ülni a film elé, hogy nem vársz sokat tőle, akkor érdemes. Összeáll a story. Viszont, ha kihagyod, akkor sem vesztes semmit.
süti beállítások módosítása