[Supernatural Movies]

Ideglelés Csernobilban / Chernobyl Diaries (2012)

2013. április 06. - REMY

Bradley Parker megmutatta, hogyan kell egy eszméletlenül jó helyszín felhasználásával elkészíteni az utóbbi évek egyik legrosszabb horrorját. Bár köztudott, hogy a műfaj haldoklik, de a Csernobil még az alacsony szintet sem érte el, így nem ajánlott a megtekintésre.

csernobil.jpg

1986. április 26-án a csernobili atomerőmű 4-es számú reaktora felrobbant, és ezzel pedig iszonyat nagy mennyiségű radioaktív szennyeződés szóródott szét a levegőben. Az erőmű közelében lévő város, Pripjaty még napjainkban is lakatlan. Ez azonban cseppet sem zavarja az éppen oda kiránduló 6 fős fiatalokból álló csoportot, akik betekintést szeretnének nyerni az elhagyott városba. Azzal viszont nem számolnak, hogy rajtuk kívül mások is lesznek ott…

Egy zseniális horrort lehetett volna létrehozni, ha nem Parker rendezi a filmet, nem a jelenlegi színészi gárda szerepel a stáblistán, és nem a szintén „zseniális” Paranormal Activity írója tákolja össze a forgatókönyvet. Nos, nem így lett, és az eredményt láthatjuk is…

A sablon adott volt. Szedjünk össze néhány fiatalt, akikkel a bolondját lehet járatni, és akiknek tálcán lehet felkínálni a halált. Vigyük el őket Csernobilba, ahol tuti, hogy történni fog velük valami. Stb stb… túlságosan is ismert a story, no, de fátylat rá és próbáljuk élvezni a filmet. De sajnos nem lehet, mert annyira idegesítő az összes színész, hogy a falra tudják kergetni az embert. A folytonos ok nélküli röhögés, majd a hirtelen hangulatváltozások egyszerűen kikészítik az embert. Az egyik pillanatban még „semmi gond, nem te tehetsz róla bla bla bla….” A másikban „a te hibád, miért hoztál ide minket…”. Az ember csak néz értetlenül, hogy mégis mi történik. Semmi!

csernobil2.jpg

Egy nagy katyvasz az egész. Az egyik percben szellemmel, a másik percben mutáns teleportáló sugárfertőzöttekkel találjuk szembe magunkat. A kutyákról és medvékről persze ne feledkezzünk meg. No, de ez még mindig „oké” lenne, ha nem olyan végjátékot kapnánk, ami kihoz az emberből egy jókora adag káromkodást. Parker és Peli viszont összehozták ezt a lenyűgöző lezárást, úgyhogy tapsoljuk meg őket. Kapnak is tőlem egy 3/10-es osztályzatot.

Azért nem lett 1 vagy 2 pont, mert végtére is időt öltek bele, másrészt pedig az alapgondolat nagyon ütős lenne, ha minőségi munkások végeznék el a feladatot.

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr55195971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.04.06. 00:08:56

Szerintem a film első fele egész jó volt, én valahogy felvettem a karakterekkel a fonalat, de amint elkezdődtek a parás részek (inkább parásnak szánt részek), összeomlott az egész. Nem olyan rég írtam róla én is.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.04.06. 00:18:07

@lisztes: megkeresem és elolvasom. Mondjuk tény, hogy a film eleje még talán értékelhető is lett volna, de sajnos a folytatás borzalmas :D

waces · http://blog.waces.hu 2013.04.06. 20:01:54

maximalisan egyetertek a szerzovel. a film nagyon rossz. az alapotlet meg nagyon jo. nagy kar erte. en meg a 3/10-et is erosnek tartom. anno 2/10-re lottem be,bar azota a v/h/s kepeben megerkezett az ultimate szar found footage/reality horror es az felertekeli a chernobyl diariest :)

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.04.06. 20:23:03

@waces: V/H/S-ről már hallottam eleget, de nem merem megnézni. :D De majd egyszer..talán...

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2013.04.07. 22:37:17

Rettenetes volt, nálam betonbiztos 1/10 :)
A V/H/S-t viszont én csak ajánlani tudom, pedig gyűlölöm a found footage stílust, de abban van kreativitás meg munka bőven ;)
süti beállítások módosítása