[Supernatural Movies]

A mestergyilkos / The Mechanic (2011)

2013. május 15. - REMY

Simon West előhúzott valamit a tarsolyából, mert a Con Air című film rendező megmutatta, hogy nem felejtett el jó akciómozit készíteni. A mestergyilkos, Jason Stathammel a főszerepben kielégít minden igényt azok számára, akik szeretik a pörgős akciófilmeket.

mester.jpg

Arthur Bishop egy profi bérgyilkos, aki a munkáját szigorú szabályok szerint végzi, és mind az érzelmi függetlenséget, mind a precizitást tökéletesítenie kell, ha a legjobb szeretne maradni. Az egyik alkalommal különös feladatot kap, amit ha nehezen is, de végrehajt, azzal viszont nem számol, hogy a tette csak a kezdete volt egy macska-egér harcnak, ami a kezdetét vette a pisztolya elsülésekor…

Jason Statham végre nem csak üt-rúg, lövöldözik, hanem egy történetben is játszik, ami nem mellesleg egy remake, hiszen 1972-ben Charles Bronsonnal már elkészült az eredeti film. A mestergyilkos egy remekül felépített, feszültségekkel teli mozi, ami nem lesz korszakalkotó, de a tucat akciófilmek közül azért kiemelkedik.

Na, már most kell ennél több? Nem, hiszen a filmnek annyi volt a célja, hogy 90-100 percre kikapcsolja az ember agyát a szürke hétköznapokból, és egy kicsit feldobja. Ezt tökéletes megteszi. A film nem csak történetileg piros pont, hanem Ben Foster felkérése a mellékszerepre is jó húzás volt. Stathammel jó párost alkotnak, és a meglepő fordulatok után még izgulni is tudunk értük, hogy vajon mi lesz velük.

mester2.jpg

Jason Statham, mint színész… a legtöbb esetben itt jönne az a pár bekezdés, amiben a földbe kéne tipornom szerencsétlent, mert annyira tehetségtelen, de mégsem teszem. Miért? Mert kellenek az ilyesfajta karakterek is a mozikba. Statham és társai, gondolok itt Lundgrenre, Van Dammera, Stallonére, Svárcira stb. Mind-mind tehetségtelennek mondható színészek egy Jack Nicholsonhoz képest, de ők nekik nem is az a dolguk, hogy a színészi játékukkal kápráztassanak el minket, hanem a jelenlétükkel, és az akciómozijaikkal. Megteszik? Meg.

(Én személy szerint unalmasnak találom, hogy folyamatosan le vannak szólva, pedig sikeresek, és szórakoztatóak egytől-egyig.)

A mestergyilkos tehát egy ütős kis film, ami nem csak a Statham rajongóknak nyújt kikapcsolódást. 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr925294438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.05.15. 08:31:09

Mi a fene? :D Jason Statham maratont tartasz? :)

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.05.15. 09:18:45

@lisztes: Hát most így jött ki a lépés :D Mindig is bírtam a tagot, és volt 1-2 elmaradt filmje, amit megakartam már nézni régebben is. + az új filmje. Így igen, felfoghatjuk maratonnak is :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.15. 10:09:16

nézd meg ennek az eredetijét, az klasszisokkal jobb!!!

john666 2013.05.15. 17:32:24

Véleményem szerint ugyanúgy tucat, mint a Statham filmek zöme.
süti beállítások módosítása