[Supernatural Movies]

Csapda / Snitch (2013)

2013. május 30. - REMY

Dwayne ’The Rock’ Johnson a pankrátorból lett hollywoodi szupersztár a filmjeinek 99%-ban a kigyúrt testét, és pankrátor tudását használta fel, hogy szórakoztassa a nézőket. Mindig volt olyan jelenet a filmjeiben, ahol levert 2-3 akár több embert is egyszerre, mert hát miért ne? A közel 2 méter magas izomkolosszustól ez elvárható volt, de a legújabb filmjében, a Ric Roman Waugh által rendezett Csapdában az izmait félretette és nekiállt átlagemberként viselkedni.

csapda2.jpg

John Matthews fiát rajtakapták, hogy átvesz egy droggal teli csomagot, melyet a legjobb barátja küldött hozzá, abból a célból, hogy kevesebb büntetést kapjon. Jason, mint kiderült minimum 10 évet kell, hogy lehúzzon a börtönben, hiszen drogdílerként tartották számon a csomag miatt. Az apa ezt nem hagyta annyiban, és megpróbált minden követ megmozgatni, hogy a fiát kihozza a börtönből. Johnnak egészen mélyre, a drogkereskedelem egyik nagyágyújához kellett elmennie a célja érdekében…

The Rock véleményem szerint egy üde színfolt a mai bluckbuster színészek között, mert bár nem egy nagy színész, de mégis van egy kisugárzása, van egy kiváló megjelenése, ami miatt sokak kedvencévé vált az idők során. Most azonban a megszokott stílusát egy kicsit háttérbe szorította, és megpróbált a filmmel egy szinten mozogni. A Csapdának van egy storyja, ami jóval részletesebb, mint egy Halálos iramban, Amazonas kincse című film forgatókönyve. Ezáltal jóval többet törődünk a játékidő alatt a történettel, mint maga a színésszel. A szikla mellett érdemes megemlíteni Barry Peppert is, aki sajnálatos módon kevés szerephez jutott, de legalább abból kihozta a maximumot. 

Azonban a forgatókönyv és a rendezés se hibátlan. Ezt legjobban a néhányszor előforduló üresjáratokból szűrhetjük le, amik kissé unalmassá változtatják a filmet itt-ott. Szerintem a játékidőt bőven le lehetett volna szűkíteni egy 10-15 perccel, illetve elbírt volna a film több akciójelenetet is.

csapda.jpg

Emellett még az operatőri munkát lehet megemlíteni, ami meglepően jó volt, egy húzást kivéve. A hiba a néhol megmutatkozó kamerarángások miatt volt, ami a legidegesítőbb dolog, amit beletehetnek egy alkotásba. Ugyanakkor a pozitívum, hogy a filmet meglehetősen sötét tónusban forgatták le, ami remek hangulatot társított a történésekhez.

A Csapda nem kapott rossz kritikákat, amióta megjelent a filmvásznon, és én sem fogom lehúzni a mélybe, mert élveztem a hibái ellenére is. Az emberek nem fogják az év végi toplistába beleírni, de ettől függetlenül érdemes meglesni, mert egy pofás akció-thriller. 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr255330597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.05.30. 08:18:30

Én is hasonlóképp éreztem. Örülök, hogy a Szikla nem csak durva akciókat vállal, hanem ilyeneket is. Értékelem, hogy próbálkozik :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.30. 08:35:04

@lisztes: én is értékelném ha próbálkozna, de akkor PRÓBÁLKOZZON.
Mert ennek a filmnek se íze, se bűze.

Akciónak is gyenge, meg drámának is.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.05.30. 10:57:18

@lisztes: Sztem régen rossz, ha már valakinél a próbálkozást kell értékelni. Mert az azt jelenti, h az eredményt nem nagyon lehet.
süti beállítások módosítása