[Supernatural Movies]

Eleven testek

2013. június 01. - REMY

Első képek, illetve hírek alapján egyből rávágtam, hogy ez a film egy Twilight 2.0 lesz, de tévedtem, méghozzá óriásit. Az első trailer megmutatta, hogy itt bizony egy pofás vígjátékról van szó, ami a határtalan ökörségét mutatja be nekünk a filmvásznon.

warm.jpg

R egy magányos, érző zombi, aki ahelyett, hogy felfalná a hús-vér Juliet, kimenti a többi zombi karmai közül. A lány értetlenül áll a dolgok előtt, mert ilyet még nem látott, hogy egy zombi ment meg egy embert a biztos haláltól. Kettejük kapcsolata egyre szorosabbá válik, és ez bizony egy olyan folyamathoz vezet, ami megváltoztatja a zombik életét, és képesek lesznek visszatérni a való életbe…

Zombi románc? Lehetséges? Igen… méghozzá sokkal jobban működik, mint az eddigi szörny-ember kapcsolat. Volt már terítéken vámpír, vérfarkas, stb gonosz, akik beleszerettek egy emberi lénybe. Azonban Jonathan Levine filmje úgy mutatja be ezt a storyt, ahogy az összes többit kellett volna. Egyáltalán nem akarta komolyan gondolni ezt a baromságot, mert miért is tette volna? A döntése sikeresnek bizonyult, mert az emberek megszerették a filmjét, ami érthető is volt.

A film már ott megmutatta minőségét, hogy az operatőri munkával egy zseniális képi világot tártak elénk, ami tökéletesen mutatta be a zombik életét. Szürke, lélektelen világban játszódott a történet, ami a végén színessé vált. Emellett a forgatókönyv is megállja a helyét, mert szerintem nem lehet belekötni, no persze ha nem az a célunk, hogy valamit direkt lehúzzunk a mélybe.

warm2.jpg

A színészek, ha nem is profi módon adták elő a szerepüket, a filmhez mégis felnőttek, és nem lehetett belekötni, hogy ki milyen gyengén vagy jól játszik. R(ómeó) szerepében Nicholas Hoult, míg Julie szerepében a Teresa Palmert láthattuk (utóbbi kísértetiesen hasonlít Kristen Stewartra) Rajtuk kívül a színészek között még fellelhető egy igazi nagyágyú is, aki nem más, mint John Malkovics, aki bár nem alkot maradandót, de mégis jó látni a vásznon.

Az Eleven testek tehát egy meglepően jó alkotás, mely számomra az idei év egyik legnagyobb meglepetése. Érdemes meglesni, mert csalódni nem hiszem, hogy sokan fognak benne. 7,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr405320080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása