[Supernatural Movies]

Superman/Batman – Közellenségek (2009)

2013. június 03. - REMY

Sam Liu nem fogta vissza magát, amikor nekiült egy szuperhős rajzfilm elkészítéséhez. A két nagyágyú, Batman és Superman mellett olyan nevek szerepeltek, mint: Lex Luthor, Atom kapitány, Marvel kapitány, Solomon Grundy, Major Force, Power Girl, Metallo, Black Lightining, Gorilla Grodd, Starfire, Killer Frost, Nightshade, Lady Shiva, Giganta, Mongul, Hawkman, és Captain Cold.

supman.jpg

Lex Luthort megválasztják az USA elnökének, hála a jó beszélőkéjének, és feneketlen pénztárcájának. Az újdonsült elnök elsőszámú terve, hogy kiiktassa Supermant, így 1 millió dolláros jutalmat ajánl annak, aki megöli. A hír hallatán a Föld leggonoszabb erői is megjelennek, hogy felmarkolják a pénzt. Azonban Luthor nem csak Supermant akarta megölni, hanem a saját pozícióját is megszerette volna erősíteni, amit azzal próbált elérni, hogy maga mellé állított néhány szuperhőst, akik csatlósként dolgoztak neki. Luthor olyannyira elemében volt, hogy Metallot is feláldozta a cél érdekében, hogy a piros köpenyes hőst rossz színben tüntesse fel…

Rengeteg történés, és kevés játékidő, hiszen a maga 67 perces időintervallum még a rajzfilmek között is rövidnek mondható, de mégis megoldották, hogy szórakoztató alkotás kerekedjen ki belőle. A legnagyobb hiba ilyenkor az összecsapott munka szokott lenni, de szerencsére itt nem beszélhetünk erről, mert minden egyes kibontott szálat lezártak, a főcselekményt megfelelően fokozták, illetve sehol nem estek túlzásba. Sam Liu ezek alapján szép munkát végzett.

Vele ellentétben azonban a rajzolók több időt is fektethettek volna a munkájukba, mert szerintem gyenge volt a grafika. A DC-sek adtak már ki a kezükből minőségibb darabot is.

supman2.jpg

No, de visszatérve a szereplőkre, azon belül is a két főhősre Batmanre és Supermanre. A kettejük közötti kapcsolat valami zseniális volt, hiszen olyan képet adtak magukról, mint két jó barát, valamint két rivális. Folyamatosan versenyeztek, folyamatosan csipkelődtek. A cél közös volt, de az oda vezető út parádésra sikeredett. A film egyik, ha nem a legnagyobb erőssége a kettejük kapcsolatának bemutatása.

A Superman/Batman – Közellenségek tehát egy nagyon jóra sikeredett DC rajzfilm, ami persze nem tökéletes, de a kicsit több mint 1 órás játékidejére megfelelően kikapcsolja az embert. Érdemes megnézni. 7,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr635317708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.03. 08:22:21

nem értem, hogy miért kell a dc egész estés rajzfilmjeinek 70-75 percben megállnia?!

Mert egy sincs ami hosszabb lenne.
süti beállítások módosítása