[Supernatural Movies]

Karate tigris - Nincs irgalom (1986)

2013. június 12. - REMY

Jean Claude Van Damme miatt néztem meg ezt a filmet, melyben nem főszereplő, és még csak nem is a jó oldalon áll, de egy mérföldkő volt a karrierje szempontjából. A karate tigris a jól megszokott forgatókönyvet követi, amiben a főhős a mélyről indul, majd edzések után feljut a csúcsra.

karate.jpg

Jason óriási Bruce Lee rajongó, így nem csoda, hogy rajong a küzdősportért, melyet az apja edzőtermében nap, mint nap űz. Egyszer azonban egy maffiacsoport megkeresi az edzőtermet, vásárlás céljából, hogy a full-contact üzletet kibővítsék. Az apa meghátrál, amit a fia nem vesz jó néven. A kettejük közötti kapcsolat megromlik, és Jason kétségbeesetten edz, hogy ne legyen olyan gyáva, mint az apja. Egészen Bruce Lee sírjáig megy, ahol segítséget kér a halott mestertől…

A 80-as években rengeteg olyan film jött ki, amiben a küzdősportok kerültek az előtérbe, és a főhősnek edzenie kellett, hogy legyőzze a mindig hatalmas, és irgalmatlan ellenfelét, ami persze sikerült is neki. No, de ez a film még ezt sem tudja rendesen átadni. A forgatókönyv elképesztően összecsapott, és sokszor olyan felesleges jeleneteket tettek bele, hogy feltettük magunknak a kérdést, hogy „ezt most miért?”

Sajnos nagyon komolytalan volt a film, minden tekintetben. A színészi játék katasztrófa, és erre még rátett egy lapáttal az idegesítő szinkron is (persze ez nem a film hibája, de azért na…) Az edzésnek nem volt meg a varázsa, nem ütött akkorát, mint például a Kickboxer című filmben.

karate2.jpg

Van Damme itt mutatta meg először az izmait, és itt nyomta le az első spárgáját is. A belga akcióhősnek hamar beindult a karrierje a film után, hiszen a következő alkotás, melyben szerepelt, a mára már klasszikussá vált Véres játék volt, melyet sokan a legjobb filmjeként tartanak számon.

A karate tigris nem lesz az emberek kedvence, és a saját kategóriájában sem lesz a legjobbak között, mert egyszerűen kevés. 3,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr785345101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

entomi 2013.06.12. 21:26:44

86-ban a VHS korszak idején akkori fejjel jó volt. A dagadt mekkora rohadék benne (szegény már nem él...)

Punxsutawney Mormota 2013.06.12. 22:21:46

Azért 3,5-nél többet ért. Jó, nem egy Kelly hősei, de ha a VHS-romantika faktort kikapcsolom, akkor is van egy ötös. Szerintem a Kurt Russell Katona című ópusza nagyságrendekkel szarabb.

Trak 2013.06.12. 23:13:13

Akkoriban jó film volt... Ma persze már csak nosztalgikus értéke van :)
Egyébként az említett film szerintem nem Véres játékok volt, hanem Véres játék.

dobzse.laci 2013.06.12. 23:37:29

@Trak: Magyar címadások :)
Oly mindegy.
Talán az is JCV film volt, amiben a narrátor bemondta a film címét: 'Fekete sas', közben jött föl az inzert 'Red Eagle'.
Bár ha jól emlékszem, mindkettőnek annyi köze volt a filmhez, hogy lehetett volna 'Mákostészta szarvasgombával' is.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.13. 08:38:30

@entomi: @Punxsutawney Mormota: @Trak: Nem, nem és nem. Nosztalgia ide vagy oda ez a film se akkor se most nem jó, sőt.

Tudom, hogy a fiatalságunk, nekem is, de akkor is. Ez a film unalmas és rossz is.

Punxsutawney Mormota 2013.06.13. 09:45:48

@doggfather: Egy szóval sem mondtam, hogy jó volt - csupán azt mondtam, hogy 3,5-nél többet ér szvsz. :)

Punxsutawney Mormota 2013.06.13. 10:41:39

@doggfather: Lehet, 25 év után az ember sok mindent hajlamos bemagyarázni magának :) De azt akkor is hittel vallom, hogy a Katona sokkal szarabb film.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.13. 11:46:32

@Punxsutawney Mormota: engem senki nem tud meggyőzni arról, hogy az amerikai ninja filmek rosszak, mert NEM azok. :D

Öregszünk nah. :D

Punxsutawney Mormota 2013.06.13. 13:15:14

@doggfather: Ebben megegyezhetünk. Az I kifejezetten tetszett, a II korrekt, a harmadik már csak egy nagymellű, készséges szőke társaságában csúszott le :) De még az is jobb volt mint a Katona!!! (Bocs', nekem ez a fordulópont az életemben.)

Punxsutawney Mormota 2013.06.13. 16:27:45

@doggfather: A másik meg Samantha Fox Touch me video klippje, persze ellentétes előjellel :D
süti beállítások módosítása