[Supernatural Movies]

A vad / The Wild One (1953)

2013. június 28. - REMY

Motorok, farmer, trikó és bőrdzseki, valamint egy új divat kezdete. A magyar rendező által, és Marlon Brandoval a főszerepben elkészült alkotás félelmetes hatást gyakorolt a korabeli ifjúság számára. Sokak lázítónak találták, de divatot teremtett, és örökké emlékezni fognak rá.

brando.jpg

Johnny a motoros bandájával ellátogatott egy kicsiny faluba, ahol provokálni kezdték a népet. A folytonos összetűzések egyre nagyobb galibát okoztak, ám amikor Kathie találkozik Johnnyval akkor minden megváltozik, de a katasztrófa így is elkerülhetetlen. A lakók a vezért veszik elő, amikor meghal egy öregember…

Marlon Brando karrierjének egy viszonylag korai szakaszában készült el a film, melyet a magyar származású Benedek László rendezett. A sztár, ugyan nem ezzel az alkotással tudatta a világgal, hogy mire is képes, hiszen mögötte volt már a Vágy villamosa című film is, melyben lenyűgözőnek bizonyult, de a kisugárzása, megjelenése itt is nagyon erőteljes volt, és a játékával képes volt a hátára venni az egész filmet.

A forgatókönyv rém egyszerű, és ehhez asszisztált a játékidő is, hiszen a 80 percet sem éri el, de a szórakozás szempontjából ez nem hátrány. A film kicsit nehezen indul el, de megéri kivárni azt a percet, amikor a kamera végleg megtalálja Brandot.

A film két csoportot, és a közöttük lévő ellentétet mutatja be, melyek közül az egyik a lázadó, vad magatartással rendelkező motoros banda, a másik a toleranciát nem ismerő, gyűlöletet kimutató kispolgári réteg. A csoportok között kialakuló feszültség egyáltalán nem tud csillapodni, és ez óriási galibákhoz vezet, és ez a tény szomorú, mert az emberek többsége tényleg úgy reagál azokra, akik kitűnnek a tömegből, mint a filmben lévő emberek. No, persze sok esetben ez két oldalú dolog, de a kedélyek sose fognak csillapodni.

brando2.jpg

A vad című film meglehetősen szórakoztató azok számára is, akik nem szeretik a régi filmeket. A 60 éves film megállja a helyét a mai világban is. 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr575379022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása