[Supernatural Movies]

[kritika] A Zöld lámpás – A kezdet (2009)

2013. augusztus 04. - REMY

Lauren Montgomery a Csodanő után a Zöld Lámpásnak is életet adott egy film keretein belül a 2009-es esztendőben. Ez a rajzfilm tökéletesen megmutatja, hogy miért olyan nehéz a filmvászonra vinni a DC képregényeket. Ezek a hősök egyszerűen kinőtték a Földet.

zöld.jpg

Hal Jordan pilóta elfogadja a különös idegen gyűrűjét, mely hatalmas energiával bír. Miután felhúzta a zöld színű gyűrűt, a kinézete megváltozott, és csatlakozott a Zöld Lámpások társaságához. A Lámpások az univerzum védelmezői, és az életüket az igazságnak szentelik. Jordant a magas rangú Sinestro mellé helyezik, ám a fiatal Lámpás hamar rájön, hogy a háttérben a hatalmas gonosz készülődik a világuralomra…

A Zöld Lámpás a DC képregények egyik alappillére volt, hiszen már 1940-ben megjelent az All Star Comicsban. A hőst Bill Finger és Martin Nodell alkotta meg. A hős sokáig csak képregényekben, illetve animációs film keretein belül jelent meg, de 2011-ben Martin Campbellnek „hála” sikerült a filmvászonra vinni Hal Jordan történetét. A film nem aratott nagy sikert.

A Zöld Lámpás története rendkívül tág, hiszen nem csak a Földön, illetve az Oa bolygón játszódik, hanem az univerzum minden egyes szegletében, így sosincs könnyű dolga annak a rendezőnek, valamint forgatókönyvírónak, aki foglalkozni szeretne vele. Montgomery bicskája is beletört, bár azért élvezhetőbb, mint a film.

A forgatókönyv kissé összecsapott, hiszen másodpercek alatt változnak a dolgok, és pillanatok alatt fejlődnek a karakterek. Ez sose jó egy filmnél. Kell időt szánni a felvezetésre, és kell hagyni, hogy kibontakozzon a karakter, főként, ha a főszereplőről beszélünk. Jelen esetben olyan gyorsan tanul Jordan, hogy azt még Flash is megirigyelné.

zöld2.jpg

Az alapötlet jó, mert nagyvonalakban ezt kaptuk a mozifilmtől is, de sajnos a kivitelezés… Akcióból nincs hiány, de ez nem elég a felhőtlen szórakozáshoz. Ami viszont tetszetős, hogy Montgomery hű a megszokott rajzstílusához, és itt is azt kapjuk tőle. Egyszerű, de nagyszerű.

Végül pedig annyit, hogy a hibái ellenére is érdemes megnézni, mert egyáltalán nem unalmas, csak éppen összecsapott. Érdekes hős elevenedik meg benne, és én kíváncsian várom, hogy képes lesz-e egy mozifilmben is nagyot durranni a közeljövőben. 6,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr1005375133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.05. 08:13:55

ez jobb, mint a film volt az biztos.
süti beállítások módosítása