[Supernatural Movies]

[kritika] Stay Alive - Ezt éld túl! (2006)

2013. augusztus 08. - REMY

Véleményem szerint elég sok ember gondolt már bele, hogy milyen lenne, ha a játék amivel nap, mint nap játszik, egyszer csak valósággá válna. Legyen itt szó akcióról, kalandról vagy éppen sci-firől. William Brent Bell a 2006-os esztendőben bemutatta, hogy nem minden esetben lenne ez túl jó, sőt...

1.jpgNew Orleansban brutálisan megölnek egy fiatalt. Az áldozatnál egy videojátékot találtak, mely a Stay Alive címet viselte. A játék a XVII. századi sorozatgyilkos, Báthory Erzsébetet kelti életre, a szó szoros értelmében. Ugyanis, ha játszol vele, és elbuksz, akkor a való világban is kampec...

A Stay Alive című horror abba a kategóriába sorolható, amiben az adott film semmi újat nem mutat, nem lesz kedvenc film, és tele van hibákkal, de mégis szerethető, ráadásul ehhez társul egy barátságos 85 perces játékidő is. A film egy könnyed, nem bonyolult történetet tár elénk, és ráadásul nem habozik a lényeg bemutatásával. Ez persze egy célszerű lépés volt a játékidőt tekintve.

Az alapötletből egy jobb filmet is ki lehetett volna hozni, ami keményebb és brutálisabb lehetett volna, de még ezek hiányában sem érezzük kényelmetlennek a helyzetet. A film kikapcsolódásra alkalmas, ám a szánkat így is húzhatjuk a tini horror beütése miatt. Sajnos kevés volt a feszültséggel teli időszak. Ez alapján bátran kijelenthetjük, hogy rémálmaink, illetve rossz gondolataink biztosan nem lesznek a film megtekintése után.

2.jpgSzínészi játékban semmi kiemelkedőt nem láthatunk, mert se nem jó, se nem rossz teljesítményt hoztak a szereplők. Ami viszont szemet szúr, az a CGI. Nem ártott volna ha egy kicsivel többet foglalkoznak vele.

A Stay Alive nem akart több lenni, mint ami, és ez látszik is rajta. A stáb az első vázlatok után jóllakott, ahelyett, hogy finomítottak volna még rajta. No, de ”nem” baj, mert élvezhető, de semmi több. 6,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr125448966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.08.08. 12:08:28

Nem lett volna rossz az alapötlet, de szerintem a látvány olyan szörnyű volt, hogy élvezhetetlenné tette a filmet. Max egy nézést ér meg.

Márton Kelemen 2013.08.20. 23:55:08

Alapjába véve kedveltem. Az első pár perc pedig kifejezetten félelmetes volt. :)
süti beállítások módosítása