[Supernatural Movies]

[kritika] Horrorra akadva 5 (2013)

2013. augusztus 17. - REMY

„Ha bármit is tanulhattunk belőle az az, hogy az emberi faj borzasztóan szánalmas, és a majmoknak kell uralniuk a Bolygót!” – Mondta a narrátor a filmben. Nos, igaza is van, legalábbis ha azt a réteget fókuszáljuk be, akik megalkották ezt a filmnek nevezett borzadályt!

hor.jpg

Most jönne az a bekezdés, ahol a történetről írok, de ez most kimarad, mert ilyen egyszerűen nem létezik ebben a filmben, és akárhogy is nézem ez még egy pozitív dolog, mert ezt legalább nem rontották el. A forgatókönyvírók, David Zucker és Pat Proft (akik amúgy olyan filmeknél segédkeztek korábban, mint a Rendőrakadémia, Csupasz pisztoly) az elmúlt években készült filmeket, a Fekete hattyú, Eredet (!), Mama, Ház az erdő mélyén, Evil dead, és a Majmok bolygója című alkotásokat vették alapul, és azokból ollóztak össze valamit, amivel szórakoztatni próbálták a nézőket.

A Horrorra akadva széria az új évezred egyik legkedveltebb vígjátékává vált az évek során, mert a bugyuta, idétlen poénokat úgy rendezték meg a Wayans tesók, hogy azok a legjobb pillanatban, a legnagyobbat szóljanak. Ez tartott is egészen a 2. részig, majd a sorozat egy elképesztő szintű mélyrepülésbe kezdett, aminek a mélypontja a most értékelt 5. rész. Ez egyszerűen pocsék. A rendező, Malcolm D. Lee az összes létező helyen elrontotta ezt a filmet. Sehol egy ütős poén, sehol egy vicces karakter, sehol egy értékelhető pont. A Horrorra akadva 5 egy olyan film, amivel már kínozni lehet, és akárhogy is nézem legálisan. Legszívesebben a rendezőt, és vele együtt az egész stábot leültetném a filmvászon elé, majd egymás után lejátszanám nekik ezt a filmet, egészen addig, amíg ordítva ki nem jönnek a teremből.

Az első 2 résznek volt egyfajta varázsa, ami miatt a röhögőgörcs már akkor is ránk jött, amikor nem történt semmi vagy elég volt meglátnunk Kurtát. Itt ilyen nincs, itt nincs olyan elem, ami szórakoztatna bennünket. Ashley Tisdale, Simon Rex, Snoop Dogg, Charlie Sheen, Lindsay Lohan jelenléte is inkább katasztrófa volt, mintsem vicces.

hor2.jpg

Nem is írok róla többet, mert szánalmas, hogy néha miket neveznek filmnek manapság, ráadásul 20 millió volt a költségvetés. Ezt az összeget inkább egy ambiciózus rendezőpalántának kellett volna adni, aztán hátha kisül belőle egy jó film. Ennél úgysem lett volna rosszabb. Senki ne nézze meg! 1/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr325464318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.08.17. 00:06:46

Jó az új design, kicsit talán szélesebb a keleténél a jobb oldali rész.

A filmről nem tudok nyilatkozni, mert még nem vitt rá a lélek :D

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.08.17. 00:13:26

@lisztes: köszi! Kisebb változtatások még lesznek, de majd idővel kialakul.

Erre a filmre meg ne is vigyen rá a lélek :D
süti beállítások módosítása