[Supernatural Movies]

[kritika] Víruscsapda (2009)

2013. szeptember 15. - REMY

Chris Pine, a USS Enterprise elhagyása után a Földön próbál szerencsét, és harcol a gyilkos vírus ellen, mely leamortizálta az egész bolygót. A Pastor tesók egy világvége filmet készítettek a 2009-es évben, ami elcsépelt ötletekkel van teli, de ennek ellenére is bőven jó az egyszeri kikapcsolódásra.

carr.jpg

Világméretű járvány következtében az emberiség nagy része kihalt. A túlélők menedéket próbálnak keresni, ám vigyázniuk kell, mert nagyon könnyen elkaphatják a fertőzést. A hírek szerint a tengerparton van egy kisváros, ahol menedékre lelhetnek, így Brian az öccsével, Dannyvel, illetve két barátjukkal elindulnak, hogy túléljék a járványt…

Pine egy öntörvényű, tuskó, parasztot alakít, akit csak utálni lehet. Ugyanakkor érthető a viselkedése, mert ez az egyetlen módja annak, hogy túléld az ilyen méretű katasztrófát. Nem szabad érzelgősködni, nem szabad, hogy a szívünk vezéreljen, mert különben könnyen ráfázhatunk.

A világvége filmeket általában szeretik az emberek, ráadásul könnyű is elkészíteni őket. Gondoljunk csak bele, ha egy járványos filmet készítünk, akkor nem kell mást csinálni, mint kevés emberrel dolgozni, hogy szemléltessük az emberiség bukását, valamint néhány esetben kisminkelni a hullákat, hogy látszódjon a végkifejlet. CGI mondhatni nem is kell. A másik lehetőség, hogy kevés helyszínnel dolgozunk, ami annyit jelent, hogy 4-5 embert bezárunk egy helyre, például egy pincébe, ahol megpróbálnak túlélni. Lényeg, hogy említsük meg a kinti dolgokat. (atomháború, járvány, megszállás, stb)

A Víruscsapda alapjáraton semmiben nem nyújt kiemelkedőt, de nem is hiszem, hogy ezt el kéne várni tőle. Tucatalkotás, amiben az a pozitívum, hogy nem húzza az agyunkat, nem lassú, nem unalmas, hanem pörgős, és rövid. Így úgy gondolom, hogy a gyengébb filmek is jobb képet tudnak magukról festeni, és könnyebben ülünk le megnézni őket, mintha az a látvány fogadna minket, hogy a játékidő 130 perc. Ekkor a hibák sokkal nagyobbá válhatnak, és nem is biztos, hogy végignézzük az adott filmet.

carr2.jpg

A legszembetűnőbb hibái a filmnek, hogy néhol túlságosan is hülyének néz minket, illetve a karakterek buta lépéseket tesznek, amik nem szórakoztatóak, nem fokozzák a feszültséget, hanem rontják az összképet. A Víruscsapda minden tekintetben közepes, így a pontszáma is 5/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr465487890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása