[Supernatural Movies]

[villámkritika] G.I. Joe - Megtorlás (2013)

2013. szeptember 22. - REMY

A nagybetűs Hollywood, ahonnan a blockbusterek előszeretettel lépnek be a világ mozijaiba, hogy szórakoztassák a nézőket, mi több levegyék a lábukról őket, noha ez lenne a cél, de sajnos egyre több esetben csak félsikereket, vagy még azt sem érik el ezek a nagyköltségvetésű mozik. A G.I. Joe 2 éppen egy ilyen félresikerült alkotás.

joe2.jpg

A Joe-k sikerrel veszik az akadályokat, ám amikor Zartan hatalma az egekbe szökik, akkor az elit osztagnak sem osztanak sok jó lapot. Duke és csapata óriási veszteségekkel néz szemben, és a megmaradt katonáknak kell véghezvinni a lehetetlen, ami nem más, mint a világ pusztulása…

A G.I. Joe folytatását egy félresikerült házibulihoz tudnám hasonlítani, mely úgy kezdőik, hogy... "Channing Tatum és a Szikla a nappaliban, konzolozás közben várják a vendégeket. Az emberek sorra szállingóznak befelé a házba, de többen elkésnek, és vannak olyanok is, akik jelentéktelennek és ismeretlennek tűnnek. Olyan, mintha a ház elé ki lenne téve, hogy „ingyen buli”. No, de nagy nehezen a party beindul, ám a pia hatására sok-sok összetűzés robban ki a vendégek között, ami a tökéletes estét veszélyezteti. De még ezt is átvészelik, hiszen megérkeznek az öregek, Bruce Willis vezetésével, akik nyomban lecsillapítják a kedélyeket és elhintenek néhány poént, hogy javítsák a hangulatot. Ez részben sikerül is, de a balhék ismét kezdenek kibontakozni. A zene túl hangos, a játékpisztolyokkal zavarják a szomszédokat a vendégek, majd a felső tízezres társaság úgy gondolja, hogy itt az ideje „erőt” is fitogtatni. Egyik előveszi a szuper kütyüjét, amire a másik rákontrázik és így megy ez egészen addig, amíg tönkre nem cseszik az egész estét."

joe.jpg

No, valahogy így lehetne jellemezni a filmet, aminek se színe, se szaga. Nincs feszültség, nincs szórakoztató hatása, ráadásul végtelenül buta is. The Rock és Willis úgy ahogy elmegy, de a többiek mind gyengék.

A G.I. Joe – Megtorlás a blockbuster filmek hátsó régióját erősíti, melyre csak sajnálni lehet a mozijegy árát. Egyszerűen kevés, és gyenge. 3,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr435408852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.22. 12:51:11

mitől villám?!
mármint a kritika?!

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.09.22. 13:27:31

@doggfather: Szerintem nincs annyira kifejtve mint a többi írásom. Inkább ebbe a kategóriába sorolnám.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.22. 14:01:04

@REMY: jah, eddig fel se tűnt, hogy 2 fajta kritikád van. :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.22. 16:21:14

és milyen az első részhez képest?!

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.09.22. 17:28:11

@doggfather: az első nekem tetszett, de ez ahhoz képest szenvedés volt.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.09.23. 08:14:06

@REMY: nekem az első volt szenvedés és ez egész jó popcorn film. :D
süti beállítások módosítása