[Supernatural Movies]

[kritika] A nyár királyai (2013)

2013. szeptember 28. - REMY

Valószínűleg minden gyerek elképzelte már, hogy milyen lenne úgy élni, hogy nincsenek szülők, nincsenek szabályok, hanem egyszerűen csak szabadság érzése van bennünk. Mindenki saját magára van utalva, és mondhatni gyerekként kell felnőttes életmódot folytatni. Jordan Vogt-Roberts az első egészestés filmjével megpróbálta ezt bemutatni nekünk.

nyár1.jpg

Joe és Patrick gyerekkori barátok, akik az összes szabadidejüket együtt töltik. Mind a ketten utálják a sulit, elegük van az otthoni életből, így elhatározzák, hogy világgá mennek, és keresnek egy olyan helyet, ahol csak ők vannak, és senki nem cseszteti őket. A kalandba belecsöppen egy fura fiú, Biaggio is, aki összebarátkozik a többiekkel…

Az amerikai független filmek virágoznak, és a hibáik ellenére sem lehet őket utálni. A legjobb bennük, hogy ambiciózusak, és bátrak (persze itt is szeretik a sablonokat ellőni, de mégsem olyan zavaró). Vogt-Roberts egy olyan filmet hozott létre, melyben a kamaszkor, a lázadás, illetve az első szerelem, és annak jó és rossz oldala kap főszerepet. Ezt megfűszerezik a dokumentarista jellegű fényképezéssel, mely hatására néha feltehetjük a kérdést, hogy most vajon egy filmet nézünk vagy átkapcsoltunk a National Geographic csatornára.

A nyár királyai hangulatilag egy nagyszerű film. Ehhez persze hozzájárult a már említett fényképezés, valamint a zene. Az egész film összképe úgy hat, mint egy életérzés. A felszabadulást adja át, amit a három fiú átélt a kalandjaik során. Öröm, boldogság és rengeteg humor árad a képernyőről.

A főszerepekben lévő három fiatal színész az eddigi karrierjük során inkább sorozatokban tűntek fel, mintsem filmekben, de a játékukon a filmes tapasztalat hiánya nem látszódott meg, és remekül teljesítettek.

nyár.jpg

Összességében tehát a Nyár királyai jól muzsikál a maga 90-es perces játékidejében, de mégis hiányzik belőle valami plusz, ami miatt teljesen elégedettek lennénk. Nem lesz maradandó alkotás, nem kapunk tőle felejthetetlen élményt, de kétségkívül amíg nézzük a filmet, addig szeretni fogjuk, de utána lehetséges, hogy hamar elfelejtjük. 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr45528671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.09.28. 10:32:18

Szerintem pont az hiányzik belőle, hogy több legyen egy egyszerű életérzésnél történet, mondanivaló stb. szempontjából. Legalábbis nekem ez hiányzott, de ahogy látom gyakorlatilag teljesen egyetértettünk.
süti beállítások módosítása