[Supernatural Movies]

[kritika] Dark Skies (2013)

2013. október 05. - REMY

Egy horrorfilmnél, ha megtámadnak egy családot egy városban, akkor a legtöbb esetben az elkövető egy szellem, egy démon vagy valami brutális szörny. Így Scott Stewart űrlényes horror/thrillerje meglepően jó ötlettel állt elő, ám a végeredmény sajnos alulmúlta a várakozást.

dark2_1.jpg

A Barret család élete gyökeresen megváltozik, amikor egy idegen létforma kezdi őket terrorizálni az éjszaka kellős közepén. Napról napra nehezebb átvészelni a kritikus időszakot, és emellett rájönnek, hogy a gyerekek közül az egyik különösen veszélyben van. A család megpróbál összefogni, és együttes erővel visszavágni a gonosznak…

Alapjáraton az ötletből egy közepes, vagy annál egy kicsivel jobb filmet ki lehetett volna hozni, ha Stewart nem esik bele abba a hibába, amit már rengetegszer megtettek előtte a rendezőtársai, és ami nem más, mint a feszültség hiánya. Az egész film alapjáraton pörög, és a megannyiszor felhasznált sablonok segítségével sem voltak képesek elérni azt a célt, ami miatt kiemelhetnénk belőle bármiféle pozitívumot is.

Emellett a szintén elcsépelt mágneses mezőt kibocsátó ellenség sem maradhatott el, ami már eléggé unalmasan hatott. Fel is teszem a kérdést, hogy miért kell a szörnynek, idegennek megrongálnia az elektromos kütyüket, illetve miért kell a kamerafelvételt eltorzítania? Miért jó ez? Nem merik megmutatni az ellenséget? Értem én, hogy sokszor jobban hat, ha nem tudjuk kivel van dolgunk és az ismeretlentől való félelemérzet tör elő belőlünk. Ebben az esetben teljesen felesleges volt ez, hiszen az űrlényeg ábrázolása kifejezetten jól sikerült, így tényleg érthetetlen volt számomra, hogy miért nem mutatták őket többször is a kamerának.

A film sok helyen buta, logikátlan és vontatott, pedig a játékidő nem több mint 90 perc. Egyszerűen rosszul töltötték ki az időt, és a végkifejlet egy gyenge horror/thriller lett, ami ráadásul unalmas is. 

dark_1.jpg

A Dark Skies lehetett volna jobb is, mert adottak volna a színészek is hozzá, hiszen Josh Hamilton és Keri Russell sem okozott csalódást, de az összkép sajnos nem mutat többet, egy tucatfilmnél, amiben ziccereket hagytak ki, és hibát, hibára halmoztak. Na, majd legközelebb… 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr275495450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása