[Supernatural Movies]

[kritika] Utórengés / Aftershock (2012)

2013. október 12. - REMY

Eli Roth a trancsír horror rendező most sem hazudtolta meg magát, pedig az Utórengés esetében még csak nem is ült a rendező székben. Ugyanakkor a forgatókönyvírói feladatokban részt vett, illetve a színészi részlegben is betöltött egy szerepet. No, de a film nem miatta lett érdekes, hanem mert egy magyar színésznő is tiszteletét tette a filmben, aki nem más, mint Osvárt Andrea.

after2_1.jpg

Egy baráti társaság összejön Chilében, hogy kifújják a fáradt gőzt, és megállás nélkül bulizzanak. Minden megvan ahhoz, hogy tökéletesen szórakozzanak, ám egy este váratlan földrengés rázza meg a várost, ahol vannak, így fejvesztve menekülniük kell, hogy túléljék a katasztrófát…

Sajnálatos módon Eli Roth helyett Nicolás López rendezte meg eme „fantasztikus” alkotást, mely annyira sem volt képes, hogy a rövid, alig másfél órás játékideje alatt szórakoztasson. Bár felesleges is lett volna elvárni, hiszen az alapstory sem valami ütőképes, ráadásul erre rátett egy lapáttal a megvalósítás is, úgyhogy én vagyok a hibás, hogy elindítottam a filmet. No, de kezdjük is az elején, ahol elvileg a brutálisan jó chilei hangulatot szerették volna bemutatni, ám ebből semmit nem kaptunk. De oké, legyen… viszont a film egyharmada már eltelt, és semmi pozitívumot nem tudtam kiemelni az addig eltelt időből.

Aztán végre belecsaptunk a lecsóba, elkezdődött az igazi „buli”. Roth jelenléte érződött is ezen perceken, de viszonylag alacsony fordulatszámon pörgött. Itt-ott megjelent néhány szép trancsír jelenet, hullottak az emberek, majd megpróbáltak belevinni egy fordulatot, mely által a katasztrófát szerették volna fokozni, de ez nem sikerült nekik. Viszont ez még mindig nem a legnagyobb hibája volt a filmnek. Az egész stáb ott rontotta el, hogy az érzelmeket nem tudták kifejezni. Szinte már zavaróan rosszul adták elő az egyes jelenetekben.

after_1.jpg

Az Utórengés nem sikerült jól, de még a közepestől is messze van (de legalább elmondhatjuk, hogy van magyar szereplője), így nem is értem, hogy miért adták le a hazai mozikban. Eli Roth remélhetőleg a következő években a kamera mögött fog szerepelni, mert akkor van rá esély, hogy élvezhető filmhez adja a nevét, még akkor is, ha az valami beteges alkotás lesz. 3/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr465513368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása