[Supernatural Movies]

[kritika] Machete gyilkol (2013)

2013. november 19. - REMY

Szükségünk van egy hősre, egy vezetőre, egy olyan emberre, aki képes szembeszállni a legádázabb ellenséggel is. Szükségünk van Danny Trejora, azaz Machetére! Robert Rodriguez a B filmek rajongója az idei évben ismét elhozta nekünk a pengés darabolót, bár a mostani kalandja egy kissé erőltetettre sikeredett, sajnos.

mach.jpg

Machete megbízást kap az Egyesül Államok elnökétől, hogy végrehajtson egy veszélyes küldetést. Cserébe megkapja az amerikai állampolgárságot. A feladata, hogy megállítsa az őrült Mendezt, aki a mexikói kartell vezetője. Mendez azt tervezi, hogy rakétákat lő Washingtonra…

Danny Trejo, 2010-ben megkapta a hozzá legközelebb álló szerepet, és a számtalan mellékszerep után végre elvitt a hátán egy alkotást. Olyannyira sikeres volt a karaktere, hogy Trejo második neve, azóta csak Machete. (nyilván nem, de jól hangzik)

Robert Rodriguez stílusa nem mindennapi, így eléggé leszűkíti a kört, mert nem mindenki hajlandó leülni egy efféle bugyuta, ökörködés elé. A Machete gyilkollal ráadásul még az is probléma, hogy nem jó. Unalmas, erőltetett, de valamilyen szinten mégis szórakoztató, bár ezt a színészeknek köszönhetjük.

Rodriguez abban a szerencsés helyzetben volt, hogy ismét egy impozáns szereplőgárda állt a rendelkezésére. Danny Trejo mellett voltak visszatérő arcok, és újak is: Mel Gibson, Demian Bichir, Amber Heard, Michelle Rodriguez, Sofía Vergara, Charlie Sheen, Lady Gaga, Antonio Banderas, Cuba Gooding Jr., Vanessa Hudgens, Alexa Vega. Azt nem mondom, hogy mind jó színész, de itt, ebben a filmben tökéletesen helytálltak és mindannyian pluszt adtak a filmhez. Elég csak abba belegondolni, hogy Sheen az USA elnöke, vagy Amber Heard Miss San Antonio (mondjuk ez még lehetséges is), illetve Sofía Vergara a csöcseivel lő.

Míg az első rész Trejo vezetésével egyedi volt – annak ellenére, hogy a rendező a stílusát már több filmben is bemutatta – addig a folytatás már olyan hatást keltett, mintha elfogyott volna az ötlet. Kevesebb poén, ötlettelen gyilkolások, és egy megáradt főszereplő, és még a hangulat sem volt tökéletes. Ugyanakkor azt nem mondom, hogy nézhetetlen, mert vannak benne ütős poénok, meg vicces kivégzések, de a nagy beharangozó után többre számított volna az ember.

mach2.jpg

Sajnos a Machete gyilkol messze nem ér fel az első részhez, és ha a direktor nem lesz képes előhúzni valamit a tarsolyából, akkor felesleges is lesz folytatást készítenie ehhez a filmhez. Lehetett volna egy A kategóriás B filmet készíteni belőle, mert az alapanyag megvolt hozzá, csak éppen nem sikerült összerakni a darabokat egy egésszé. 5,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr965639427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyílméregbéka 2013.11.19. 17:37:38

Az a baj ezzel a filmmel, hogy egy ál-tresh film "poént" csak egyszer lehet elsütni, másodszorra már nem működik a dolog.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.11.19. 19:05:03

@Nyílméregbéka: Van benne valami, de ez akkor sem ok arra, hogy unalmas és erőltetett legyen a film. Rodriguez bele esett abba a hibába, amit sokan elkövetnek a folytatásoknál. Nagyobbat, jobbat csinálni, aztán végül káosz lesz az egész. Kiölte a lazaságot a filmből, és helyette csak kínlódás lett.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.11.20. 13:16:07

Szomorú vagyok, hogy egyet kell értsek veled, de ez a második rész tényleg gyenge lett.
süti beállítások módosítása