[Supernatural Movies]

[kritika] A fantasztikus négyes és az Ezüst utazó (2007)

2013. november 24. - REMY

Rengetegen odáig meg vissza vannak a Marvel képregény-adaptációktól, ami nem is csoda, hiszen több kiváló alkotás is született az elmúlt években. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a szuperhősök nem mindig tudtak szórakoztatóak lenni a filmvásznon, és erre tökéletes példa a Tim Story által rendezett Fantasztikus négyes és az Ezüst utazó című film.

ezüst2.jpg

A galaxis egyik szegletéből érkezik ellenség a Földre, hogy elpusztítsa a bolygót és lakóit. Az Ezüst utazónak nevezett egyén kegyetlenül gyors, és hihetetlenül erős, és csak egyetlen egy csapat képes szembeszállni vele, a Fantasztikus négyes. A harc folyamán viszont több érdekes és fordulatos dolog történik, ami megnehezíti a jók dolgát…

Sajnos már az első rész sem volt olyan „hű, de jó”, de azért azt sem lehetett rá mondani, hogy rossz volt. Az első Fantasztikus Négyes arra tökéletes volt, hogy akik nem ismerték a négy hőst, azok láthassák őket a vásznakon, és megtudják, hogy mire képesek. Egynek elment, de semmi több. Viszont a folytatás már az elfogadható kategóriába sem fér bele, sőt a szuperhősös, akciófilm helyett egy mondhatni romantikus, gyerekes paródiát láthattunk, melyben néha betalált egy-egy poén, de összességben egy erőltetett és kínos végeredmény született.

Nyilván nem volt olyan elvárásom, hogy a filmben eluralkodjon a komolyság, és drámázzanak egy sort, de mégis voltak olyan részek a filmben, amikor illett volna egy kicsit megpakolni olyan elemekkel, amik hatásvadászként hatnak. Bár igazából ehhez az egész projektet újra kellett volna szervezni és felbérelni egy jobb forgatókönyvírót, jobb zeneszerzőt, és egy tapasztaltabb rendezőt. Tim Story és csapata messze nem voltak a helyzet magaslatán, és ennek eredményeképpen egy olyan képregény filmet kaptunk, amit felírhatunk egy olyan csoport közé, ahol már szerepel egy Hulk, Zöld Lámpás (DC), Superman visszatér, Batman (Schumacher-féle verziók). Ne mondanám, hogy ez egy veretes névsor, így a dicséret elmarad Story számára.

Az alapötletből sokkal többet kellett volna kihozniuk. Adott volt egy érdekes karakter, az Ezüst Utazó, illetve egy másik nagyágyú, akit csak Galactus néven emlegetnek. Isten igazából nem sokat tudunk meg róluk, és ez baj, főleg annak tudatában, hogy Galactus egy igen elismert gonosz a Marvel univerzumban.

ezüst1.jpg

A színészekkel nekem nem volt különösebb bajom, így őket nem is akarom nagyító alá venni, de minden más katasztrófára sikeredett. A Fantasztikus négyes 2 kapcsán kijelenthető tehát, hogy messze nem a legjobb emberek dolgoztak a filmen, így a minőségi kalandra még várnunk kell. 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr775606928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.11.24. 08:44:57

szerintem hozta az első részt. Abban igazad van, hogy az se volt nagy eresztés, de ez semmiben nem marad le mögötte.
süti beállítások módosítása