[Supernatural Movies]

[kritika] Tenacious D, avagy a kerek rockerek (2006)

2013. november 28. - REMY

Véleményem szerint a nézők körében Jack Black az egyik legmegosztóbb személyiség ma Hollywoodban. A színészi, zenészi, illetve komikusi pályát is folytató sztárt, az emberek vagy nagyon szeretik, vagy kifejezetten idegesítőnek találják. (Én inkább az előbbi réteghez tartozom) A legtöbbször csak mellékszerepeket betöltő Black, karrierjének csúcsára véleményem(!) szerint a 2006-os évben ért fel, a Tenacious D című zenés vígjátékkal.

jb.jpg

JB és KG arról álmodoznak, hogy világhírű rockzenészek lesznek, ám a tehetségük igen csak megkérdőjelezhető, viszont rendkívül elszántak. Egy nap ráadásul rájönnek a siker titkára, és az újdonsült céljuk az lesz, hogy megtalálják a Végzet Pengetőjét, aminek a segítségével a legrosszabb zenészekből is sztárok lesznek…

Ha bírod Jack Black-et, akkor ezt a filmet látni kell, ha szereted a rockzenét, akkor ezt a filmet hallani kell, ha olyan szerencsés vagy, hogy mind a kettőt szereted, akkor bizony ez a te filmed!

A Tenacious D nevezetű zenekart, 1994-ben alapította meg Jack Black és barátja, Kyle Gass. A zenéik alapjaiban véve a rockzene stílusát követik, ám ők csavartak egyet a műfajon és komikussá formálták. Ez a csavar érezhető a T-D filmen is, hiszen az első perctől kezdve egy hatalmas komédia az egész. Vagy esetleg mondhatnám azt is, hogy egy zenei album, ami egy 90 perces klippel van fűszerezve. Egy biztos, hogy ötletes, de ez nem feltétlenül jelenti azt is, hogy jó - már, ami a cselekményt illeti -, mivel a zseniális dalok közötti időszakok sokszor erőltetettre sikeredtek (igen, még Jack Blackhez mérve is). Ettől függetlenül hamar eltelik a játékidő, hála az itt-ott elég ütősre írt poénoknak, valamint a már említett daloknak.

A zenék mellett érdemes árgus szemekkel nézni a filmet, ugyanis a két főszereplő mellett feltűnnek még olyan nevek is, mint Tim Robbins, Dave Grohl, Ben Stiller, illetve Ronnie James Dio. És bár nem szerepelnek sokat, de hozzáadják a maguk plusz adagját az ökörködéshez.

jb2.jpg

A Tenacious D egy tipikusan olyan film, amit egy percig sem szabad komolyan venni. Nem érdemes, mert azzal csak magunknak teszünk keresztbe. JB hozza a formáját, és aki nem vevő az ő hülyeségeire, az nagyon csalódni fog. Ugyanakkor, ha mégis úgy döntünk, hogy végignézzük, és eljutunk a film utolsó perceihez, akkor bizony olyan zúzást láthatunk, amit nem fogunk egy könnyen elfelejteni! 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr825661409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyílméregbéka 2013.11.28. 07:45:11

Egy filmben tudtam csak eddig elviselni, az a pop csajok satöbbi. Amúgy ha lehet kerülöm Joe Balcket, bár ezt a filmjét pont láttam. Nem tetszett. Nekem ő túl harsány és túl ripacskodó, de énekelni azt tud, elismerem. :)

Nyílméregbéka 2013.11.28. 07:47:58

... Black :D (rohadt iPad billentyűzet!)

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.11.28. 09:25:14

@Nyílméregbéka: Én bírom, bár nagyon rá kell hangolódnom, ezért jól meggondolom, hogy mikor nézek meg tőle filmet.

Nyílméregbéka 2013.11.28. 23:07:56

Nekem ahhoz komoly anyagot kéne szívnom, hogy ráhangolódjak... :D
süti beállítások módosítása