[Supernatural Movies]

Célkeresztben a Zöld Íjász és a Kísértet

2013. december 18. - REMY

DC Showcase – Zöld Íjász

dcs.jpg

A Zöld íjász nagy népszerűségnek örvend, hála a jelenleg is futó - bár épp téli szünetet tartó - sorozatnak. Oliver Queen történetét megismerhettük az élőszereplős változatban, ám rajzfilm formájában nem igen találunk róla anyagot. Néha-néha feltűnik egy-egy Igazság Ligája filmben, de a szerepe sajnos elenyésző. Oliver története 1941-ben láttam meg a napvilágot.

2010-ben azonban készült egy rövid rajzfilm a karakterről, Joaquim Dos Santos rendezésében. Végre valahára láthattuk Starling City hősét akciózni rajzfilm formájában, és meglepően akciódúsnak bizonyult ez a kis küldetése.

A Zöld Íjásznak egy fiatal királynőt kell megmentenie a gonosz Vertigo és Merlyn karmai közül…

DC Showcase – Kísértet

dcs2.jpg

Jerry Siegel és Bernard Baily agyszüleménye, a Kísértet, 1940-ben látta meg a napvilágot. A rendkívül sötét hős, hamar a siker útjára lépett, mert a megjelenését követően, gyorsan saját képregény-füzetre is szert tett. A főhős Jim Corrigan névre hallgat, akit a való életben meggyilkoltak, de miután a lelkét kitiltották a túlvilágról, visszatért a Földre, hogy harcoljon a gonosz ellen. A félelmet nem ismerő zsaru (ez volt a hivatása) a legádázabb ellenféllel is felveszi a kesztyűt, és sajátos módon rendezi el a nézeteltéréseit.

Joaquim Dos Santos ismét jó munkát végzett, sőt… talán ez a legjobb, és leghatásosabb karakterbemutató, amit valaha láttam. Tökéletes példája annak, hogy miként kell bemutatni egy viszonylag ismeretlen (de, akár lehetne itt szó Supermanről is) hőst, potom 10 perc alatt. Így, akit egy kicsit is érdekelnek a DC képregények, azoknak erősen ajánlom ezt a rajzfilmet.

Jim Corrigan egy gyilkosság ügyében nyomoz, és hogy gyorsan végezzen a melóval, „segítségül hívja” a Kísértetet…

(Ha minden jól megy, akkor néhány éven belül a filmvásznon is viszontláthatjuk a Kísértetet, hiszen Guillermo del Toro készít egy Justice League Dark filmet, amiben szerephez jutna ő is.)

Itt megnézhetitek őket online:  Zöld Íjász - Kísértet

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr935696583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása