[Supernatural Movies]

[kritika] Jackass - Rossz nagyapó (2013)

2014. január 09. - REMY

Ha hülyét csinálsz magadból, akkor könnyedén híres lehetsz, főleg a mai világban, amikor szinte minden felkerülhet a youtube-ra néhány kattintás után. A Jackass tagjai, Johnny Knoxville-al az élen anno hatalmas sikereket értek el azzal, hogy egymást szívatták és betegebbnél betegebb dolgokat műveltek saját magukkal. Több mozifilmet is megélt a banda, ám a 2013-as évben, a Knoxville által kreált, világi paraszt nagyapó kapott egy különálló mozifilmet. Sajnos itthon nem került a mozikba, pedig megérdemelte volna.

bad_1.jpg

Irving Zisman feladatot kap, ami nem más, mint, hogy felügyelnie kell az unokájára és el kell vinnie az ország másik végébe az apjához. Bily anyja a börtönbe megy, az apja ez utolsó pöcs, de a nagyapa se 100-as. Ebben a helyzetben mégis mit kéne tennie? Nem maradt más hátra, mint a kevésbé rosszat választania…

A korábbi Jackass filmek rendezője (illetve a sorozatnak is társrendezője volt) Jeff Tremaine most egy teljesen új, és eddig nem látott dologgal próbálta meg felturbózni az egész produkciót, ami nem más, mint egy történet. A Bad Grandpa ugyanis történettel is rendelkezik, és így egy kerek egész alkotássá vált, ami néhol átcsapott reality show-ba. Utóbbi nem újdonság, hiszen eddig is dolgoztak már rejtett kamerákkal, hogy a poénok még ütősebbek legyenek, hála az emberi reakcióknak, amik ugyebár cseppet sem voltak megjátszva. Érdekes és tényleg jó ötlet volt ez (mármint a történet), de ennek is akadtak hátulütői, mégpedig az üresjáratok (annak ellenére, hogy bot egyszerűségű). A film első felében többször felütötte a fejét ez a jelenség, épp ezért voltak időszakok, amikor unalmassá váltak a látott képek. Úristen… egy Jackass lehet unalmas?

Sajnos igen, de végül nem vont le annyit az élvezeti értékből, mint amilyen rosszul hangzik így elsőre. A Bad Grandpa ugyanis egy nagyon korrekt vígjáték, ami az eredetiségével simán kitűnik a mai gagyi és végtelenül sablonos vígjátékok közül. Knoxville és haverja a kicsi Jackson Nicoll nagyszerű párost alkottak, és sok jó pillanatot okoztak az ökörködéseikkel. (Amúgy elképesztően jó a maszkolás a filmben. Első osztályú munka volt a sminkesek részéről!)

bad2_1.jpg

A Bad Grandpa tehát bőven megállja a helyét a vígjátékok között, de fontos megjegyeznem, hogy nem mindenkinek fog tetszeni. A Jackass-es humor néhol túlzó, néhol beteges, és ezért nem mindenki vevő rá. Így, akik nem ismerik őket, azoknak nem hiszem, hogy tetszene, de akik ismerik őket, és szeretik őket, azoknak erősen ajánlom, mert jópofa, ugyanakkor jóval visszafogottabban tolják a hülyeséget, mint amikor együtt van az egész csapat. 7,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr555744681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása