[Supernatural Movies]

[kritika] A rettegés íze (2012)

2014. január 28. - REMY

Egyszerű történet, egy helyszín, sok szereplő, és csak egyetlen egy győztes. Sose mondok ellent egy efféle horror/thriller filmnek, mert az esetek többségében a bő 90 perces játékidővel remek kikapcsolódást nyújtanak, ám a Would You Rather esetében kissé keserű szájízzel keltem fel a székemből, mert egy gyenge Fűrész utánzat lett a végeredmény.

rette2.png

Nyolc idegen ember kap meghívást egy vacsorára. Az este folyamán egy versenyben vesznek részt, aminek a tétje, nem kisebb, mint egy zsák pénz, valamint bármi egyéb, amire szükségük van. Azonban a verseny nem egyszerű, és az est szervezője a meghívás előtt elfelejtette elmondani, hogy akár az életükbe is kerülhet a részvétel…

Az alapötlet nem rossz, de a kivitelezés hagy némi kívánnivalót maga után, még úgyis, hogy az esetek 99%-ban nem várunk el semmiféle meglepetést az efféle B kategóriás horroroktól. A Fűrész tudta csúcsra járatni az egy helyszínen játszódó filmeket, amiben különböző emberek versengenek a túlélésért. Ugyanezt kaptuk meg a Rettegés ízében is, ám jóval visszafogottabban, és unalmasabban.

A visszafogottabb tálalás még nem is lenne baj, de az, hogy unalmas, az már eléggé nagy gond. Pedig a képernyőn azt látjuk, hogy a verseny egyre keményebbé válik, és az embereken egyre jobban eluralkodik az állatias énjük, és a kegyetlenség áttöri a legnagyobb akadályokat is. Igazság szerint ez már alapból szórakoztató, ha valaki vevő az ilyesfajta élményekre, de itt ez valahogy mégsem működött. Nem tudott meghatni, és sótlan volt az egész. Erre rátett még egy lapáttal az is, hogy teljesen kiszámítható volt a történet, és még a legutolsó csavart is könnyedén ki lehetett találni.

rette.jpg

A film főszerepében Brittany Snow volt látható, akire panaszunk nem lehetett, de az összes többi színész a felejthető kategóriába tartozott. És ami a legszomorúbb, hogy a pornós Sasha Grey sem tudott hozzátenni semmi pluszt a filmhez. Így összességében a Rettegés íze egy gyenge másodrangú horror, amiben sokkal több volt, mint amennyit kihoztak belőle. Kevés… 3,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr135716403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása