[Supernatural Movies]

Családi emlék Jancsó Miklóstól

2014. február 03. - Lakat Barnabás

Úgy egy hete került újra kezembe egy régi családi fotóalbumunk, amiben található néhány felvétel, melyeknek most szomorú aktualitása van.

a2_1.jpg

Az alábbi képeken az 1979-ben bemutatott Allegro Barbaro című Jancsó Miklós filmhez készült díszletkúria látható, a fotókon szereplő alakok édesanyám, nagyanyám, valamint két testvérem. Az épület a szülőfalvam, Kővágóörs határában található Kornyi-tó mellett állt. A környék mindig is kedvelt forgatási helyszíne volt a mesternek.

a3_1.jpg

Az igen tekintélyes méretű háznak ma már nyoma sincs, mikor legutoljára a tónál jártam találtam egy indokolatlannak tűnő, nem túl nagy, lebetonozott területet, mely akár az építmény alapjának egy darabja is lehet, de ez csak feltételezés.

Hála apámnak, aki megörökítette ezt a nem mindennapi, a magamfajta filmszerető ember számára kiváltképp figyelemreméltó objektumot.

Bátyám elmondása szerint az épület belsejében nem volt más, csak egy kitömött ló, ami azért elég bizarr látvány lehetett, kár, hogy arról nem készült kép.

Ez pedig a film plakátja, melyen jól látható a zászlót lobogtató Cserhalmi György előtt elterülő  Kornyi-tó.

a1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr395794457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása