[Supernatural Movies]

[kritika] Paranoia (2013)

2014. február 27. - REMY

Vannak olyan filmek, amik már a forgatás kezdetén halálra vannak ítélve, majd erre rátesz még egy lapáttal az első előzetes is, ami végleg megpecsételi az adott film sorsát. Robert Luketic filmje, a Paranoia is beállt azon filmek táborába, amelyek óriásit zakóztak a pénztáraknál, csak úgy mint például a R.I.P.D. – Szellemzsaruk vagy éppen az I, Frankenstein, (csak hogy a közelmúltból idézzek fel néhány címet). Noha a színészek adottak voltak a jó mókára, de az összkép csupán egy erős közepes filmről árulkodik, ami mindenképpen pozitívum, hiszen kritikusok többsége a földig tiporta.

para1.jpg
Minden fiatal álma, hogy egy jó nevű cégnél dolgozzon, ahol annyi pénzt kap, hogy luxus verdákra meg luxus házakra tudja költeni. Ám ennek a hátulütője, hogy nem szabad hibázni, hiszen akkor egyből repülsz. Adam viszont a kudarc után kap egy újabb esélyt. Maga a cég vezetője, Wyatt bízza meg a fiatal, ambíciókkal teli Adamet egy munkával, ami nem más, mint ipari kémkedés az első számú konkurenciánál…

Thor kistesója a bátyja árnyékában van, épp ezért valahogy fel kell futtatni. Hiába szerepelt már az Éhezők viadalában, vagy éppen a Feláldozhatók 2. részében, de a siker mindig elmaradt. Ebben nyilván közrejátszik az a kis apróság is, hogy nem a legjobb színész. A Hemsworth név viszont manapság sok pénzt hozhat a konyhára, legalábbis ezt gondolták a stúdiónál, amikor Liam köré építettek egy filmet, amiben ráadásul olyan sztárok tűnnek fel, mint Richard Dreyfuss, Gary Oldman, és Harrison Ford.

A Paranoia azonban nem lett jó film, még akkor sem, ha voltak egész jó pillanatai, és voltak benne szép kis csavarok is. Összességében ez kevés volt, mert stílus nélkül készítették el a filmet. Színtelen, szagtalan, olyan semmilyen lett az egész, bár legalább pörgős. Mondjuk Robert Luketic karrierjét látva, nem is szabadott nagy dolgokat elvárni tőle, hiszen a legjobb filmje a Doktor Szöszi volt. Épp ezért a filmben csak és kizárólag sablonkaraktereket kapunk, akik egy bevált sablon szerint cselekednek, egy sablonos filmben. Ugyan néha kapnak egy kis impulzust, hogy valami változzon, de sajnos nem tart sokáig.

para2.jpg
A Paranoia lehetett volna jobb is, de amikor egy nem túl távoli jövőben olyan dolgok történnek, hogy valaki meglepődik azon, hogy lehallgatják, és figyelik minden lépését, akkor feltesszük a kérdést, hogy miért? Gyermeteg hibák tették tönkre a filmet, ami bőven lehetett volna egy egyszerű, pörgős, techno-thriller, ami nem akar nagyot markolni, hanem szimplán szórakoztatni akar. Ezt csak részben sikerült teljesítenie, így csak egy erős közepes mozi lett végül. Ugyanakkor ez már pozitívum, mert nagyon rossz véleménnyel van a többség a Paranoiáról. 5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr515833756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.02.27. 00:24:59

Lehet, hogy én vagyok fordítva bekötve, de az én szememben kifejezetten negatívum az, hogy ha egy filmre azt mondod, hogy "közepes", akkor már relatíve jót írtál. Legalábbis engem kifejezetten elrettent egy így adott 5/10, mintha csak szimplán odaböknéd a pontszámot. :D

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.02.27. 00:45:46

@danialves: Ahhoz képest, hogy mit kapott szerencsétlen film a kritikusoktól, és mekkorát bukott a pénztáraknál, a közepes és az 5/10 teljesen pozitív dolog vele kapcsolatban. Úgy ültem le elé, hogy "na nézzük meg ezt a förtelmet..." erre sokkal többet kaptam, mint elvártam.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.02.27. 10:05:40

@REMY: Az tény, hogy relatíve ez pozitív vélemény, csak magának a filmnek szerintem nem kifejezetten érdeme, hogy mindenki utálta, de te nem.
süti beállítások módosítása