[Supernatural Movies]

[kritika] Valami van odalent (2005)

2014. március 29. - REMY

Manapság, ha azt halljuk, hogy érkezik egy új Marvel film, akkor felkapjuk a fejünket és elkezdjük dörzsölni a tenyerünket, mert várhatóan nagyon jól fogunk szórakozni a film megjelenését követően. Na, már most 2005-ben nem ez volt a helyzet, legalábbis a Man-Thing című képregényadaptáció esetében. A csodálatos magyar címmel bíró film a Marvel képregények egyik, ha nem a legrosszabb adaptációja, de talán ott van minden idők legrosszabb képregényadaptáció között is.

man.jpg
Bywater városába egy új seriff költözik, hiszen a régi eltűnt. Sőt igazából nem csak ő tűnt el, hanem több másik ember is, mert a helyi mocsárvidék egy sötét, és veszélyes hely. Azonban Kylenak nem csak a helyi hiedelemmel kell megküzdenie, hanem a tüntetőkkel és az olajfúrósokkal. Közben természetesen nyomozni kell az eltűnt személyek után is, és miután bemerészkedett a mocsárba, rájön, hogy egy titokzatos lény is tartózkodik ott…

A Man-Thing képregényt 1971-ben készítette el a Stan Lee, Roy Thomas, Gerry Conway, Gray Morrow négyes, de így visszagondolva nem biztos, hogy érdemes volt megalkotni a mocsárlényt, ugyanis alig ismert, és valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy egy alacsony költségvetésű film kerekedett végül a történetéből, amit egy ZS-kategóriás rendező alkotott meg jó néhány ZS színésszel. Igazság szerint egy szóval lezárhatnám az egész kritikát, mert katasztrofálisra sikeredett az egész alkotás, és bárhogy is próbálok benne valamiféle pozitívumot felfedezni, nem tudok.

Nem tudok, mert a történet egyenlő a nullával, ráadásul a magyar cím tökéletesen körülírja az egészet. Valami van odalent… és kb ennyi az egész film. Közel 40 perc telik el, mire látunk valamit is abból a lényből, ami rettegésben tartja az emberek, de ez még nem is lenne baj, ha előtte feszültséggel teli percek jelentkeznének, és készítenének fel minket arra, hogy valami borzalmasat fogunk látni. Borzalmasat tulajdonképpen láttunk is, de sajnos, azaz egész film volt. Unalmas jelenetek, béna párbeszédek, valamint idióta karakterek lepték el a képernyőt, amik a végjátékra ki is teljesedtek. Ott már volt minden, amit nem akartunk látni.

man2.png
Összességében a Man-Thing egy nagyon félresikerült adaptáció, ami arra enged következtetni, hogy már maga a képregény se volt egy nagy durranás, sőt… Úgy látszik, hogy nem minden arany, ami fénylik, és Stan Lee sem volt mindig király. Tehát, ha valaki mocsárlényt szeretne látni, annak inkább a DC Comics által kreált Swamp Thing filmet ajánlanám, ami szintén nem egy első osztályú alkotás, de az legalább nézhető. 2,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr875879098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Globetrotter2014 2014.03.30. 21:01:38

Szerintem a sok top lista után a Marvelnél érdemes lenne egy leggyengébb listát is betenni :) lehet meglepődnénk néha...

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.03.30. 21:04:29

@ZF2: Készül egy toplista a legrosszabb Marvel/DC adaptációkból is. De még néhány régebbi filmet pótolnom kell hozzá, hogy minden a helyére kerüljön.

2014.03.31. 10:20:18

Oh, régi Film+-os csoda. Anno ott láttam, azért inkább egy 3/10 az osztályzata, túl szőrös szívű voltál :)
süti beállítások módosítása