[Supernatural Movies]

[kritika] Nick Fury - Zűrös csodaügynök (1998)

2014. augusztus 05. - REMY

Azt hiszitek, hogy Robert Downey Jr. a leglazább Marvel hős? Tévedtek! David Hasselhoff mindenkin túltesz, bár maga a film, amiben játszik nem ér többet egy marék döglött lepkénél, de hát ez kit érdekel, amikor a jó öreg Hasselhoff a főszereplő. Köztudott, a Marvel képregénykiadó alapanyagai a régi időkben nem muzsikáltak valami fényesen a televíziók képernyőjén, és ezzel a kijelentéssel még visszafogott voltam... Értékelhető élőszereplő film nem is nagyon látott napvilágot.

fury2.jpg

A terrorelhárítás központjából elrabolják Baron Von Strucker holttestét és vele együtt a Halál arca nevezetű gyilkos vírust. A gyilkos kór egyetlen szakértője az a Dr. Armin Zola, akit Berlinben őriznek. A mindenre képes Hydra szervezet hadat üzen Nick Furynak, aki minden eddiginél nehezebb kalandba keveredik…

Úgy gondolom, hogy elég nagy kritika egy filmnek az, ha David Hasselhoff a legnagyobb pozitívum az egész alkotásban. No, de még mielőtt rátérnék a film értékelésére, fontos megjegyeznem, hogy számos ismerős név tűnt fel a Zűrös csodaügynökben, akivel találkozhatunk/találkozhattunk a jelenleg is táguló Marvel-filmes univerzumban. Gondolok itt Armin Zola-ra, akit az Amerika kapitány filmekből ismerhettünk, vagy arra a Baron Von Strucker-re, aki a Bosszúállók 2. részében fog feltűnni, illetve arra a Nick Fury-ra, akit jelenleg Samuel L. Jackson formál meg.

A Nick Fury film sorsa amiatt pecsételődött meg, hogy az alkotást eleve a televíziók képernyőjére szánták, ezáltal a büdzsé igen alacsony volt, amit pillanatok alatt észre is lehetett venni. A lelkesedéssel ugyan sose volt gond, de ha megnézzük, hogy az eleve TV-filmnek készülő Marvel produkciók mire vitték a 90-es években, akkor nem is nagyon lepődünk meg a gyenge végeredményen. Igazság szerint magával a filmmel nem is lenne akkora baj, mert egy Dredd bíró vagy Spawn színvonalat simán tudott volna hozni, de pénz nélkül, olcsó kellékekkel nem nagyon lehet mit kezdeni. Rod Hardy rendező nem is valami nagy név a szakmában, de az író, David S. Goyer már annál inkább. Ugyebár ő a későbbiek során olyan filmeknél működött közre, mint a Sötét lovag trilógia vagy az Acélember.

fury.jpg

Az olcsó, TV-filmes kivitelezés arra volt jó, hogy Hasselhoff keménykedhessen egy kicsit, de másra igazából nem. A Hydra szervezet tele volt képzetlen, ezüstre festett katonákkal, akiknek az élén az a Vipera nevezetű egyén volt látható, akit valószínűleg egy elmegyógyintézetből szalajtottak a forgatás előtt. A végeredmény egy sablonos, cseppet sem élvezhető Nick Fury film lett, amit csak azoknak merek ajánlani, akik David Hasselhoff rajongók (Van ilyen?) vagy hardcore Marvel fanatikusok. 3,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://supernaturalmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr546467909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyílméregbéka 2014.08.05. 07:17:08

Istenem, de borzasztó rossz film volt ez! :) nemrég volt valamelyik tévécsatornán, és tök úgy jártam vele mint az Amerika kapitány tv filmmel, fél óra után esett le, hogy ez nem egy paródia, hanem ezt a filmet komolyan gondolták.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.05. 13:29:40

a hellicarier kifejezetten jól néz ki. Hassel The Hoff nagyon jól hozza Fury figuráját. Tv filmnek nem olyan gyenge ez.

Goyer meg magában pont ilyenekre képes, mint ez. A későbbiekben mindig van segítsége, illetve inkább ő a segítsége valakinek csupán.

Is 2014.08.05. 14:24:48

"akik David Hasselhoff rajongók (Van ilyen?)"
Miért ne lenne? Valaki biztosan. Különben is: Don't Hassel the Hoff. :d
süti beállítások módosítása